Foto: Wikipedia (rechtenvrij)

In Thailand is het uitgaansleven rijk aan bandjes die live muziek spelen. Zo zijn er veel verschillende bandjes die optreden in bars, clubs en op festivals. De meeste muzikanten spelen de populaire Engelstalige hits, vaak uit de jaren ’60, ’70 en ’80 en soms een mix van Thaise hits.

In de uitgaansgelegenheden van bijvoorbeeld Pattaya, Phuket en Bangkok tref je een keur aan bandjes aan die voor een tip, graag een verzoeknummer voor je spelen.

Eerder schreven wij over het lied ‘Zombie’ van The Cranberries, een eeuwige hit in Thailand en over de klassieker ‘Hotel California’ van de Eagles. Daar kunnen we ‘Take Me Home Country Roads’ van John Denver aan toevoegen. Het lied is een ode aan het landelijke leven en het verlangen naar thuis.

“Take Me Home, Country Roads” is geschreven door John Denver, Bill Danoff en Taffy Nivert. Het liedje werd voor het eerst uitgebracht in 1971 en is sindsdien een van de bekendste hits van John Denver geworden. De tekst beschrijft het platteland van West-Virginia, maar het lied heeft een universele boodschap die mensen overal ter wereld aanspreekt. De muziek van “Take Me Home, Country Roads” heeft een aanstekelijke melodie die blijft hangen. De tekst spreekt tot de verbeelding, met “Country roads, take me home To the place I belong”.

Het lied is op verschillende albums van John Denver verschenen, waaronder “Poems, Prayers & Promises” en “The Very Best of John Denver”. Het is ook opgenomen op talloze verzamelalbums en er zijn over de hele wereld miljoenen exemplaren verkocht. “Take Me Home, Country Roads” is een echte klassieker geworden.

Waarom is ‘Take Me Home Country Roads’ van John Denver zo populair in Thailand?

Je vraagt je misschien af waarom juist dit liedje zo populair is in Thailand? Er zijn een aantal redenen waarom het lied “Take Me Home, Country Roads” bekend is in Thailand.

Ten eerste is het lied zeer herkenbaar en heeft het een aanstekelijke melodie. Ten tweede heeft het lied een universele boodschap die mensen overal ter wereld aanspreekt. Het gaat over het verlangen naar huis en de rust die een landelijk leven kan bieden, de tekst spreekt tot de verbeelding. Ten derde is het lied in Thailand waarschijnlijk populair geworden door de radio en tv. Het lied is/was in Thailand vaak te horen op de radio en TV. Dit heeft bijgedragen aan de populariteit van het lied in Thailand. Ten slotte is het mogelijk dat het lied in Thailand bekend is geworden door toeristen. Het lied is populair in veel landen en toeristen die naar Thailand reizen, zullen het nummer vaak aangevraagd hebben.

Voor mij persoonlijke geldt dat ik wel eerst een paar biertjes achter de kiezen moet hebben om het liedje leuk te vinden, ik ben toch meer van het wat steviger werk. Al moet ik wel toegeven dat het al snel geneigd bent om het mee te zingen.

‘Take Me Home Country Roads’

3 reacties op “Klassiekers in Thailand: ‘Take Me Home Country Roads’ van John Denver”

 1. Bert zegt op

  Net weer terug in Nederland. Kreeg de afgelopen weken nogal eens een afstandsbediening of muis in m’n handen geduwd om voor de muziek te zorgen. Dat werden vaak gouwe ouwe, zowel nationaal als internationaal. Queen, Dire Straits, The Scorpions, maar ook Golden Earring (Radar Love) en Herman Brood (Saturday Night) vielen in de smaak bij vele bezoekers.
  Als daarna een andere bezoeker aan de beurt” was en allerlei boem, boem herrie kwam liet gelijk de hele boel leeg. Beetje jammer, maar zo gaat het nu eenmaal.

 2. ann zegt op

  Topmuzikant die door een noodlottig ongeval,veel te jong is overleden.

 3. Bert (de andere) zegt op

  Mijn favoriet als ik moet zingen bij de karaoke.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website