Dit onderwerp is hier al vaker aan de orde geweest. Ik ga het dan ook niet hebben over alle mogelijkheden die er zijn, maar over mijn eigen ervaringen de afgelopen weken met JaJah.

Skype

Ik heb altijd een voorkeur gehad om te bellen met Thailand via de betaalde dienst van Skype. Dat kan ook gratis maar dan moet de ontvanger een PC hebben en een breedbandverbinding. Skype heeft nu eenmaal een uitstekende gesprekskwaliteit. Als je belt is het prettig dat je elkaar ook kunt verstaan en er niet teveel vertraging op de lijn zit. Het enig nadeel van Skype is het beltarief, namelijk € 0,109 per minuut.

Goed alternatief: JaJah

Via via kwam ik op de website van JaJah terecht. Het voordeel van JaJah is dat je geen headset nodig hebt. Wanneer je belt met JaJah wordt je gebeld op je normale huistelefoon en vandaar contact gelegd met Thailand. Je kunt dus VOIP bellen met het gemak van je eigen normale huistelefoon. Een ander voordeel is dat je geen programma hoeft te installeren op je PC. Je koopt beltegoed en je kunt bellen.

Redelijke beltarieven

Je betaalt bij JaJah € 0,04 per minuut. Dat is een redelijk goedkoop beltarief. De gesprekskwaliteit is uitstekend. Maak niet de fout om met je eigen mobiel via JaJah te bellen want dan betaal je opeens € 0,178 voor hetzelfde gesprek.

Sms naar Thailand

Je kunt JaJah ook prima gebruiken om te Sms-en naar Thailand. Een handige mogelijkheid is dat je de verzenddatum en tijd in kunt instellen. Gezien het tijdsverschil met Thailand is dat zeker een nuttige extra.

Meer informatie: www.jajah.com

No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Bellen naar Thailand”

 1. Jacqueline zegt op

  ik gebruik altijd 0900 1926 is ook 4 ct per min

  • Ja, er zijn meer mogelijkheden. Maar het probleem van dat soort providers is de wisselende gesprekskwaliteit.

   • Jacqueline zegt op

    oke daar heb je gelijk in maar 8 van de 10 keer verstaan we heb goed dus valt mee hihi

    • pjw hermans zegt op

     wij bellen voor 1cent per minut 0900 1513

  • Hansy zegt op

   de belknaller, 0900 0129, 2 ct per minuut, soms wel 1 cent

   Voor dergelijke tarieven heb ik er geen moeite mee dat de lijn soms wat slechter is, hoewel dit in de praktijk meevalt. De vertraging is soms storender.

 2. ThailandGanger zegt op

  Ik blijf lekker bij voipdiscount zitten. Goedkoop en kwaliteit is behoorlijk goed. En vooral gratis bellen naar vast en mobiel in Thailand voor 300 minuten per week.

  • Ik heb VOIPdiscount ook getest, bij mij werkte het minder goed, maart dat kan ook aan mijn verbinding liggen. VOIPdiscount is wel goedkoper.

 3. Johan zegt op

  Mobiele bellers opgelet: pas op met 0900 nummers bellen vanuit NL om zogenaamd goedkoop te bellen. Veel mobiele providers rekenen extra kosten voor het bellen naar een 0900 nummer en vallen buiten je belbundel of prepaid-tegoed. Het alternatief? http://www.belkaart.nl >>
  Je belt in op een lokaal 020 nummer, je betaalt dus het normale tarief volgens je mobiele telefoon-abonnement. Je koopt bij hun een tegoed in en daarmee bel je toch best goedkoop (Thailand vast=gratis en Thailand mobiel=2ct per minuut). De kwaliteit was bij mij tot nu toe best goed. Een andere vergelijkbare site heeft zelfs ook voor Thailand mobiel 0 cent dus gratis… http://www.belkiosk.nl/tarieven/#letter-t Deze laatste heb ik nog niet gebruikt. Iemand ervaring met belkiosk?

 4. Charles zegt op

  Ik bel al jaren met poivy.com (van het zelfde bedrijf als VOIPdiscount en nog 25 andere namen) en doe dat via een voip telefoon die op de router is aangesloten is, Siemens heeft een aantal zeer goede draadloze voip telefoons, Voor 3 maanden betaal je 12,50 en je kunt dan 300 min per week gratis naar Thailand mobiel bellen na die 3 maanden kun je de inleg opmaken tegen 3,5 cent per minuut.
  Als je mobiel wilt bellen kun je naar een vast nummmer in Nederland bellen en wordt je doorgeschaked naar Thailand.
  Uiteraard gebruik ik het ook om vanuit Thailand met de computer naar Europa te bellen.

 5. Michael zegt op

  Ik bel al meer dan een jaar met het lokale nummer 020-8118010 http://www.belbazaar.nl/nl/belbazaar/ . Indien je een abonnement hebt voor gratis bellen naar vaste nummers dan bel je dus voor niets naar Thailand.
  Moet er echter wel bij zeggen dat het verbinden soms wat lastig is en dat de verbinding wordt verbroken na ongeveer een uur. Maar ja, dat weegt natuurlijk niet op tegen het gratis bellen.

 6. Frank zegt op

  Ik bel al jaren naar Thailand met voipbuster.
  Dit gaat ook d.m.v prepaid basis.
  Je belt er al voor 1 cent p/m via je pc en met je huistelefoon komt daar 1 malig 5 cent aan inbelkosten bij.
  Tot nu toe, het goedkoopste dat ik tot nu toe kan vinden.

 7. wimol zegt op

  naar thailand bellen met poivy.com na in te loggen en een aanbetaling van10 euro is gratis zowel naar gsm als vaste en in thailand bel ik daar ook gratis mee.naar belgie naar de vaste ook gratis en naar gsm 0.085eurocent.je hebt ong.100 freedays,als je bedrag dan niet opgebeld is word het tegen gewoon tarief opgebruikt en kan je terug een betaling doen van 10 euro.

 8. PeterPhuket zegt op

  Leuk allemaal hoor, er zijn voldoende mogelijkheden om vanuit Nederland naar Thailand te bellen, maar als je in Thailand verblijft is het een stuk moeilijker,hier zijn geen discounters daarom gebruik ik inmiddels al een paar jaar JaJah, in het begin ook nog wel eens gratis, maar tegenwoordig alleen tegen betaling, maar ok, 0,04 cent is niet duur.

  • ThailandGanger zegt op

   Hoezo er zijn geen discounters?

   Als je de telefoon SIP/Voip ondersteund en je stelt dat ding in Thailand op voipbuster dan wel Voipdiscount….. en je hebt zodra je ergens een internet verbinding hebt gewoon de mogelijkheid om gratis te bellen. Je belt dan niet via je gsm netwerk maar via het internet. Moderne telefoons ondersteunen voip protocollen maar ook skype en andere bel netwerken. Het is een kwestie van even uitzoeken en instellen.

   Als ik in Thailand ben en ik bel naar Nederland heeft me dat nog nooit een cent gekost. Heb je in je huis internet in thailand dan hang je een ip telefoon in je netwerk erbij. Je stelt hem in op voipdiscount of welke sipprovider je voorkeur heeft en bellen maar…..

   Even google gebruiken en zoeken op siemens ip telefoon. model C475 IP Kun je prima mee bellen hoor. Ook in Thailand voor weinig geld te krijgen.

   • PeterPhuket zegt op

    Kijk, dat is nou zo fijn van ‘n blog als deze, nadat ik m’n ervaringen verteld heb krijg ik zomaar een tip hoe het ook kan. Na de Siemens website geraad pleegt te hebben moet ik toegeven dat het een goede oplossing kan zijn, bedankt voor de tip “ThailandGanger”

    • PeterPhuket zegt op

     Aan Thailandganger, hoewel ik inmiddels zo’n telefoon besteld heb, familie zouden het meenemen vanuit NL, heb ik toch m’n twijfels, ik spreek met name over dezelfde Siemens C475IP, volgens de verkorte gebr.aanw. van dit toestel is het alleen mogelijk om via VOIP te bellen indien de gebelde ook een voip aansluiting heeft, dus niet van VOIP naar een vast nummer bijv in NL. Heb ik gelijk? of niet?

 9. Ferdinand zegt op

  Hoop handige tips. Als ik achter de pc zit is skype van uit Thailand goeie gratis mogelijkheid. Maar onderweg “gewoon” en ongecompliceerd mobiel bellen met elk willekeurig pre-paid toestel zoals 1,2 call is eigenlijk zo goedkoop dat ik helemaal geen zin heb om het anders te doen. (ik laat “moeizaam” bewust weg). Waarschijnlijk lui, maar een voor enkel gesprekje per week naar Nederland lonen zich al die onderzoeken niet.
  Een ons goeie ham bij Tesco is duuurder,
  Bellen van uit NL naar TH daarentegen kan dure aangelegenheid zijn.

  In Th vul ik eenmaal per maand mijn pre paid aan, en voer ik al mijn zakelijke en prive gesprekken naar NL voor een habbekrats en vrijwel altijd uitstekenede verbinding
  sms wil nog wel eens wa minder gaan, vertraging en adn tot 10 x (gratis)mherhalen. Vertraging erg ongelukkig omdat dan veel bercihtjrs nidden in de nacht aankomen in nl en je nensen wakker maakt’

  Enail, acebook ed blijven ook prima communicatie methoden.
  Dus lui en geen zin in al dit marginalenbesparen, Simpelheid en mobilitei heven de voorkeur en hoeveel mensen hebben een vaste aanskuiting, denk 90% alleen mobiel.
  Gemakzucht dient de mens

 10. Ferdinand zegt op

  Naast alle tips om goedkoop te bellen, een tip om zo duur mogelijk te bellen. Dom als we waren hebben mijn vrouw en ik tijdens een korte 3 weekse vakantie zij aan de ene kant van BKK ik door werkomstandigheden aan de andere kant van BKK elkaar dagelijks gebeld met ons nederlandse PTT mobiele abonnement dus volop roaming. Resultaat na 3 weken 2 rekeningen van ieder ruim elfhonderd euro. Dus voor de liefhebber, zo kan het ook.
  De prijs van 2 extra vliegtikcets luxe klasse.

  En nog duurder, dagelijks van uit je hotel op je kamer via de hotel centrale bellen.

  Baas boven baas, “simpel” gesprekje via creditkaart via de sateliet verbinding van uit het vliegtuig.

  Alternatief; maar ook duur, niet bellen naar thuis en longtime gaan met diner en ontbijt

 11. willem zegt op

  Hoi,

  Ik bel sinds een jaar of 2 via Hema goedkoop bellen.
  020-7155555 en dan mobiel nr. thailand intoetsen en wordt
  doorverbonden. 4 ct p.m.
  De laatste 2 weken heb ik alleen maar gedonder met doorverbinden, lukt dus niet,
  terwijl als ik rechtstreeks bel via mobiel naar mobiel in thailand ik geen probleem heb.

  Mijn vraag> Hoe kan ik het voordeligste bellen met mijn mobiel naar mobiel in Thailand.
  Vr.dank alvast voor de informatie.

  Willem

  • PeterPhuket zegt op

   Mijn ervaring vanuit Holland is nog steeds 1643 als ik me herinner 1,5 eurocent naar vast en 3 eurocent naar mobiel/minuut, het varieert maar is altijd rond deze prijs.

   • PeterPhuket zegt op

    Sorry, heb je vraag maar half gelezen (zoals zo vaak gebeurt), maar vanaf mobiel weet ik het niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website