Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten.

door Khun Peter

Gisterenavond was op RTL 5 de ‘oude’ documentaire ‘Big Trouble in Tourist Thailand’ te bewonderen. RTL had deze sensationele docu van stal gehaald om de kijkers te entertainen.

Ik had de serie al eerder gezien op internet. Het gaat over Britten die naar Thailand gaan en in de problemen komen. De problemen hebben te maken met drugsgebruik, dronkenschap, vechtpartijen, oplichting en meer. Het is gefilmd in o.a. Pattaya en Phuket. Ook zie je de vrijwilligers van de toeristenpolitie aan het werk.

De documentaire schept een nogal eenzijdig beeld van toeristisch Thailand. Dat is met wat knip en plakwerk ook niet zo moeilijk. De beelden moeten nu eenmaal sensationeel zijn, alles voor de kijkcijfers.

Opmerkelijk is de jetski scam in Phuket die in de documentaire wordt getoond. Dit schijnt nogal wat ophef in Thailand zelf te hebben gegeven. De gouverneur heeft zelfs ingegrepen om een einde te maken aan de jetski maffia.

Een Brits meisje wordt gepakt met drugs tijdens de ‘Full Moon Party’. De joint was van haar vriendje en had zij even bij zich gedragen. Tja, hoe vaak moet je nog waarschuwen? Hoe naïef of dom kan je zijn? Ik heb er geen medelijden mee.

Deze documentaire had naar mijn mening overal ter wereld gefilmd kunnen worden. Immers overal waar Britten komen, zijn er problemen. Ja, ik generaliseer, dat klopt. Maar ik heb ook een enorme hekel aan die zuipende en agressieve neanderthalers. Kunnen ze geen hek om dat eiland zetten met flink wat stroom er op?

Britten denken nog steeds dat de wereld van hun is. Ooit was het een zeemacht; het machtigste land van de wereld. ‘England rules the world’; ja ooit in een grijs verleden. Haal ze van dat eiland af en je bent terug in de tijd. Ze gedragen zich als hooligans en piraten, zuipen en vechten lijkt het levensmotto van dit vreemde volk.

Ik heb enige tijd terug een video op dit blog gezet van een Brit die klappen krijgt in bar in Bangkok. Was ook weer duidelijk aan het ruzie zoeken. Hij moest het overigens wel bekopen met een knock-out. (hier het filmpje)

Even los van de oplichtingspraktijken van de jetski- en Tuk-Tuk maffia in Thailand, zijn toch de meeste problemen terug te voeren op het gedrag van de onderdanen uit het Britse Koninkrijk. Als je ruzie zoekt met een Thai, dan heb je een probleem. Wanneer je bezopen bent en je onbeschoft gaat gedragen, je gaat schreeuwen en schelden, dan ga je een grens over die bij de Thai nogal gevoelig ligt. De consequenties moet je dan ook maar dragen. Je bent nu eenmaal te gast in Thailand. Gedraag je dan ook als een gast.

22 reacties op “Britse problemen in toeristisch Thailand”

 1. Harold zegt op

  Veel Engelsen – en dan vooral het scum dat in Pattaya en op Phuket rondloopt verdienen het ook gewoon om zo aangepakt te worden. Overal ter wereld maken ze problemen. Op Mallorca en in Griekenland komen ze er makkelijk mee weg, in Thailand dus niet.

  Ik heb er totaal geen medelijden mee, het is eerder som num na.

 2. robot zegt op

  je kunt het ook zo bekijken,voer ze niet dronken,een bar heeft ook verantwoordelijkheid met het schenken,het is bij de thai nooit genoeg,wat je drinkt.En om die man van achteren in die toestand aan te vallen verdiend ook geen heldenprijs.Ik erger me ook aan dronken toeristen,maar om nu gelijk de engelsen in de zeik te trappen,is niet op z’n plaats.Ik heb in de walkingstreet ook een groep nuchtere Indiers klappen zien krijgen,ze werden laf van achteren aangevallen.En over brutaliteit kun je twisten,wat te denken van de katoeys die in europa(frankfurt)werkzaam zijn,nou das ook geen reclame voor het soort.

 3. jay zegt op

  ben het helemaal eens overal ter wereld maken engelsen
  problemen misschien een enkeling daar gelaten

 4. Martin zegt op

  Helemaal mee eens, kun je wel zeggen een bar heeft ook verantwoordelijkheid !!! Bull shit, je moet je gewoon gedragen als je ergens te gast bent. En niet altijd naar een ander wijzen van ja maar…. etc. Het zijn meestal dezelfde figuren die problemen hebben in Thailand. Zijn het niet de Engelse dan toch wel de Noren, die kunnen er ook wat van.

 5. ThailandGanger zegt op

  Peter is het misschien mogelijk dat je zoiets meldt op het blog voordat de uitzending start? Nu heb ik het weer gemist. Jammer.

  • Redactie zegt op

   Ik had het zelf ook gemist, maar werd er de volgende dag op gewezen. Ik had het al eerder gezien, dus dat maakte niets uit. Als je wat gaat Googlen kom je het misschien nog tegen.

   • ThailandGanger zegt op

    Heeft iemand het opgenomen toevallig?

    • Nienke zegt op

     http://www.rtlgemist.nl, op de knop donderdag klikken en daar kun je de aflevering terug zien (tijd 22.27) 🙂

     • ThailandGanger zegt op

      Dank.

      Ik heb hem gisteren gezien bij een Thaise kennis die het had opgenomen. Maar toch bedankt voor de tip.

      De andere staan nu geprogrammeerd in de recorder….. 🙂

  • Thaise Piet zegt op

   Je kunt het downloaden via torrent, duurt wel even maar dan heb je de koplete afleveringen 8 stuks zonder storende logo van de tv zender

 6. Sam Loi zegt op

  Wat mij is opgevallen in het filmpje is, dat de politie niets maar dan ook niets heeft gedaan om de daders die de dronkaard tot moes hadden geslagen, op te sporen. Ook in Thailand geldt namelijk het verbod van eigenrichting.

  Het is geen vrijbrief om iemand die dronken is en in die toestand (ernstige) hinder aan een ander veroorzaakt, in elkaar te slaan. Het aftuigen van zo iemand doen ze altijd in groepsverband. Ik vind ze maar lafaards.

  Het kan niet genoeg gezegd worden, dat je met mate moet drinken, vooral als je in den vreemde bent. Je voorkomt inderdaad heel wal ellende.

  • Redactie zegt op

   Het is bekend dat Thai gemeen vechten. Ook doorgaan als je op de grond ligt of al bewusteloos bent. Dat is inderdaad laf. Toch is bij de gemiddelde Thai de grens om geweld te gebruiken vrij groot. Als ze die grens over zijn gaan alle remmen los. Dan kun je beter snel wegwezen.

   • Thaise Piet zegt op

    Ja het probleem is ook dat je weken later nog kans loopt om van achteren met een fles op je kop te worden geslagen, mijn advies is mijd problemen met een thai want ook al het je het lichaam van een jonge Arnold Swarzennegger , je verliest altijd.Ze komen ook altijd voor elkaar op, en met 10 man tegelijk, maar goed dit zal geen nieuwtje wezen

 7. Robert zegt op

  Tja, in Pattaya en Patong kom je nou eenmaal niet de beste Britten tegen.

 8. ThailandGanger zegt op

  Khun Peter,

  Heb je nog ergens dat filmpje staan van die vrouwen die die engelse toerist in elkaar trappen? Ik zat gisteren in een discusiie en men geloofde mij niet dat zoiets gebeurde in Thailand. Maar helaas kon ik de link naar het filmpje niet meer vinden.

  • Thaise Piet zegt op

   Hallo Thailandgangster, ik heb een veel betere tip voor je, zoek op het net (torrent) voor :thailand crownprince dog birthday

   je zult met je mond open staan, en de dame naast hem is niet zijn vriendin maar zijn zus

   Veel kijk plezier, Thaise Piet

  • Redactie zegt op

   Ja hoor, staat hier: https://www.thailandblog.nl/thailand/thaise-massage-maar-dan-anders/

 9. marianne zegt op

  Wat wanneer er een Hollander wordt afgetuigd,die verhaal haalt na te zijn opgelicht?Er zijn zat fatsoenlijke Engelsen.

 10. Pim zegt op

  Daar sturen ze een marokkaan op af !

  • Thaise Piet zegt op

   dat zijn slechts vervelende straatjochies volgens jetske van nieuwenhuizen PvDA
   Ik zelf ben door 3 van die jochies beroofd en neergeknuppeld, en vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis, Geert is dus nu mijn man
   Nog steeds is het veiliger in Thailand , maar voor hoelang ???

 11. marianne zegt op

  Het zijn niet de beste thaien die werkzaam zijn in Pattaya.
  Oudere mannen met jonge thaise vrouwen is vaak een door in hun bruine ogen.En bovendien valt het ook niet mee voor deze thaien de gehele dag onderdanig en vriendelijk te zijn. Nu maar afwachten wanneer Harold en Martin onnodig klappen krijgen,dan piepen ze wel anders!

 12. Thaise Piet zegt op

  Hallo Thailand vrienden, ik zag dat er wat reactie was op de Big Trouble inThailand Docu.
  Er is een nog veel betere filmregistratie over BKK en Pattaya gennaamd Bangkok en Pataya 2007 van http://WWW.TF film.com, dit is het echte werk!! en niet het sensatie gedoe van B.T.TH
  Deze docu zonder commentaar maar met goede ouwerwetse disco dreunen ondersteund als o.a.’Hot stuf’ van mevr Summer is het helemaal.
  Deze Britse (hoe kan het ook anders!!) uiterst brutale camera man weet zonder klappen op zijn kop te hebben gekgregen, een zeer goede enerverende film neer te zetten.
  Ik denk dat de film 3h.30 min nog wel ergens op het net (torrent) gratis te downloaden valt.
  Groeten Thaise Piet (Por salla-ee Dordek)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website