Suvarnabhumi Airport heeft meer dan 76 miljoen baht geïnvesteerd in een geautomatiseerd paspoort controlesysteem. Hiermee wil de internationale luchthaven nabij Bangkok, iets doen aan de problemen met de wachttijden bij immigratie en paspoortcontrole.

De adjunct-directeur van het Suvarnabhumi Airport, Wilaiwan Nadwilai, liet weten dat het paspoort controlesysteem de wachttijden aanzienlijk moeten verminderen. Er worden in totaal 16 van dit soort systemen geplaatst. Acht bij een aankomstcontrole en acht bij de vertrekcontrole.

Reizigers kunnen zich in-en uitchecken zonder tussenkomst van immigratie ambtenaren. Dit vermindert de gemiddelde verwerkingstijd van 45 seconden naar 25 seconden per persoon. De luchthaven verwacht dat het systeem aan het einde van het jaar operationeel zal zijn.

De problemen met de klimaatbeheersing worden ook aangepakt liet Wilaiwan weten. Er komt een aanbesteding voor een nieuw aircosysteem. Later dit jaar zal er gestart worden met de installatie daarvan.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Suvarnabhumi Airport krijgt een geautomatiseerd paspoort controlesysteem”

 1. aad zegt op

  zou die ook zeggen “uw visum is verlopen”?
  groetjes aad

 2. colin de jong zegt op

  Dat lijkt mij zeker geen overbodige luxe maar het is goed dat men dit gaat invoeren want niemand vindt het leuk om te lang te wachten en dan ook nog eens zo onvriendelijk behandeld te worden. Zeker geen reklame voor ‘the land of smile’ die ik in 34 jaar nog niet heb ervaren bij de emigratie in Bangkok airport.

 3. Gringo zegt op

  Ik weet niet wat ik met dit bericht aanmoet, je zou haast denken, dat het een 1-april grap betreft. Met de vele soorten visums, die Thailand kent, is het mijns inziens onmogelijk de controle daarvan te automatiseren. Dan zul je toch eerst moeten beginnen met een ander systeem van de vele stempels, die je soms in je paspoort hebt. Streepjescode? Nou, voordat dat geregeld is, zijn wij een hele tijd verder en dat zal zeker niet dit jaar zijn.

  Komt nog dit bij: ook al zou die automatisering wel mogelijk zijn, dat is de winst van 45 naar 25 seconden verwerkingstijd ook nog een lachertje. De wachttijdenzullen er niet of nauwelijks korter door worden.

 4. andrew zegt op

  colin ik berijp dit niet ik kom hier vanaf 1967 meestal 2x en soms 3xper jaar.heb nooit het gevoelgehad onvriendelijk behandeld te worden.zou dat misschien door je eigen uitstraling komen. ga eens voor de spiegel staan.die mensen doen gewoon hun werk voor een laag loon met nog wat extra,s zoals bijv gratis zorg voor de hele familie.de overige extra,s die andere regeringsambtenaren wel vangen gaan aan hun neus voorbij.maar zo,n paspoortcontrolesysteem zou v oor iedereen geweldin zijn.lekker positief bericht. van khun peter.

  • Dirk B zegt op

   Volledig mee eens Andrew.

   In maart ll was mijn visum met 1 dag verlopen, ik werd onmiddellijk geholpen, geen fee, geen discussie, en na de gratis stempel een zeer vriendelijk “until next time”.
   Volgens mij krijgen mensen nog altijd gewoon wat ze verdienen, en dit geldt voor alle plaatsen op onze planeet.

   Voor mij is en blijft Thailand mijn toekomst, en verder ben ik blij mij uit het grijze saaie en dure Belgiê te kunnen “terugtrekken”.

 5. Hans Bos (redactie) zegt op

  Het volledige bericht luidt dat dit alleen zou gelden voor mensen met een biometrisch paspoort.
  Volgens mij is dit een onzinnig plan. Wat te doen met je arrival- en departurekaart? Wie leest en beoordeelt de visa-stempels? Om maar enkele hobbels te noemen. Evenals vele andere voorstellen, zal dit een zachte dood sterven. Thailand is niet eens in staat om 3G in te voeren.
  Overigens ben ik gisteren aangekomen met een vlucht van Air Berlin. Wachttijd: geen. Bij vertrek twee weken geleden bedroeg de wachttijd ruim 30 minuten.

 6. P.G. zegt op

  Er zal toch altijd gecontroleed moeten worden of betreffende paspoort bij de persoon hoort?

 7. indeUK zegt op

  PG-dat is nou just de kern van dit systeem-op enkele engelse airports (waar wij ook door die controle moeten=geen Schengen) werkt dit al. het gaat totaal NIET vlotter-duurt juist veel langer. Alleen is er geen rij wachtenden voor U.
  Ik veronderstel dat het begint met enkel ASEAN-die geen visum oid nodig hebben. Het apparaat kan overigens best gautomatiseerd een briefje afdrukken met zelfde inhoud als dat witte kaartje.
  Of kijk eens naar SIN_daar werkt alles metbarcodes en wondersnel. Maar ja-dat horen de Thai niet graag. (netzomin als dat vliegveld kopieren-hoewel namaken toch een grote hobby van de Thai is……….
  HBOs: TH kan heel goed 3G invoeren-maar zoals altijd is de BAHT=MONEY=Geld de allerbeheersende factor. In feite is alles wat je als problem benoemt al lang gautomatiseerd.

 8. Henk zegt op

  Aardig bericht, maar of we er iets mee opschieten is nog maar de vraag.
  Ik denk dat we straks ipv voor een loket met een persoon gewoon in de rij kunnen gaan staan voor een automaat. De automaat is wat sneller, maar ik zie al dat gestumper al voor me met mensen die niet weten hoe de papieren aan het machine te voeren, etc.

  Henk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website