Hoeveel Nederlanders wonen er nu (semi) permanent in Thailand? Wie het weet mag het zeggen. De schattingen liepen altijd uiteen van 9.000 tot 12.000. Volgens Jef Haenen, hoofd consulaire zaken op de Nederlandse ambassade in Bangkok, zijn het er veel meer.

Op 14 oktober dit jaar bracht ik een bezoek aan de Nederlandse ambassade in Bangkok om kennis te maken Jef Haenen en de ambassadeur. Tijdens een eerder bezoek aan Thailand ontbrak het mij aan tijd, maar natuurlijk wilde ik wel een gesprekje aangaan met de nieuwe mensen op de ambassade. Voorheen had ik een prima contact met (oud) ambassadeur Joan Boer, Jitze Bosma en Filiz Deveci.

Ik werd hartelijk ontvangen door dhr. Haenen en was inmiddels op de hoogte dat een ontmoeting met ambassadeur Karel Hartogh er niet in zat omdat hij op dat moment om privé-redenen in Nederland verbleef.

Uit het gesprek bleek dat Thailandblog door de ambassademedewerkers goed wordt gelezen en inzicht geeft in wat er leeft onder de Nederlandse expats en pensionado’s in Thailand. De heer Haenen gaf aan dat reageren op Thailandblog artikelen een onbegonnen zaak is, maar dat de ambassade wel veelvuldig gebruik maakt van eigen sociale media kanalen, zoals de website, de Facebookpagina en ambassadeur Hartogh twittert er ook lustig op los.

Wel ziet de ambassade, door het grote bereik, Thailandblog als een belangrijk kanaal om pensionado’s en expats te informeren over belangrijke zaken die deze groep aangaan. Zo is er dan ook af en toe e-mail verkeer tussen de ambassade, Gringo (Bert Gringhuis) en mijn persoontje over zaken die mogelijk van belang zijn om te vermelden op Thailandblog.

Wat ook aan de orde kwam was het aantal Nederlanders die in Thailand wonen. Opmerkelijk is dat dhr. Haenen van mening is dat het er veel meer zijn dan een eerdere schatting van ongeveer 10.000. Volgens hem zijn dat er zeker 25.000. Helaas kon hij mij niet duidelijk maken waarop die schatting is gebaseerd, maar ik mag aannemen dat hij, vanuit zijn professie, een goede kijk op de zaak heeft.

Al met al was de kennismaking nuttig en bij een volgend bezoek aan Thailand lukt het wellicht wel om de ambassadeur te treffen.

1 reactie op “Volgens de ambassade wonen er 25.000 Nederlanders in Thailand”

  1. erik zegt op

    25.000 NL-ers in Thailand. Da’s nog geen halve zetel in de Tweede Kamer. Mij wordt langzaam iets duidelijk……


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website