Lily Rouwers is vorige week in contact gekomen met een Nederlandse familie wiens zoon (17 jaar) twee weken geleden een zeer ernstig ongeluk heeft gehad.

Hij was hier met een groep jongeren aan het helpen in een kindertehuis. De laatste paar dagen voor ze naar Nederland zouden teruggaan, zijn ze naar Koh Samet gegaan, waar hij een ongeval met een quad heeft gekregen. Met zeer ernstig hersenletsel is hij per helikopter overgebracht naar het Bangkok Hospital (in Bangkok).

Inmiddels is hij wel wakker geworden maar kan nog weinig. Waarschijnlijk mag hij binnenkort naar een Nederlands ziekenhuis overgebracht worden. Het grote probleem is dat hij met medische begeleiding terug moet (arts of verpleegkundige). Zijn ouders waren er van overtuigd dat ze een doorlopende reisverzekering met werelddekking hadden afgesloten, maar zijn vergeten een hokje aan te kruisen waardoor ze alleen dekking in Europa hebben. Alle kosten van repatriëring, verblijf ouders, tickets ouders, etc moeten ze zelf betalen. Het inhuren van een arts of verpleegkundige zou daar nog bij komen.

De vraag van Lily is nu of er een arts of verpleegkundige is die binnenkort naar Nederland gaat en deze jongen zou willen begeleiden. De zorg zal vooral bestaan uit hem in de gaten houden. Lily hoopt dat iemand deze mensen kan helpen in de voor hen zeer moeilijke situatie. Belangstellenden kunnen contact zoeken met Lily Rouwers (0886760006 en [email protected])

16 reacties op “Hulp gevraagd voor begeleid vervoer zieke jongeman naar Nederland”

 1. Hou er rekening mee dat de luchtvaartmaatschappij daarvoor ook toestemming moet geven, anders kunnen ze hem weigeren. Dus altijd in overleg met de luchtvaartmaatschappij.

 2. Gringo zegt op

  Triest verhaal! Van mij mag er een actie op dit blog starten om wat geld in te zamelen, zodat wij als thaliandbloggers de familie enige financiele hulp kunnen aanbieden!

  • @ Triest is het zeker. Geen reisverzekering afsluiten of deze niet controleren voor vertrek is niet erg handig. Ik neig dan ook naar: deze ellende was simpel te voorkomen geweest met een reisverzekering van een paar tientjes.

   • @ Eurocross is een alarmcentrale, net als SOS International, Mondial Assistance en de ANWB. Die werken in opdracht van reis- en zorgverzekeraars voor verzekerden.
    Ze willen wel helpen met repatriëren, ook als je niet verzekerd bent, maar dan zal iemand garant moeten staan voor de kosten. Je praat dan snel over flinke bedragen.

    De ouders van die jongen moeten bij zijn zorgverzekeraar aankloppen. Soms zit repatriëring in de aanvullende verzekering (mits hij die heeft afgesloten). Zo niet dan is er misschien een coulance uitkering mogelijk.

    • @ John, 20% van de Nederlanders gaat onverzekerd op reis. Als ze al die mensen moeten helpen, wie gaat dat betalen? Het is geen sociale verzekering 😉
     En waar praten we over? Voor een paar tientjes ben je uitstekend verzekerd.

     Het probleem is dat veel vakantiegangers denken dat een reisverzekering niet nodig is. Of dat ze dan dubbel verzekerd zijn. Er zijn echter kosten die door geen enkele andere verzekering worden gedekt. Dat zijn onvoorziene kosten die ook wel SOS kosten worden genoemd. Je moet dan denken aan extra reis- en verblijfskosten door stakingen, natuurrampen of andere onvoorziene zaken. Ook dekt je reisverzekering de kosten wanneer je eerder naar huis moet terugkeren omdat iemand in de familie een ongeval heeft gehad of ernstig ziek is geworden. Wanneer je gered moet worden op zee of vanaf een berghelling, betaald je reisverzekeraar tevens de rekening.

     Tjee, het lijkt wel of ik voor een reisverzekeraar werk 😉

     • wimnet zegt op

      Zorg in ieder geval dat je een goede reisverzekering hebt een hokje niet ingevuld is natuurlijk makelijk gezegd maar meestal gaat het er om dat men geen geld wil uitgeven voor dergelijke dingen (mij overkomt niets) Vind niet dat verzekeringen of andere instanties over hun hard moeten stijken die kosten komen dan terug in de premies vanwel goed verzekerden
      Er word al jaren gewaarschuwd voor het onverzekerd met vakantie gaan
      Wie niet horen wil moet maar voelen klink hard maar men kan andere niet opzadelen met jou problemen omdat je enkele tientjes wilt bezuinigen .

      gr Wim

 3. nok zegt op

  Ik ga gelijk mijn reisverzekering controleren op werelddekking.

 4. Triest verhaal. Toevallig een paar weken geleden een soortgelijk geschiedenis op een Engelstalig forum over een Engelse jongen die zijn vakantie op Koh Samui had verlengd zonder zijn reisverzekering ook te verlengen. Vervolgens een zwaar ongeluk en pa en ma draaien op voor alle kosten die zo hoog oplopen dat ze zelfs hun huis moeten verkopen.
  Tja, Europadekking of werelddekking, wel iets om in de gaten te houden.
  Ander instinkertje uit de praktijk: iemand die ook alles uitstekend geregeld dacht te hebben en met een doorlopende reisverzekering in Thailand verbleef maar in Nederland was uitgeschreven. In de algemene voorwaarden van die in NL afgesloten verzekering stond echter dat Nederlands ingezetene zijn noodzakelijk was.
  Lees altijd de voorwaarden!
  Hopelijk loopt alles verder goed af met deze jongeman, zowel medisch als financieel.

  • @ Matthieu, klopt. Dat is geen instinkertje, maar oneigenlijk gebruik van een reisverzekering. Reisverzekering = reis, dus terugkeer naar land van herkomst (ingezetene zijn).
   Sommigen denken dat ze met een reisverzekering een goedkope ziektekostenverzekering hebben als ze gaan emigreren. Daar zijn de premies natuurlijk niet op afgestemd.
   In het geval wat je noemt ook wel een beetje dom van die persoon 😉

   • l.lagemaat zegt op

    Een “doorlopende”reisverzekering is maar 6 maanden geldig.
    Blijf je b.v. 7 maanden in Thailand dan heb je de laatste maand
    geen reisverzekering meer.

    groet,

    Lodewijk

  • hans zegt op

   En elke ingezetene word dus geacht ook een basis ziektekostenverzekering te hebben, anders heb je nog geen dekking op de (secundaire) dekking van de reisverzekering.

   • Hans Bos (redactie) zegt op

    We sluiten de discussie over reisverzekeringen bij deze posting. Die gaat over gevraagde hulp voor begeleid vervoer.

 5. ton zegt op

  Ik ben een nederlandse verpleegkundige woonachtig in Thailand
  Ik zou bereid zijn de zoon naar nederland te begeleiden maar moet dan wel een retour ticket hebben want heb geen andere reden om naar nederland te gaan
  groet Ton

 6. Harold zegt op

  Triest verhaal inderdaad. Maar ik ben het wel met de opmerking van Khun Peter eens dat dit simpel te voorkomen was door de reisverzekering goed te controleren voor vertrek. Uiteindelijk blijft het toch eigen verantwoordelijkheid.

  Dat maakt deze situatie niet minder schrijnend. Wellicht kunnen het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Ambassade in Bangkok hulp bieden?

 7. Lily Rouwers zegt op

  Bedankt voor alle reacties! Een Nederlandse arts is bereid gevonden de jongen te begeleiden tijdens zijn reis naar Nederland. Ze zijn gisteren (zonder problemen) in Nederland aangekomen.

  • @ Lily, dat is goed nieuws. En grote klasse dat je het lot van deze jongen en zijn familie hebt aangetrokken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website