Toeristen en anderen die de komende periode met de nachttrein naar Chiang Mai willen reizen, dienen rekening te houden met een aanpassing in verband met onderhoud aan het spoor van 16 september tot 31 oktober. Het spoor tussen Lampang en Phrae zal dan zelfs worden gesloten.

De route van Bangkok naar Chiang Mai is beroemd en de moeite waard om een keer mee te maken. Ik heb er ooit een artikel over geschreven: nachttrein-chiang-mai-bangkok

De nachttrein is, in mijn ogen, een beter alternatief dan de nachtbussen die berucht zijn om de vele ongelukken. De trein is ook nog eens comfortabeler omdat je rond kunt lopen. Ook het slapen in de trein is een ervaring op zich.

Echter voor de Staatsspoorwegen van Thailand (SRT) is het dit jaar een ongeluksjaar. Voorral de route naar het Noorden (Chiang Mai) heeft het zwaar te verduren gehad met de ene ontsporing na de andere. Het zijn er inmiddels zoveel dat ik de tel ben kwijtgeraakt. De meeste van deze ontsporingen hebben in Noord-Thailand plaatsgevonden en wel tussen Lampang en Phrae.

De SRT heeft onlangs aangekondigd dat ze dit traject zal gaan sluiten voor 45 dagen. De sporen en bielzen die hebben geleden onder verzakkingen en erosie van de grond, worden dan versterkt. Dit zal naar verwachting plaatsvinden tussen 16 september en 31 oktober. Gedurende deze tijd rijden er geen treinen tussen het Sila-at station in het Phrae’s Den Chai district en Chiang Mai.

De treinen vanaf Hua Lamphong in Bangkok zullen nog steeds vertrekken richting het Noorden, maar je zal vanaf station Sila-at moeten overstappen in ​​gratis pendelbussen naar Chiang Mai.

Vliegtuig

Tijdens deze periode is het misschien wel verstandiger om voor het vliegtuig te kiezen. Door de stremming word je erg vroeg in de ochtend gewekt, om vervolgens te moeten overstappen in een bus. Niet leuk, tenzij je daar geen moeite mee hebt natuurlijk.

Maar waar je ook voor kiest in iedere geval een prettige reis!

Een eerdere ontsporing van de nachttrein naar Chiang Mai.

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Toeristen opgelet: Aangepaste treinroute naar het Noorden van 16 september tot 31 oktober”

  1. Wil zegt op

    Misschien een domme vraag, maar geldt de stremming ook in zuidelijke richting, dus van Chang Mai naar Bangkok?
    Eigenlijk is het duidelijk omdat Kuhn Peter duidelijk ‘aangepaste treinroute naar het noorden’ schrijft. Maar meestal rijden treinen heen en terug (grotendeels) over hetzelfde spoor. Vandaar m’n vraag en alvast bedankt voor het antwoord.

    Wil


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website