Vorige maand werd in Patong een nieuw restaurant geopend, Naughty Nuri’s genaamd, waar Indonesische gerechten en dan met name van Bali worden geserveerd. Op het menu staan o.a gebarbecued ribbetjes en ander geroosterd varkens- en lamsvlees.

Het schijnt in korte tijd al zeer populair te zijn, want op hun Facebook pagina en andere websites staan recensies, waarin in het algemeen zeer lovend over Naughty Nuri’s wordt geschreven.

Geschiedenis

Naughty Nuri’s is van oorsprong een “warung” in Ubud op Bali, een eenvoudig restaurant, meer een open loods met een golfplaten dak, waar buiten een barbecue grill stond opgesteld en waar ook de speciale saus werd bereid. De start van dit restaurant door Isnuri “Nuri” Suryatmi en haar Amerikaanse echtgenoot Anthony Bourdain was in 1995. De naam van het restaurant Naughty Nuri’s (ondeugende Nuri) komt dus van het koosnaampje Nuri.

Franchise

Inmiddels is Naughty Nuri’s uitgegroeid tot een franchise-organisatie met vier vestigingen op Bali en verder vestigingen in Jakarta, Singapore, Melbourne en zelfs vier restaurants in Kuala Lumpur. Nu dus ook een vestiging in Phuket, waarmee het de eerste Naughty Nuri’s in Thailand is.

Bijzonderheden

Kijk voor bijzonderheden als locatie, menu en telefoonnummers op hun Facebook pagina www.facebook.com/nnphuket Phuket Gazette maakte een video, dat een aardige indruk geeft van de sfeer en inrichting van Naughty Nuri’s in Patong.

Tenslotte

De keuken van Indonesië, met zijn vele lokale varianten, is al heel lang mijn favoriet. Ik ben al een poos niet in Phuket geweest, dus Naughty Nuri’s is een extra stimulans om weer eens een bezoek te overwegen. Anderzijds, als het het een succes wordt in Phuket, zal Naughty Nuri’s ook wel uitbreiden in Thailand en ongetwijfeld zal Pattaya dan ook een mogelijke vestigingsplaats zijn. We zullen zien wat het eerst komt, ik naar Phuket of Naughty Nuri’s naar Pattaya.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=aKTaRQleflY[/embedyt]

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Indonesisch restaurant Naughty Nuri’s in Phuket”

 1. RichardJ zegt op

  Graag!

  Het Bali Malee restaurant in Pattaya is naar mijn bescheiden mening een compleet fiasco (geworden).
  Ik heb het restaurant medio december j.l. bezocht en het eten was echt niet goed.
  Mijn vermoeden: een gebrek aan klandizie; je zult het eten ook toegankelijk moeten maken voor niet-Nederlanders.

  En na Pattaya, graag een vestiging in Hua Hin!

  • Frans Nico zegt op

   “(…)het eten was echt niet goed. Mijn vermoeden: een gebrek aan klandizie; je zult het eten ook toegankelijk moeten maken voor niet-Nederlanders.”

   Gebrek aan klandizie leidt niet tot slecht eten. Slecht eten leidt wel tot gebrek aan klandizie.

   Een Indonesisch bedrijf dat een filiaal opent in Thailand. Wat bedoel je met “toegankelijk maken voor niet-Nederlanders”? Of denk je dat een Indonesisch restaurant uitsluitend gericht is op Nederlanders in Thailand?

   • RichardJ zegt op

    Als je naar de Bali Malee website kijkt, dan staat er een keur van gerechten op het menu. Als je er gaat eten, dan vind je daar bijna niets van terug op de kaart.
    Als je met zo’n uitgebreid menu begint, maar je trekt geen klanten, dan moet je al snel je menu inkrimpen en misschien moet je je Balinese chef ontslaan. Dus dan gaat je eten achteruit.

    In Thailand is de indonesische keuken eigenlijk alleen bekend onder Nederlanders. Je zou op de een of andere manier andere nationaliteiten moeten interesseren.
    Thaien hebben naar mijn indruk geen hoge pet op van de indonesische keuken; dus daar heb je bovendien te maken met een imago probleem.
    Die NN spare ribs zijn zo te horen heerlijk (hoewel eigenlijk tamelijk uitzonderlijk op het menu van een indonesisch restaurant). Maar misschien is dit internationale gerecht juist een goede manier om nieuwe klantengroepen de indonesische keuken binnen te lokken.

    Afgelopen augustus ben ik voor een culinair lang weekend naar Jakarta gevlogen. Denk dat ik dat vaker ga doen in afwachting van de komst van een NN restaurant in Hua Hin.

    • Frans Nico zegt op

     Dank voor je uitleg. Dat de thai geen “hoge pet” op heeft van de Indonesische keuken weet ik niet. Mijn vrouw heeft er in ieder geval geen kennis van. Ik heb al sinds 60 jaar een Indonesische schoonzus. Daardoor ken ik een aantal Indonesische gerechten. Van lieverlee begint ze daardoor er kennis van te krijgen.

 2. Liesbeth Schrijvers zegt op

  Vanavond bij Naughty Nuri gegeten. We gingen voor de ribs. Uitzonderlijk! Complimenten voor de chef.
  Ze vielen gewoon van het bot af. En wij vinden dat dat ook zo hoort!

 3. chris zegt op

  In een restaurant met zo’n naam verwachten klanten in Pattaya wellicht wat anders. Kortom: een hele slechte naam.

  • Siam zegt op

   Met 15 restaurants wereldwijd zullen ze toch wel enigszins weten wat ze doen of niet?

  • Peter V. zegt op

   Dus, omdat bij een bepaalde groep, in één stad, de naam -van een keten- verkeerde verwachtingen zou kunnen scheppen, is het een hele slechte naam?
   Wat een onzin.

 4. Marinus zegt op

  Op Samui is er al langer een Indonesisch restaurant waar je heerlijk kunt eten.
  Het betreft restaurant Bali in Lamai.
  Ik heb vanavond weer een heerlijke rijsttafel nasi rames op.
  Ook de gado gado is er voortreffelijk.
  Zeker een aanrader als je toevallig in Samui bent.

 5. Luit zegt op

  Heerlijk eten hoor en ik zie hier boven een reactie van slechte naam. nou deze restaurants hebben hier alles behalve een slechte naam…….

 6. Kees zegt op

  Anthony Bourdain is zeker niet de man achter deze zaak zoals gesuggereerd en hij is ook zeker niet getrouwd met een Indonesische. Wel heeft hij in het gastenboek geschreven dat de martini’s daar de beste zijn die jij buiten New York gedronken heeft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website