Russen massaal naar Thailand

Door Peter (redactie)
Geplaatst in Toerisme
Tags: ,
15 april 2011

Niet iedereen zal blij zijn met dit bericht, maar Russische toeristen zullen de komende maanden in grote getale Thailand bezoeken.

De oorzaak hiervan is de totale ineenstorting van het toerisme in Egypte. Buitenlandse toeristen mijden Egypte en kiezen voor alternatieve bestemmingen. Vooral Thailand profiteert er van. Zo staat te lezen in de Misset, een vakblad voor de horeca.

De Nederlandse general manager van een hotel in Egypte, Maurice de Rooij, meldt dat diverse tophotels in Egypte prijzen dumpen om nog maar iets van het seizoen te maken. Met name het wegblijven van Russische gasten zorgt voor veel lege hotelkamers.

Thailand profiteert

De heer de Rooij meldt dat er in februari 211.000 toeristen Egypte hebben aangedaan. Vorig jaar waren dat er 1,1 miljoen. Veel toeristen hebben inmiddels een alternatief gezocht in landen als Turkije, Spanje, Bulgarije en Thailand.

Vooral Thailand gaat profiteren van de Russische toerist. Egypte trekt jaarlijks normaal 2,8 miljoen toeristen uit Rusland. De Russen zijn belangrijk voor ons’, aldus De Rooij.

14 reacties op “Russen massaal naar Thailand”

 1. hans zegt op

  Je moet altijd de positieve kant bekijken van het leven is mijn uitgangspunt.

  Het positieve is in dit geval dat ik niet in een echt toeristenplaats zit.

  Russen en engelsen, krijg er altijd een beetje naar onderbuik gevoel van.

 2. Harold zegt op

  Daar ben je dan mooi klaar mee. Ze spreken slecht of geen Engels, zijn onbeschoft en geven hun geld enkel uit aan shoppen.

  Wat ik trouwens niet begrijp is dat de Thaise overheid de tourist visa-formulieren niet in het Russisch laat drukken. Nu veroorzaken ze vaak grote vertraging op het vliegveld omdat ze simpelweg niet weten wat ze moeten invullen of dat ze überhaupt iets moeten invullen. Als je dan als overheid hordes Russische toeristen wilt verwelkomen, leer dan ook van deze zaken en bespaar jezelf en anderen een hoop moeite.

 3. Peter Lenderink zegt op

  Dat word dus Pattaya en Phuket vermijden dus!,

  Geprek tussen Taxi chaufeur en rus:
  Taxi: Do yo want to go airport , or BKK hotel?
  Rus: yes

 4. Henk van't Slot zegt op

  De jetski verhuurders op het strand van Pattaya zullen er wel blij mee zijn.
  Zat gisteren effe op het strand,2 bejaarde stellen uit Rusland huren een Jetski,sjokte achter elkaar aan met een gangetje van 15 kilometer per uur,ze brachten die dingen zelfs voortijdig terug om dat ze het niet echt leuk vonden.
  Toen begon het feest,Thaise verhuurder constateerde groote schade aan bijde jetski’s,wat een vertoning.
  Die Russen zien we ieder geval niet meer terug.

  • @ Die Jetskiscam is slecht voor het imago van Thailand. Onbegrijpelijk dat de autoriteiten niet ingrijpen. Mar ja er zal wel wat in de zakken van diezelfde autoriteiten verdwijnen.
   Waarschuwing aan toeristen: nooit een jetski huren in Pattaya of Phuket. Het is maffia.

   • Niek zegt op

    Ik heb gelezen, dat de burgemeester van Pattaya zelf is gaan ‘praten’ (?) met die jetskiscammers (foto stond bij het artikel). Hij zou een apart buro opgericht hebben bemand met betrouwbare politielui om klachten van klanten van jetski’s te behandelen.
    This is Thailand, politietaken moeten herverdeeld worden tussen korrupte en niet-korrupte cops, in plaats van de korrupte cops te vervolgen.

 5. Janty zegt op

  De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat wij geen last hebben gehad van de Russen toen wij in december op Koh Samui waren. Ik vond ze wel vermakelijk. Die dikke mannen en die dametjes met hun veel te kleine bikini’s, die bier dronken dat al een uur n de zon had gestaan. Nee, geen last van ze gehad. Ben benieuwd hoe het deze zomer zal gaan.

 6. Ton zegt op

  Maar wat vindt de Thai er nu zelf van? De laatste 2 keer dat wij in Thailand waren liet onze gids duidelijk zijn aversie merken. Vooral het kledinggedrag van de Russische dames blijkt voor veel Thai toch tegen de borst te stuiten.

  • Henk van't Slot zegt op

   De Thai zal het wel best vinden,tourisme brengt geld op,ook van de Russen.
   De beerbarretjes verdienen er niks aan,de Russen komen daar niet.
   Ze kopen een fles bier bij de 7/11 en drinken die op straat op.
   Die Russinen lopen inderdaad in hun bikini te winkelen,soms prettig om te zien,soms niet.
   Het ergste zijn nog die kerels met hun made in Russia zwembroeken,het halve zaakje bungelt er uit.
   Gisteren is er nog een Rus het ziekenhuis ingeslagen door een zooitje Thaien, een Thais meisje gooide een bakje water over die vent zijn kop,en toen sloeg hij haar in der gezicht.
   Hij heeft het pak slaag van zijn leven gehad,politie was er ook bij,dus het gaat hem denk ik nog wel geld kosten ook.

   • @ tja, beide is niet goed te praten. Hij mag dat meisje niet slaan en om vervolgens met een groepje Thai hem af te tuigen is ook niet echt een heldendaad.
    Jammer dat die Russen denken dat de wereld alleen uit Rusland bestaat. Wanneer ze zich iets meer in een andere cultuur verdiepen dan zouden ze ook een leukere vakantie hebben.
    Ik heb begrepen dat de Russen wel flink geld uitgeven. Kleding, sieraden noem maar op.
    Wat me het meest stoorde is dat een bepaalde discotheek in Pattaya omgetoverd was tot klein Rusland. Uitsluitend Russische bezoekers en ook nog Russische muziek. Als ik dat wil, dan ga ik wel naar Rusland.

    • Henk van't Slot zegt op

     Die zaak zit in de Walkingstreet,geopend door de burgemeester.
     Alleen personeel uit Rusland,tot en met de uitsmijters bij de deur.
     Hoe dit allemaal kan is mij niet duidelijk,visa’s werkvergunningen enz enz.
     Ben er zelf niet geweest,zal ook niet gebeuren,maar heb iemand gesproken die er wat is wezen drinken.
     Steenstervensduur,direct een Russiche dame bij je die een drankje van je wilt,dus gewoon een dure animeertent.
     Op welk pupliek ze nu zitten te wachten weet ik niet,ik denk dat ze een beetje op de India en Arabieren ,de gene met een dikke portomonee, inspelen.
     Voor hun de kans om met een langbenige blondine te verkeren.
     De Russen zullen er zelf niet komen,zijn allemaal in gezelschap van hun eigen vrouwen,en meestal met de kinderen.

    • siamees zegt op

     Maar net als de meeste Thais kunnen ze er ook niet veel aan doen dat hun wereldkennis niks is, ligt in beide landen aan het belabberde onderwijs.Alleen die Russen die je hier in Thailand ziet hebben wel wat meer geld dan de Thais.Volgens mij gaan er alleen maar meer van deze snuiters afkomen,maar daar heb ik eigenlijk geen last van want ik ga nooit naar plaatsen als Pattaya of Phuket,alleen in Bkk kom ik ze tegen ,ik vindt ze eerder grappig om te zien.

 7. Theo en Jeanette zegt op

  Verhuisd van Pattaya beach naar Jomtien beach, maar ook hier veel Russen. Strand is niet meer wat het 5 jaar geleden was. Russen zijn idd erg onvriendelijk en spreken geen engels. Maar er wordt ook flink aan verdiend. Hotelprijzen, eten, drinken…. alles is een stuk duuder geworden.
  Strand is een grote vuilnisbak geworden.
  Toch ligt het er vol met Russen. Ongelooflijk.
  Maargoed, ze zijn ook altijd onderdrukt geweest en weten niet beter.
  Jammer!!!
  Wij gaan voorlopig niet meer terug.

 8. king zegt op

  Onze jongste zoon brengt oudere Russische dames in contact mnet jongere Koreaanse mannen.Gaat goed. Hier vangt de pol.maffia niets.Volgens onze zoon hebben die daar niets mee te maken.Maar als ik dan zeg:die hebben toch alles onder controle.Zegt hij:nee dat niet..Doch ik heb mijn twijfels. Hier ligt voor Russen het eldorado.In Cuba met die vette negerinnen zijn ze uitgepoept.
  Pattaya:in mijn tijd waren er alleen nog GI’s, die al ze vervelend waren door de M.P in elkaar werden geslagen en afgevoerd werden.(vrouwen ook,maakte niet uit)toen Duitsers,Arabieren en nu Russen.Allemaal handel, brengt allemaal geld binnen.T.I.T..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website