‘Als ik toch eens rijk was’

Door Gringo
Geplaatst in Hotels, Toerisme
Tags: , , ,
29 oktober 2015

Als de maand weer eens een paar dagen te lang is en ik krap bij kas zit, wil ik dit beroemde liedje van Lex Goudsmit uit Anatevka (de eerste musical, die ik ooit zag in Carré) nog wel eens neuriën. Soms op mijn motorbike op weg naar de markt voor een goedkope maaltijd en soms gewoon onder de douche.

Maar als ik dan een keer een heerlijk avondje met mijn vrouw uit geweest ben, drankje vooraf, een prima diner met een glas wijn erbij en daarna nog even nazitten in bar met goede muziek, dan droom ik, dat het liedje werkelijkheid is. Dan ben ik een rijk man, een profvoetballer of een filmster, voor wie geld geen enkel probleem is. Ik begeef mij in de betere kringen, reis alleen First Class, desnoods Business Class en logeer in de beste hotels waar ook ter wereld.

Privacy

Als ik dan wakker wordt en mij flarden van de droom herinner, bedenk ik, dat al die mooie dure hotels ook niet alles is. Ja, kamers zijn prima, daar niet van, en de service is ook goed. Je gaat je op den duur aan dingen ergeren, zoals die kinderen, die voortdurend door de gang hollen of in het zwembad al schreeuwend met elkaar ravotten. Mensen, die je aanstaren of zelfs je handtekening willen gaat een ergernis worden. Kortom, je privacy wordt in een hotel aangetast.

Voor vakanties heb je je hart verpand aan Thailand, je bent er vaker geweest en je kunt zeggen, dat je al heel veel van het schitterende land hebt gezien. Voor de komende zomer plan je weer een vakantie, maar ziet er tegen op weer in een “gewoon” hotel, appartement of condo te gaan logeren. Nee, dit keer laat je het breed hangen en huurt een compleet resort voor jezelf af. Een compleet resort? Ja, dat klopt, een compleet resort!

Party

Je huurt het hele complex af van Buraran Suites, een mini-resort in Bangsaray, ca. 10 km ten zuiden van Pattaya. Het resort omvat zes suites, heel fijntjes ingericht door binnenhuisarchitecten op een oorspronkelijke, maar toch moderne manier. Alle suites hebben een luxueus ingerichte badkamer en zijn uiteraard voorzien van TV met buitenlandse kanalen en aansluitpunten voor Internet en iPods.

Van sommige kamers loop je, bij wijze van spreken, zo het zwembad in en wat is er mooier dan de dag met een plons in het water te beginnen? Rondom dat zwembad is trouwens een perfecte plek om een privé-party te organiseren, compleet met DJ voor de muziek. Er zijn ook ruimtes om het diner te gebruiken of gewoon te relaxen met een praatje, een sigaartje en een boek, sommige daarvan zijn binnenshuis, maar ook buiten op het overdekte terras.

Maar je bent nog alleen, wat te doen met die andere vijf suites? Je kunt die natuurlijk gebruiken voor een aantal familieleden, maar te denken valt ook aan een aantal (mannelijke) zakenrelaties, waarmee je – onder het mom van een conferentie, opleiding, of iets dergelijks – een poosje gezellig bij elkaar bent.

Golf

Met het afhuren van dit resort maak je grote indruk, dat staat vast, maar er is meer. In het resort zijn faciliteiten aanwezig voor ontspanning door inspanning op een tennisbaan, pooltafel of tafeltennistafel. Nu zou je kunnen zeggen, dat het resort wat ver van het centrum van Pattaya ligt, maar voor een avondje uit in het bruisende Pattaya is een auto met chauffeur ter beschikking. Ook een minibusje is aanwezig, die jou met je gasten voor allerlei tochtjes overal kan brengen. Aan alles wordt gedacht en als je speciale wensen hebt, wordt dat ook allemaal geregeld. Voor de periode van huur ben jij de baas in je eigen privé-resort.

Wil je naar het strand, dan brengt de chauffeur je naar Bangsaray Beach op slechts 5 autominuten van het resort, maar er zijn meer attracties in een straal van pakweg 10 minuten met de auto. Wat te denken van de heerlijke Silverlake Wijngaard, de Viharnra Sien Chinese tempel, de Boeddha berg en de Pattaya Floating Market.

Weliswaar iets verder weg, maar toch niet meer dan een half uur, kun je met je 5 vrienden een rondje golf spelen, zoals in Chonburi de Phoenix GC, Century Golf Club, de Pattaya Country Club, de Thai Navy golfbaan of de Siam Country Club. Na terugkomst op jou privé-resort even lekker aan het zwembad relaxen met een koel geserveerd drankje.

Gezelschap

Vanzelfsprekend wordt er op de website van Buraran Suites niet over gerept, maar je bent nu eenmaal in Thailand en je hoeft je verblijf natuurlijk niet alleen met je zakenvrienden door te brengen. Of je regelt het zelf of je laat het regelen, maar het gezelschap van een mooie Thaise dame voor elk, maakt de vakantieperiode helemaal compleet.

U zult denken, wat kost dat allemaal wel niet, maar dat is een foute gedachte. Als je je zo’n werkelijke VIP-locatie kunt permitteren, vraag je niet naar de prijs. Goed, een suite kost ca. 400 Euro per dag en daar zullen extra’s bijkomen voor de auto, chauffeur, eten en drinken enz. dus reken maar op 600 Euro per dag. Het hele resort afhuren voor een week komt dus op een slordige 30.000 Euro. Dat klinkt duur, maar voor mensen uit de 500 van Quote of diegenen die daar net buiten vallen, is dat geen enkel punt.

En u en ik? Wij behelpen ons met de huidige behuizing, maar genieten evenveel, zo niet meer van Thailand, de mensen, het landschap en alles wat dit land verder te bieden heeft.

Oh, als ik toch eens rijk was!!

Meer informatie of boeken: Buraran Suites

11 reacties op “‘Als ik toch eens rijk was’”

 1. Leuk verhaal Gringo. Maar volgens mij ben jij heel rijk. Iedere dag zon, een biertje en een sigaartje op zijn tijd. Poolbiljart spelen, boek lezen. Lieve Thaise vrouw. Het kan slechter 😉

 2. jansen ludo zegt op

  voor 20 euro per nacht heb je in jomtien al een prachtige kamer met alles er op en er aan ,en ook een zeer mooi zwembad,en je word op je wenken bediend.

  voor 50 bat ben je met de pickup de ring rond.pattaya
  je hebt al voor 1000 bat een sterren westers menu,kortom voor 50 euro ben je rond.

 3. Ferdinant zegt op

  Rijk is zo’n relatief begrip. Je kunt rijk zijn zonder iets te bezitten en andersom geldt dat natuurlijk ook. Nu moet ik wel zeggen, dat het prettiger is om je ongelukkig te voelen op een grote zeiljacht, met een fles champagne naast je en paar mooie (blote) dames om je heen, dan moederziel alleen in een roeiboot op het IJsselmeer.

  Geld maakt niet gelukkig, maar het maakt het leven wel een stuk aangenamer!

 4. Ron zegt op

  Beste Gringo,
  Wat hierboven staat is natuurlijk een feit, je bent zo rijk als je je voelt.
  Verder kun je je in, onder andere, deze omgeving maar beter een beetje minder rijk gedragen. Voor een dikke auto en volle beurs leggen ze je om met hetzelfde gemak als dat ze een boterham smeren……..
  Verder ben je hier op een motorbike ook al helemaal de bom ! Moet het alleen wel een PCX van Honda zijn 😉
  Wil je toch persé even genieten van de nieuwste Ghost van Rolls Royce of die nóg nieuwere SLS met wingdoors van Mercedes, ze staan gewoon achter glas bij Auto Exchange aan de Sukhumvithighway in Pattaya.
  Grote huizen, dikke automobielen, slanke vrouwen en heerlijk eten, het is er allemaal in dit prachtige land. Geniet van het uitzicht, en niet altijd van het bezit……..

 5. Bert Gringhuis zegt op

  Het stukje, dat ik schreef, was een paraphrase op een Engelstalige column in een vastgoedmagazine. Het enige persoonlijke, dat er in staat is dat ik inderdaad Anatevka in Carre heb gezien.
  Ik vond het leuk om een keer “patserig” te doen, gedachten of dromen over financiele rijkdom zijn mij volkomen vreemd.
  Niettemin bedankt voor de goede adviezen, die echt niet nodig waren.

 6. luc zegt op

  Dag allemaal

  Rijkdom is heel relatief! De een heeft véél geld nodig en de andere weinig. Wat ik echter niet begrijp is dat velen van jullie mensen ginder rond moeten komen van een uitkering en dan maar klagen!!!
  Hebben jullie in het leven nooit geld op de bank gezet voor de oudere dag? Ikzelf heb de intentie naar dit mooi land te komen wonen….maar aub geen gezeik over de goedkoopste vluchten,niet zeuren over de levensduurte…enz.
  Heb altijd business gevlogen en zal in first class BKK bereiken…..dat is pas leven mensen!!!
  Ik heb dan ook een reserve die ik ginder moeilijk zal kunnen opdoen! Ja ik ben een belg met vele Nederlandse vrienden….maar als het op leven aankomt moeten jullie eens in de leer komen bij ons…..niet krenterig zijn,maar de economie doen draaien,en toch bourgondisch leven!

 7. Fred zegt op

  Ik ben gelukkig en tevreden dus ik ben een rijk man.
  De tiende van iedere maand ben ik ook nog eens financiel rijk; de staatsloten liggen op tafel en ik fantaseer met mijn partner op het terras van ons huis met een borrel wat we met al die miljoenen die we winnen gaan doen. Hoeveel huizen in verschillende steden ik inmiddels al heb gekocht , met of zonder zwembad, al het personeel en de first class vliegreizen en hoeveel mensen/dorpen ik al heb laten meedelen in het onzinnig uitgeven van geld…..
  Natuurlijk ben ik een paar uur later weer een illusie armer maar ik begrijp Gringo heel goed met dat fantaseren, leuk toch!

 8. Chang Noi zegt op

  Dit resort wordt gemanaged door Thailand Holiday Homes en is niet zo duur als het lijkt. Voor 17.500 Thai baht per dag voor 6 kamers en dus 12 personen.

  Wacht even …. toch iets duurder als ik dacht omdat de prijs “room only” is.
  Dat is dus excl. ontbijt en de kok kost 1800thb per dag (excl. het eten dat hij/zij maakt)
  Haha wacht even …. en er zou ook geen auto + chauffeur zijn althans niet incl. (dat resort ligt dus echt in de midlle of nowhere he!)

  En als je gedacht had “gasten” mee te nemen in de avond …. dat zou nog wel eens 500thb per dag extra kunnen kosten.

  En je mag ook al je hond of kat niet meenemen … en de goudvis zal het chloor in het zwembad wel niet overleven.

  Chang Noi

 9. Michel zegt op

  Ach, wat is rijk? Is dat werkelijk heel veel geld op een bank hebben staan, met de angst dat die bank omvalt, een heel groot huis bezitten, wat ook schoongemaakt moet worden, en 4 auto’s en een boot bezitten, die ook allemaal onderhoud nodig hebben?
  Neen, dat zou voor mij geen rijkdom zijn maar arremoe.
  Geld heb ik niet veel, maar mijn kantoor is de Golf van Thailand, het vervoeren naar mijn werkplek geschied per 15 meter Lange boot en heb enkel blije mensen om mij heen tijdens het werk. Nooit gezanik van klanten of managers.
  Mijn appartement is klein maar gebruik ik enkel om er te slapen. Meer heb ik niet nodig, en zou ik ook niet willen.
  Rijkdom is voor mij niet in geld uit te drukken, wel in kwaliteit van leven, en zo zouden meer mensen moeten doen vind ik.

 10. marc965 zegt op

  Rijkdom is Gezondheid en rijk zijn is dikwijls een gesel in het leven, denk daar maar eens over na. i’ts not easy. wel gemakkelijk maar met heel wat neveneffecten.

 11. Jack G. zegt op

  Dromen mag van mij. Dat is ook de lol van meedoen met een loterij. En tja wie weet win je echt. De kans dat je plat gereden wordt in Thailand schijnt groter te zijn dan een grote pot met goud op jouw lot. Extra luxe hotels is wel iets wat bij je moet passen. Een butler die je ’s morgens wekt en je kamer komt binnen sjouwen met koffie. Of een butler die je spullen uit je koffer haalt en strijkt en ophangt in de kast. Nee, ik wil echt rust en geen rondrennende butlers in mijn buurt. In Thailand kun je wel voor redelijke prijzen eens een paar dagen redelijk luxe verblijven. Best leuk om rond te kijken wie er nu in zo’n hotel verblijven. Maar wel graag zonder butlers en dat soort figuren. Succes Gringo in de loterij(en) en blijf lekker dromen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website