Spanje blijkt ongekend populair bij Thaise toeristen. Maar liefst 72.000 Thai bezochten Spanje in 2010. Daarmee is Thailand koploper in Zuidoost-Azië.

Het Spaanse toeristenbureau is voornemens om speciale campagnes in te zetten gericht op Thailand. Hoewel Thailand de meeste toeristen levert, is Singapore de snelst groeiende toeristenmarkt voor Spanje.

De enige beperking in de groei van het toerisme vanuit Thailand zijn de strenge visumregels. Het Spaanse consulaat in Thailand probeert de procedures zoveel mogelijk te verbeteren. Een vertegenwoordiger van de Spaanse toeristenindustrie zou bij voorkeur de visumplicht voor Thai afschaffen. Dit is een utopie want Spanje moet zich conformeren van het Schengenverdrag wat voor alle 25 lidstaten geldt.

Ondanks de tijdrovende en uitgebreide procedures voor het verkrijgen van een toeristenvisum, klagen Thaise reizigers niet.

Toeristen uit Singapore kunnen vrij eenvoudig online een visum voor Spanje aanvragen, dit verklaart daardoor tevens de sterke groei van het toerisme uit Singapore richting de Spaanse zon.

6 reacties op “Spanje populair bij Thaise toeristen”

 1. ReneThai zegt op

  Nee , de Thaise vakantiegangers naar Spanje klagen niet , want zij zijn degenen met geld en kunnen dus makkelijk een visum krijgen . Als je genoeg geld hebt als Thai , dan hoeft er namelijk niemand garant te staan . En zoals we allemaal weten is het verschil tussen arm en rijk in Thailand erg groot . Dus de rijken gaan zonder problemen naar het buitenland .

  Gelukkig kunnen de arme Thai , als ze de reis kunnen betalen , wel zonder visum naar Maleisie op vakantie.

  Ik neem aan dat ze niet voor de zon naar Spanje gaan maar voor de cultuur .

  • ThailandGanger zegt op

   Ik kijk altijd met veel genoegen naar de gezichten van de Thaise mensen als ze vanuit de isaan eens naar de zee kunnen in eigen land en die voor het eerst zien. En dat terwijl zo’n buskaartje helemaal niks maar dan ook niks kost. Toch sparen ze liever hun geld of beter gezegd geven ze het liever aan iets anders uit. Helaas ook vaak aan de Thaise whiskey.

   Toch triest dat er zo’n grote tegenstellingen zijn. Maar die zie je in Nederland ook al steeds meer. Sinds kort hebben we toch naast de voedselbank nu ook de vakantiebank voor mensen die nooit op vakantie kunnen.

 2. robert48 zegt op

  En welke vliegtuig maatschappiij vliegt dan op spanje kan me herrineren dat ik een spanjaard in laos gesproken had hij kwam via amsterdam naar thailand en toen doorgereist naar laos is wel al 3 jaar geleden waar ik over spreek..
  Hij moest ook nog van het eiland fuerteventura komen en dan via amsterdam -Thailand -laos.
  En vraag ik me wat moet een thai in spanje op vakantie heb een zus wonen in allicante vraag eens of ze een thai is tegengekomen daar die moet het weten ze woont er al 35 jaar en als zo is kan ik wel eens via bangkok naar spanje vliegen en er eens op bezoek gaan bij mijn zus sawasdee en ole robert

 3. lupardi zegt op

  Tijdens mijn laatste bezoek aan Tenerife zag ik wel veel Thaise dames, die massage aanboden aan de toeristen op het strand. De lokale politie is daar niet zo blij mee.

  • hans zegt op

   Ik denk die toeristen wel. Maar rene hierboven had het over de de rijkere thaise lui die naar spanje gaan. Denk toch niet dat die rijkere dames dat doen.

   Zouden de dames hun werkgebied hebben verlegd van pat. en phuket naar spanje.

   Zie trouwens weinig spanjaarden in thailand

 4. Han zegt op

  Hola, Ik kwam afgelopen jaar in Chiangrai wel enkele Spanjaarden tegen. Omdat ik zelf in Spanje woon was ik benieuwd hoe en waar vandaan zij vlogen. Je kan rechtsreeks met Thaiairways naar Bangkok viegen.De prijs is wel een stuk duurder dan van uit Amsterdam.
  Wat het massage geburen betreft in Spanje ,dit is bijna of geheel inhanden van de Chinzen zij rekenen 20 euro voor 30 Min dit gebeurd op het strand.Hier in Spanje start het zomer seisoon we worden nu verrijkt met meer dan 16% boekingen uit Engeland.
  De masseuses blij.Nu wij nog.
  Dit komt door de oorlog en onrusten in Egypte en omliggende landen.
  Maar waar de discussie omgaat hier nog geen Thai tegen gekomen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website