‘Een trieste ontmoeting op Koh Samui’

Door Paul Schiphol
Geplaatst in Column
Tags:
30 april 2019

 

Matt Hahnewald / Shutterstock.com

Op Koh Samui, om 01:00 ‘s-nachts terugkerend vanuit het “Green Mango” entertainment center aan Chaweng Beach, liep ik kalm richting het hotel waar wij verbleven.

Langs de weg wordt ik regelmatig aangesproken, dames die mij op hun scooter graag naar mijn hotel willen brengen. Weer andere dames die tegen het sluiten van de markt mij nog graag hun salon binnenhalen voor een ‘late-nite’ massage. Maar ook bij de diverse barretjes wordt nog actief geacquireerd naar klandizie.

Het haast onvermijdelijke geschiede, een dame met een lief koppie, mooi lijf en redelijk Engels sprekend liet mij plaatsnemen op de barkruk aan de bar pal langs de stoep. Ach nog één biertje kan wel en de dame biedt ik een lady drink aan. Tot mijn niet geringe verbazing ontstaat er vervolgens een echt gesprek na het obligate, ‘where do you come from, etc.’

Als ik aangeef niet geïnteresseerd te zijn in meer dan een drankje en een praatje en dat zij zeker niet mee kan naar mijn hotel, antwoord ik naar waarheid op haar vraag waarom: ‘I am gay and married to a Ladyboy’. Hierop reageert zij met een even triest als ongelofelijk verhaal.

Voor niets omgebouwd

Ooit was zij een jongen, jawel een homo, en wilde het leven dolgraag doorbrengen met een lieve Farang. Maar ja, dat bleek makkelijker bedacht dan gerealiseerd. Zij zag dat Farangs meer belangstelling hadden voor Ladyboys dan homo’s. Hierop besloot ze tot het implanteren van een set siliconen borsten. Het verwachtte succes bleef uit, 2e operatie, ze liet haar adamsappel verwijderen en haar heupen opspuiten om er meer vrouwelijk uit te zien. Met haar nieuwe uiterlijk heeft ze vele intieme ontmoetingen met Farangs. Maar die blijken veelal haar nog aanwezige mannelijke geslachtsdeel niet te waarderen.

Nog twee jaar sparen, dan kan ze volledig vrouw worden. Dit heeft afgelopen september in Bangkok plaatsgevonden, nu is ze ruim twee maanden volledig vrouw. Oeps, ze tilt voorzichtig haar korte rokje op en ik zie een echt vrouwelijke vagina, met slechts twee minimaal zichtbare littekens naast haar beide liezen. Ze kan nog geen slipje verdragen, dit irriteert haar pas verworven vrouwelijkheid. Desondanks is er teleurstelling, alle kosten ten spijt is er nog steeds geen Farang gevonden om haar leven mee te delen.

Verdrongen verdriet

Tenslotte, biecht ze op of het het allemaal wel waard geweest is. Ze was gewoon homo, nu volledig vrouw, maar wil eigenlijk nog het liefst gewoon een vent zijn. We hebben zeker 3 uur zitten kletsen, ze heeft mij veel meer details uit zijn/haar leven verteld, deze wens ik uit piëteit niet met derden te delen. Ik wens haar naar resterende mogelijkheid een goede toekomst.

Zonde dat zo’n lief en oprecht persoon zichzelf om min of meer commerciële redenen volledig en onomkeerbaar verminkt.

Toon oprechte empathie

Laten we allen met zorg omgaan met de mensen uit de entertainment business, ze hebben veelal allemaal een triest verhaal waarom ze doen, wat ze doen. Slechts een enkeling krijgt de rijke ervaring om iets uit het levensverhaal van een “bargirl” te mogen leren.

– Herplaatst bericht –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

16 reacties op “‘Een trieste ontmoeting op Koh Samui’”

 1. Soi zegt op

  Toevalligerwijs bij Arte (NLTV.Asia) een landenserie aan het volgen over ZOA. Gisteren was TH aan de beurt. Aan het woord was een 21-jarige te BKK. Met moeder in de ochetnduren een restaurantje bedruipend. Gedurende de dag studente aan een hogeschool voor toerisme. Vertelde hoe ze van kindsafaan voelde geen jongen te zijn maar zich al vroeg realiseerde vrouw te willen zijn. Met hulp en ondersteuning van familie en omgeving, zich nu vollrdig geaccepteerd voelend in de Thaise samenleving. Niks geen ellende, en niks geen persoonlijk leed. Ook in TH geldt dat het er allemaal maar aan ligt welke route je besluit te nemen. Blijven zitten op een barkruk afwachten wie er langs komt zet geen zelden zoden aan de dijk.

 2. Rob V. zegt op

  Een zeer indrukwend verhaal dat verdient niemand. Wat dat betreftis het maar goed ook dat hier in het westen zulke onomkeerbare levensveranderende ingrepen niet zomaar plaats vinden maar de specialisten ook kijken of dit écht iemands wens (in het verkeerde lichaam geboren) en de lange termijn belangen van de persoon hier mee gedient zijn.

  De verklaring dat dit alles was om een farang aan de haak te slaan heb ik dan weer wat meer moeite mee. Een ingreep als deze is voor Thaise begrippen niet niks dus moet iemand toch redelijk wat vermogen hebben of een flinke lening aan gaan (als het echt tegen zit via loansharks en dan zijn de rapen pas echt gaar). Een Thai partner of partner waar vandaan dan ook moet toch ook prima zijn als je samen gelukkig kan leven, incuslief een stukje “take care”? Of de druk om snel een goede partner te vinden moet wel erg hoog zijn geweest (vanuit de familie?) en dan is het makkelijker vissen op een stek waar je meer kans denkt te maken op een goede vangst. Maar ik zou zelf hard wegrennen bij de welbekende verhalen zoals “Thai men no good” etc.

  Maar teveel gepreek. Deze man -zo voelt hij zich immers- was zo te horen niet op zijn achterhoofd gevallen ook al kan ik zjn keuzes niet begrijpen. Het blijft natuurlijk een zeer triest verhaal, dat verdient hij niet. Ik hoop dan ook van harte dat hij een leuke, lieve man zal vinden waar hij samen mee gelukkig wordt en die goed voor elkaar kunnen zorgen. Volgens mij is hij intilligent en bij de hand genoeg om uiteindelijk een partner te vinden. Ik wens hem dus alle geluk en een goede relatie toe.

 3. Harold zegt op

  Helemaal mee eens.

  Velen onder ons hebben geen flauw benul wat bij 90% van de (lady)boys de achtergronden zijn waarom zij in de entertainment business zijn gaan werken.

 4. Gringo zegt op

  Pas in Thailand heb ik kennis genomen van het fenomeen “ladyboy”. Voordien had ik er nog nooit één gezien, laat staan gesproken. Ik zal niet zeggen, dat ik mij erg verdiept heb in het hoe en waarom iemand een ladyboy wil zijn, maar ik lees wel met een zekere belangstelling wat o.a op dit blog geschreven wordt.

  Ik lees dan onder meer, dat een ladyboy of transseksueel iemand is, die in een verkeerd lichaam is geboren. Iemand komt als jongen op de wereld, maar wil in alle opzichten een meisje zijn. Ik begrijp de diepere betekenis hier niet van, maar ik heb het wel als een gegeven geaccepteerd. Als dat zo is, kan ik mij ook wel voorstellen, dat iemand allerlei operaties ondergaat om (zo veel mogelijk) van het andere geslacht te worden.

  Jij schrijft nu een verhaal over een gesprek met een “dame”, die die operaties uit commerciële overwegingen heeft ondergaan. Daar staat mijn verstand dan echt van stil.

  Nu is zo’n nachtelijk gesprek onder invloed van drank niet de beste manier om iemand goed te leren kennen. Ik geloof best, dat er een triest verhaal achter zit, waarvan je de details niet wilt vertellen, maar zo’n “oplossing” had bij voorbaat geen enkele kans.

  Jij noemt haar lief en oprecht, maar wees eerlijk, zij is toch wel erg naïef en oliedom.

 5. eduard zegt op

  Een mooi verhaal,Paul.Maar hou er wel rekening mee dat iedere lady-boy-homo-ladyboy, die hier in Pattaya werken, allemaal trieste verhalen hebben.Want het valt voor hun echt niet mee,meestal nog ,,zachte dwang,, van ouders om hier verzeild te raken.

 6. Erik V. zegt op

  Wow !!! Mooi verhaal Paul , helaas staan we er waarschijnlijk niet genoeg of zelfs nooit bij stil !

 7. gert zegt op

  Paul, je hebt helemaal gelijk met jouw eindconclusie. Tijdens mijn 15 jarige barleven heb ik veel waarlijk aardige en aangename dames ontmoet. De redenen dat ze in dat leven terechtgekomen zijn, doet je soms huiveren.

 8. Frank zegt op

  Aangrijpend, ontroerend en ja waar.
  Zelf ben ik gay, heb een geweldige vriend die gelukkig gewoon jongen is maar ook wij hebben vrienden die zich helaas en met veel spijt achteraf hebben laten ombouwen.
  Hele trieste en hartverscheurende verhalen krijgen wij regelmatig te horen.
  Zelfs zelfmoordpogingen hebben sommigen overwogen en/of uitgevoerd.
  Veel omgebouwde jongens die nu nog de prostituee uithangen in Chiang Mai zijn inderdaad niet te
  vertrouwen, maar er zitten ook echte lieverds tussen.
  Onze omgebouwde vriedinnen, gedeeltelijk en geheel, hebben gewone banen, bij 7/11, Tesco, of als verkoopster bij autodealers en dan valt het wel mee, maar zodra Ze terug in hun kamer zijn of als ze inderdaad eens ergens echt kunnen praten horen wij de verhalen, vreselijk triest meestal.
  Niet allemaal, sommigen zijn blij met hun beslissing, maar velen hebben geen successtory.

 9. compuding zegt op

  Vind ik ook, behandel mensen in het begin altijd met respect hoe ze er ook uit zien.
  Als later blijkt dat ze dat respect niet verdienen kan je ze altijd nog negeren

  compuding

 10. l.lagemaat zegt op

  Uit dit verhaal spreekt wel een stuk ongeduld.
  Zij wilde het leven dolgraag doorbrengen met een lieve Farang.
  Vervolgens ,om dit toch te bereiken, onderneemt zij verschillende
  ingrijpende stappen om een Farang voor zich te winnen.
  Op zich wel een doortastend iemand,maar sommige dingen ,zoals o.a.een
  relatie, laten zich niet afdwingen.

  groet,
  Lodewijk

 11. Patrick zegt op

  Heb respect voor iedereen, ieder persoon heeft een verleden, heeft een levensverhaal en je weet maar nooit wat deze is. Ik heb meerdere malen geweldige, persoonlijke gesprekken gehad met Ladyboy’s (welke er wel achter stonden), en heb hier zo veel kennis van om gedaan, respect voor ontwikkeld en vind het dan ook altijd heerlijk om af en toe onderweg naar huis nog even een drankje te doen. Het is leuk om te zien dat na een aantal maanden je geen vreemde meer bent en nageschreeuwd wordt door tientallen vrouwen als je op je scootertje langs komt.

  Met bovenstaande reactie ben ik het totaal niet eens, een relatie laat zich wel degelijk “afdwingen” om het zo te noemen. Er zijn genoeg mannen (en vrouwen) die puur voor het uiterlijk gaan, een rijk en makkelijk leven en ga zo maar door. Ze dacht haar kansen te vergroten wat ook vaak onderstreept wordt als je Thailand bezoekt. Maar zoals alles in Thailand, heb respect, een oprechte glimlach kom je zeer ver en hoor je de mooiste maar soms ook schokkendste verhalen, dat blijkt wel uit het verhaal van de schrijver.

 12. Marco zegt op

  Zeer triest om dit te lezen. Zeker omdat het vaak om geld gaat om te overleven.Familie te helpen etc.
  Ze hebben vaak ook het verkeerde idee over Farangs.
  Niet alle farangs zijn geschikt om als partner te hebben. Of het wonen in de westerse wereld is ook niet voor elke thai het antwoordt. Ken er veel die toch weer terug willen !!!

 13. Paul schiphol zegt op

  Bedankt Patrick, correct commentaar.

 14. Alex zegt op

  Ik heb altijd respect voor iedereen, en dat zou iedereen moeten hebben!
  Niemand kent de achtergrond en het verleden van iemand!
  Ik ken verschillende ladyboys, en met verschillende redenen: de een omdat hij in het verkeerde lichaam zat, de ander uit commerciele overwegingen…
  Ik ben zelf gay, heb een langdurige hechte relate met een Thaise jongen, we wonen al meer dan 12 jaar samen, en zijn gelukkig! Heel gelukkig!
  Maar vergis je niet in de druk van de familie als het om geld gaat. Het maakt ze geen moer uit of dochter of zoon in de prostitutie belandt, zo lang het maar geld opbrengt!
  Ze weten het allemaal, maar er wordt niet over gesproken…
  Ik heb van nabij vele malen meegemaakt hoe families hun kinderen “dwingen” om een relatie met een farang aan te gaan,..alleen om geld.
  In het geboortedorp van mijn partner, waar we regelmatig komen, komen moeders naar mij toe met pasfotos van hun (jonge) zoons en dochters. Fotos die ze mij willen geven zodat ik hun kinderen aan een farang kan helpen, hetgeen ik natuurlijk weiger.
  Zij laten vaak geen kans onbenut om hun kinderen in de uitverkoop te doen.
  En als de kinderen zelf in een toeristen stad werken, is de vraag om geld zeer groot!
  En jongeren gaan heel ver om aan de eisen van de familie te voldoen!

 15. marcello zegt op

  Allemaal heel leuk en trieste verhalen hier. Er zijn genoeg ladyboys wat bekend staat schorem, tuig.
  Dat toeristen berooft en heel agressief is. Deze geven Thailand geen goede naam.
  Nee, ben altijd zeer voorzichtig als ik met een ladyboy praat of naar je toekomt.

  • Alex zegt op

   Ook dit klopt, met name op Pattaya Beach Road!
   Er zijn goede en slechte, helemaal eens.
   Dus ook ik ga er met een grote boog omheen, zeker op beachroad,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website