Thailand door een ‘roze’ bril

Door Paul Schiphol
Geplaatst in Uitgaan
Tags: ,
9 april 2016

Bijna elke Thailandganger kent ze wel “Ladyboys” vaak als zodanig onherkenbaar zeker voor het ongetrainde oog. Deze vaak bloedmooie jongens met lang haar in modieus vrouwelijke outfit, vinden veelal hun werk in het entertainment sector. Menig Farang heeft hier (per ongeluk) al eens nader kennis mee gemaakt.

Ditmaal gaan we het daar niet over hebben, ik nodig u uit voor een excursie naar de ‘Roze kant van Thailand’, naar gay restaurants, -bars, -disco’s, etc. Ook “straight” bezoekers zijn er welkom en voelen zich er vaak heerlijk in deze andere en relaxte atmosfeer.

Gay friendly Thailand

Door velen toegeschreven aan de boeddhistische levensinstelling van de Thai, heerst er hier geen homofobie en wordt de anders geaarde medemens zonder vooroordelen geaccepteerd. Hierdoor is in Thailand de gay-scene geen weggedrukte ondergrondse subcultuur, maar kan er op veel plekken een gewoon openlijke concentratie van gay uitgaansgelegenheden gevonden worden.

Doordat internationaal aangenomen wordt dat slechts zo’n 5% tot 10% van de wereld bevolking homo-, of biseksueel zou zijn, is ook het aantal speciaal op deze groep gerichte gelegenheden sterk in de minderheid en moet je de plekken kennen, omdat de kans er bij toeval terecht te komen niet zo groot is. Daar waar veel mensen zijn, tref je dan ook wel één of meerdere gelegenheden aan. Zonder streven een compleet beeld te geven wil ik een aantal plekken in Thailand benoemen waar het zeker de moeite waard is, een keer een kijkje te nemen, of iets te nuttigen.

Bangkok

Waar Bangkok de bekende uitgaansconcentraties kent zoals Patpong, Nana en Soi Cowboy, zo kent Bangkok deze plekken ook voor Gays. Loop op Silom Road gerust eens Soi 4 in. Deze doodlopende Soi, verstopt tussen de kraampjes van de Silom avondmarkt, biedt een scala aan bars en restaurants waar het goed toeven is. Neem plaats op een terras en bekijk de bonte stoet aan lieden die zich hier vermaken (Farang & Thai) of zoek binnen in de aangename koelte een plekje. Ik noem bewust geen namen omdat ik geen gelegenheid wil voortrekken of tekortdoen. Ontdek het zelf, zeker de moeite van een bezoek waard. Een leuke disco (DJ-Station) kan men vinden aan het eind van Silom, Soi 2, met ook in deze Soi nog enkele leuke barretjes.

Iets verderop op Suriwongse Road vinden we Soi Starlight met diverse go-go gelegenheden, loop vanaf Patpong of Thaniya Road naar rechts en even na het Montien Hotel ziet u deze frivole straat aan uw linkerhand.

Pattaya

Hier treffen we drie concentraties aan, (1) Boystown aan Second Rd. op Pattayaland Soi 1-3, ook hier een aantal aangename terrassen waar u het bonte leven aan u voorbij kunt laten trekken. (2) Sunee Plaza, ongeveer halverwege Soi VC, op loopafstand van Walking Street, nagenoeg alle barretjes hier hebben een openfront met een terrasje, waar gezellige hosts u graag gezelschap houden. In het nabij Pattaya gelegen Jomtien, (3) Jomtien Complex, hier een zeer bescheiden aantal (go-go) barretjes.

Phuket (Patong)

Ditmaal geen Soi maar een leuk plein waar de Gay community zich concentreert onder de naam “Paradise Complex” dit plein bevind zich aan de voet van het grote Paradise Hotel aan de Rat-U-Thit 200 Pee Rd. We vinden hier terrasjes, go-go’s en een disco. Het plein ligt op korte loop afstand van Bangla Road met haar straight entertainment.

Chiang Mai

In afwijking tot bovengenoemde plaatsen, zijn er in Chiang Mai geen concentraties van roze entertainment, hoewel er absoluut leuke gelegenheden zijn. Indien geïnteresseerd zijn de adressen vanzelfsprekend goed vindbaar op internet (www.utopia-asia.com/tipsthai.htm).

Ook is het op A5 formaat uitgegeven boekje “Thai Puan Magazine” in veel gelegenheden gratis ter beschikking, hierin is uitgebreide (adres)informatie over de groot deel van de Thaise homo-scene te vinden.

Ontdek en laat u amuseren, in ieder geval veel plezier met een keer een wat andere avond.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Thailand door een ‘roze’ bril”

  1. Alex zegt op

    Sunnee plaza is zo goed als dood…vergane glorie. Meeste bars en clubs zijn gesloten.
    Boyz town is levendig, en gezellig.
    Zo ook Jomtien Complex, iedereen welkom, mix van gay, lesbo, bi en hetero. Een aanrader!!!

  2. Paul Schiphol zegt op

    Je hebt gelijk Alex, maar het artikel is een herplaatsing. Over Jomtien Plaza is nu veel meer te zeggen dan zo’n twee jaar terug. Groet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website