Bellen Thailand

Bellen vanuit het buitenland met je eigen mobieltje is erg duur. Wanneer je in Thailand verblijft voor een vakantie of een zakenreis is het meestal voordeliger een nieuw mobieltje te kopen inclusief een Thaise prepaid card.

Loop in Thailand een willekeurig warenhuis binnen en je zult je verbazen over het enorme aanbod aan mobiele telefoons en accessoires voor mobiele telefoons. Nieuw en tweedehands en niet slechts een paar winkeltjes maar gewoon drie etages. Alleen maar mobieltjes zover je kunt kijken. Je vindt er zelfs de meest vreemde toestellen zoals een mini Iphone en Iphone klonen.

Thai zijn helemaal bezeten van mobiele telefoons, het is een belangrijk statussymbool. Thai hebben ook iets met bellen, het lijkt samen met TV kijken en eten wel een eerste levensbehoefte.

Toerist en bellen in Thailand

Je kunt in Thailand ook een mobiele telefoon huren, bijvoorbeeld wanneer je aankomt op Suvarnabhumi Airport even buiten Bangkok. Het is een nogal dure oplossing. Je betaalt een flinke borg voor het toestel en het abonnement, daarnaast betaal je ook nog de gesprekskosten die twee keer hoger zijn dan bij prepaid bellen.

Koop een nieuwe mobiele telefoon

Mobiele telefoons kan je bij vrijwel ieder warenhuis in Bangkok kopen. Er is geen groot prijsverschil tussen de warenhuizen onderling, dus daar hoef je niet naar op zoek. Je vindt al een prima nieuw Nokia toestel vanaf 25 euro. De meest populaire GSM verkoper in Bangkok is het warenhuis MBK (Mahboonkrong Mall). Zie hier een video met kooptips.

MBK is gelegen in de binnenstad van Bangkok, vlak naast een BTS Skytrain station (National Stadium).
Wanneer je een mobiele telefoon in Bangkok wilt kopen, begin dan bij MBK. Op de vierde verdieping vindt je zeker 50 telefoonwinkels, plus nog eens 500 kraampjes.
Alle bekende merken kom je er tegen zoals HTC, Nokia, Sony Ericsson, LG, Samsung en ook Iphones van Apple.

Nog goedkoper: een tweedehands mobieltje

Bij de diverse kraampjes kan je ook gebruikte mobiele telefoons kopen. Thai zijn zo bezeten van de nieuwste toestellen dat ze soms na een paar maanden het toestel al weer inruilen voor het allerlaatste model.
Als je niet teveel geld wilt uitgeven aan een mobiele telefoon, koop dan een gebruikte telefoon bij MBK. Je krijgt gewoon garantie, dus als het toestel niet goed werkt dan mag je hem omruilen.

MBK is ook een uitstekende plaats om accessoires voor mobiele telefoons te kopen, ze hebben een enorme selectie van opladers, batterijen en andere accessoires.

Prepaid simkaart het voordeligst

Iphone Thailand

Net als in veel andere landen is het gemakkelijkste om een prepaid simkaart te kopen, dat scheelt je abonnementskosten.

Er zijn veel aanbieders in Thailand van prepaid simkaarten zoals AIS en DTAC. Je bent misschien het beste af met True (voorheen Orange) of AIS, omdat zij de mogelijkheid bieden om je nummer te behouden wanneer je mobiel en simkaart verloren of gestolen is.

Je simkaart beveiligen

Koop je True (Orange) simkaart bij één van de True of AIS shops in Bangkok en vraag gelijk of ze je simkaart willen beveiligen met je paspoortnummer. De medewerker koppelt dan via de computer de simkaart aan je paspoortnummer. Bij verlies of diefstal is je paspoortnummer voldoende om de simkaart te deactiveren. Het resterende saldo en het telefoonnummer kunnen worden overgezet op een nieuwe simkaart.

True (Orange) en AIS winkels vindt je overal in Bangkok, informeer bij de receptie van je hotel naar de dichtstbijzijnde. Een prepaid SIM kaart van True (Orange) kan je al kopen vanaf 99 Baht. Opwaardeer kaarten zijn er van 300, 500 en maximaal 1.000 Baht.

Opwaardeerkaarten overal verkrijgbaar

De opwaardeerkaarten zijn overal verkrijgbaar (ook bij Seven Eleven). De instructie voor het opwaarderen is zowel in het Engels als in het Thai. De prepaid simkaart is soms geldig voor een periode van 30 dagen. Dus als je het nummer wilt behouden, moet je in die periode je saldo opwaarderen. Het saldo van de opwaardeerkaarten bepalen de geldigheidsduur van je beltegoed:

 • Een opwaardeerkaart van 300 baht is 30 dagen geldig.
 • Een opwaardeerkaart van 500 baht is 50 dagen geldig.
 • Een opwaardeerkaart van 1.000 baht is 365 dagen geldig.

Wanneer je een opwaardeerkaart van 1.000 Baht hebt gebruikt kun je dus een jaar vooruit alvorens je weer moet opwaarderen om je nummer en simkaart te behouden. Bij AIS kan je prepaid kaarten kopen die een jaar geldig zijn. Kijk dus altijd even goed naar de geldigheidsduur.

Tip: wanneer je eerst 004 intoetst, kun je voor 5 baht per minuut naar NL bellen

Kortom een mobiele telefoon in Thailand kopen is simpel en goedkoop.

No votes yet.
Please wait...

46 reacties op “Mobiele telefoons en bellen in Thailand”

 1. PeterPhuket zegt op

  Interessant artikel, het enige wat mij bezighoud is als je 004 intoetst dat je voor 5 baht naar NL kunt bellen, geldt dat voor alle providers? En zoals in mijn geval dus ook voor one2call, en dit is een prepaid card.

  • Dat met die 004 was een tip van Hans. Ik zal het hem navragen.

  • geert zegt op

   is die 004 ook van toepassing voor tels naar Belgie ??
   Alvast bedankt

   een prachtige site

 2. ThailandGanger zegt op

  Als je nou een telefoon hebt die voip ondersteund dan stel je dat ding zo in dat als je ergens een gratis internet (via WLAN niet via 3G) hebt dat die dan via internet (voip/sip) gaat bellen. De meeste moderne telefoons ondersteunen dit protocol. Op deze wijze kun je dan via voipbuster/voipfree/voipdisocunt/skype of wat dan ook gewoon bellen zonder dat het je een cent kost. Waar je ook bent in de wereld. Overigens neemt dit niet weg dat je toch een lokale simkaart moet kopen want als je voip geen inboundnummer heeft en je zou worden gebeld vanaf nederland dan ben je natuurlijk wel de klos. Maar heeft je voip/sip-provider je wel een inboundnummer (een eigen nl telefoonnummer) gegeven dan kun je zodra je internet via WLAN/WIFI hebt op je mobiel gewoon ook gebeld worden. Ik doe dit al jaren en zodra ik in Thailand of waar ook ter wereld ben, ben ik gewoon bereikbaar op mijn nederlandse telefoonnummer. Maar ook kan ik via dat nummer gewoon bellen vanaf mijn gsm. Het enige dat je nodig hebt is een WLAN/WIFI verbinding. Wel even de uitgaande kant goed instellen qua volgorde. Dus eerst Voip over Wifi/Wlan en dan pas GSM als uitgaande lijn kiezen. Anders gaat het natuurlijk in de papieren lopen.

  • PeterPhuket zegt op

   En toch wil ik na lange tijd nog eens terug komen op wat Thailandganger beweerde inzake VOIP. Heb inmiddels die Siemens Gigaset C475IP al een paar maanden hier liggen, maar is hier in Thailand toch niet bruikbaar. Het is met geen mogelijkheid hier een VOIP provider te vinden waar ik mij met dit toestel kan aanmelden. Dus hoe jij dat voor elkaar krijgt, daar ben ik toch reuze benieuwd naar.

 3. Joris zegt op

  Leuk die adressen in Bangkok. Ook nog tips waar je in Chiang Mai het beste terecht kunt voor een mobiel?

 4. Hansy zegt op

  Het advies een nieuwe telefoon daar te kopen ontgaat me een beetje.

  En SIM kaartje kopen en even omwisselen, en klaar is kees. Vanaf THB 100 en je krijgt er nog beltegoed bij ook.

  De laatste keer overigens in NL een tweedehandsje gekocht, zelfde toestel als dat wat ik in NL gebruik. Daarom gelijk te gebruiken en het display is gewoon in NL.

  Overigens ben ik een liefhebber van SE. Dit merk is in Th niet zo gemakkelijk te koop en het assortiment is beperkt.

 5. Hansy zegt op

  Ik gebruik altijd 12phone.

  Opwaardeerkaarten vanaf THB 50

  • PeterPhuket zegt op

   Je bedoelt one2call?
   Overigens dat het advies je ontgaat een nieuw telefoon “daar” te kopen heeft toch wel een reden is mijn ervaring, mits je het toestel in Thailand wilt gebruiken. Meer dan eens heb ik meegemaakt dat m’n in NL gekochte toestel niet goed functioneerde in Thailand, na in een telefoonwinkel de software te hebben laten veranderen werkte het wel. M’n in Thailand gekochte toestel Nokia 3110c, functioneert wel in NL.

   • Hansy zegt op

    Ja, klein foutje gemaakt. 1,2 call idd

    Overigens daar heb ik daar geen problemen ondervonden met een Siemens en SE uit NL, wellicht toestel/merk gebonden?, dan wel een toestel met een zogenaamde “branding”?

    • Hansy zegt op

     Overigens ooit wel eens iemand daar een SE cadeau gedaan uit NL, uiteraard is er daar wel een andere software opgezet voor de thaise taal, in dat taalpakket zit echter ook de NL taal.
     Achteraf ondekt dat dit echter ook zelf te doen is door de telefoon te koppelen aan de computer en naar het downloadcenter van SE te gaan. Met het NL voorbeeld naast de thaise pagina valt dan gemakkelijk de thaise software op de handy te zetten.

 6. PeterPhuket zegt op

  Geen onaardige hint een, paar jaar geleden met een Motorola in NL gekocht hier voor 500 baht t.b.v. m’n vriendin thaise taal in laten voeren, maar ik denk dat niet iedere fabrikant die optie bied, om het via de website te doen. Het is me ook opgevallen dat de Nokia in Th gekocht in China is gefabriceerd op de Europese toestellen staat vaak made in Finland.
  Maar wellicht een beetje dom, maar waar staat SE voor? Tenslotte kun je niet alles weten.
  Dat toestel waar ik het o.a. over had was een Nokia 6310? die “banaan” en was simlockvrij. Maar is inmiddels wel zo’n 10 jaar geleden.

  • Hansy zegt op

   Ik worstel af en toe ook wel eens met afkortingen, SE staat voor Sony Ericsson.

 7. Ivan zegt op

  ik zou mijn oude SE 750i voorzien van een 1-2 call simkaart… zal alles direct werken?
  heeft het altijd zin 004 te plaatsen voor het telefoonnummer?
  wat is de kostprijs dan voor smskes, telefoontjes naar gsm’s/vaste toestellen in België?

  ps. SE = Sony Ericsson…

  • Hansy zegt op

   Mijn verwachting is dat het direkt werkt.

   Voor de zekerheid kan je via internet het thaise taalpakket er op zetten, in dit pakket zit ook de NL taal.

 8. Friso zegt op

  De aziatische modellen Iphone hebben geen Wi-Fi chip aan boord. Dit zorgt ervoor dat je geen contact kunt maken met een draadloos netwerk. Weet niet of dit voor de nieuwe modellen ook geld hoor.

  • ThailandGanger zegt op

   Dat goldt toch alleen voor de china Iphone. Die in Thailand hebben toch gewoon wifi hoor….

   • ThailandGanger zegt op

    ps…. Update sinds maart van dit jaar

    “The only legal provider in China for iPhones is Unicom, which is now working along side Apple to launch new models that will have Wi-Fi activated.”

 9. rita zegt op

  Tip: wanneer je eerst 004 intoetst, kun je voor 5 baht per minuut naar NL bellen

  en welk nr geef je dan om goedkoop naar Belgie te bellen ?

  • ThailandGanger zegt op

   Wellicht 00 32 ? 🙂

   • rita zegt op

    zal zeker niet 0032 zijn voor Belgie…. 004 is trouwens ook niet het prefix voor Nederland… dat is is 0031

    • ThailandGanger zegt op

     Dat wist ik ook wel. Het was gewoon een flauw grapje. Sorry !!!

 10. PeterPhuket zegt op

  0032 is naar mijn mening geen prefix maar een landnummer. Maar heb net even 004 als prefix gebruikt om verbinding met NL te maken, maar dat lukt toch niet. 0040131 en dan net + abonneenummer, wellicht doe ik iets verkeerd en moet ik 0(0)31 kiezen na 004?
  Weet Hansy misschien het antwoordt hierop?

  • Hansy zegt op

   Nee, deze truc ken ik ook niet, het meest logisch komt mij 0040031 voor.

   Andere optie is wellicht 00431?

 11. PeterPhuket zegt op

  Tot op heden geen mogelijkheid met prefix 004 gevonden om naar NL te bellen, vraag me dus af wat er van dit bericht klopt?

  • jacqueline v z zegt op

   hallo wij gaan 16/11 voor 1 maand naar thailand en heb vandaag pas gehoord dat er een goedkope manier is om van nederland naar thailand en van thailand naar nederland te bellen
   wij hebben prepaid telefoons en willen er in thailand thaise simkaartjes indoen een berichtje naar huis met ons tijdelijke nummer sturen
   kan jij of iemand anders die deze discussie volgt mij een manier uitleggen om met onze eigen prepaid telefoons, goedkoop naar huis te bellen en hoe de achterblijvers ons goedkoop kunnen bereiken met hun mobiel of vaste telefoon,als het kan heel duidelijk want ik ben niet zo een snapper !!! wat mobiele telefoons betreft
   ik ben geen verstand van skype en weet niet wat voip en meer afkortingen betekend
   alvast weeral bedankt

 12. Ivan zegt op

  zou het niet kunnen zijn: 005 of 001,007,008,009 ?
  Bij AIS 1-2 call staat dat dat als je één van deze prefixen gebruikt je “goedkoop” naar het buitenland kan bellen… voor Belgie betekent dat wel: zo’n 21-23 B/min…. en niet 5B/min….

 13. jacqueline v z zegt op

  help
  als ik het goed begrijp : bellen van thailand naar nederland is het goedkoopst en het gemakkelijkst ,een thais prepaid kaartje in je eigen mobiel kopen
  oo4 0031 6 en de 8 overige cijfers van de gsm in nederland intypen dan bel ik met dat nummer voor 5 baht per minuut ????
  dank u voor uw reactie

 14. Robert zegt op

  Prefixes…voor alle duidelijkheid, het 00 in de prefixes zoals hierboven aangehaald is de internationale toegangscode maar alleen VANUIT Nederland! Dit wordt dan gevolgd door een landnummer, bv 32 voor Belgie, 1 voor USA, 66 voor Thailand, etc. Dus Nederland > Thailand is dan 00 66 etc. Niet ieder land hanteert 00 als internationale toegangscode. Dus bel je Thailand vanuit bv USA, dan toets je 011 + 66 etc. Bel je internationaal vanuit Thailand, dan bel je normaal gesproken 001 of 009 + landnummer. Er zijn inderdaad meerdere internationale toegangscodes hier, soms afhankelijk van provider, die kortingen opleveren. Het is dan prefix gevolgd door landnummer, volgens bovenstaand principe. Dus 004 31 in dit geval.

  Aangehaalde combinaties zoals 0040031 etc. en 0040131 etc. gaan nooit werken. Wellicht een logisch verhaal voor velen, maar uit de reacties blijkt dat de internationale samenstelling van nummers nog veel verwarring oproept.

  • Hansy zegt op

   Ik vind dit verhaal nog niet helder.

   De internationale toegangscode in heel veel landen is 00, ook voor de provider, die ik vaak gebruik in Thailand………
   Vaak wordt de 00 ook aangeduid met +
   Mijn mobiel in NL weigert te bellen met 00, alleen doet hij het met +

   Zo staan dan ook de nummers in mijn mobiel geprogrammeerd, zowel met gebruik van mijn thaise SIM- als mijn NL SIM-kaart, dus +31 en +66

   Maar daar gaat het, dacht ik, niet om, er is gesproken over een laag tarief met 004

   • Robert zegt op

    ‘+’ vervangt automatisch the internationale toegangscode. Is handig voor mobieltjes inderdaad. En werkt altijd, onafhankelijk van in welk land je zit en wat de internationale toegangscode is daar (00, 011, 001 etc.) Alleen kan je dan niet kiezen voor een eventuele internationale toegangscode die een eventuele korting biedt.

   • Robert zegt op

    Via Tripadvisor webboard: ‘For calling home, you can use alternative international access codes to save money. The standard Thai code is 001, or the “+” on your phone. But you can dial 008 or 009 on all phones or 006 for subscribers of True Move, 005 and 00500 for AIS 1-2-Call, and 004 for DTAC Happy. There’s a constantly-shifting constellation of discount rates, but 004 for example gets you a rate of 4 baht a minute to Canada.’

    Nogmaals – eerst internationale toegangscode (welke je dan ook gebruikt, mede afhankelijk van provider) direct gevolgd door landnummer. Duidelijker kan ik het echt niet maken.

 15. PeterPhuket zegt op

  Kijk, op het laatste bericht van Robert zat ik te wachten, je moet natuurlijk wel een beetje verstand hebben van telefonie, en kennelijk heeft Robert dat. Bedankt, kan het nu nog niet uitproberen, maar over 6 uur ga ik het nog eens proberen.

  • Robert zegt op

   Peter, ik zag uit je eerste reaktie dat je AIS 1-2-call hebt, weet niet of 004 dan werkt. Je kan wel 00500 gebruiken, zie de AIS website.

   http://www.ais.co.th/12call/en/service-AIN.html

 16. PeterPhuket zegt op

  Ja Robert, dat heb ik duidelijk uit je vorige bericht begrepen, maar bedankt dat je er nog extra aan denkt, over een paar uur zal ik het uit proberen.

 17. PeterPhuket zegt op

  Heb onlangs een telefoontje met m’n prepaidcart (one2call) naar NL uitgeprobeerd, het is niet echt goedkoop,nl. 14 bath/min, maaqr ok in geval van nood is het te doen.
  De prefix voor deze provider is dus 00500.

  • jacqueline v z zegt op

   hallo peter
   wil jij mij nog eens goed uitleggen hoe het prapaid telefoneren met een thais simkaartje werkt??
   ik begrijp dat ik gewoon 00500 druk dan 0031 6 en het mobiele nummer of
   00500 165(netnummer zonder 0)en dan het nummer van een vaste telefoon
   of moet er ook nog eennummer voor nederland voorkomen??
   alvast bedankt jacqueline van zundert

 18. PeterPhuket zegt op

  Hallo Jacquline, voorop gesteld je hebt een one2call simkaart in Thailand, daar geld deze prefix voor dus: 0050031 en dan het netnummer ZONDER de nul, en dan het abonneenummer, bijv naar een vast nummer in NL: 0050031183 626515, of een mobiel nummer: 0050031639867888.
  Ik hoop dat dit duidelijk genoeg is, met vriendelijke groet, Peter

  • jacqueline v z zegt op

   hartstikke bedankt hier heb ik tenminste echt iets aan
   wij vertrekken dinsdagmiddag om 14.00 uur
   met vriendelijke groet jacqueline v Z

 19. Rob zegt op

  Nuttige tips, bedankt. Maar toch nog een vraag:

  Weet iemand of (en waar) ik in Bangkok een ‘mini’ prepaid SIM-kaartje kan kopen (voor iPhone)? Alvast bedankt.

  Rob

  • Rob zegt op

   Of zouden jullie deze (*) kaartjes wel zien zitten? Ik vraag me namelijk af of je met de ‘internet’-kaartjes ook gewoon kan bellen. In NL heb ik wel bij T-Mobile zulke prepaid ‘internet’ micro-kaartjes voor iPad/iPhone gekocht en daar kan je prima ook mee bellen.
   (*) http://stores.ebay.nl/Buddahshop/_i.html?_fsub=1780626013

 20. jacqueline v z zegt op

  hallo
  wij zijn weer terug van 4 weken thailand
  1 maand was nog te weinig dus willen we als ons portomonee het toelaat volgend jaar 6 weken . het bellen met 00500 ging uitstekend , maar mijn dochter dacht dat als ik met dat nummer belde,net als met gewoon bellen de ontvanger van het gesprek de kosten van de grens van thailand naar nederland moest betalen
  dan is het voor de ontvanger nog duur om van ons te horen,klopt dat ????
  en als ik berichtjes verstuur met mijn thaise prepaid kaart ,is het 0500 nummer dan ook goedkoper???
  ik hoop op goede tips alvast voor volgend jaar
  groetjes jacqueline v z

 21. pattayafreddie zegt op

  het nr.004 is voor dtac 009 voor 12call de geldigsheidduur bij dtac is ook een jaar als je een simkaart koopt moet je daarom vragen

 22. ED zegt op

  Als ik locaal wil bellen met mijn mobiel, doe ik een thaisimkaart in en dan kan ik naar een mobiel bellen in bangkok, moet ik dan eerst +66 en dan het nr invoeren?

  • lex zegt op

   nee hoor het land nummer 66 is niet nodig als je een Thaise sim kaart hebt, gewoon het nummer kiezen zoals het er staat, je belt binnen Thailand met een Thaise sim, maar als je naar Nederland wil bellen +001 31.
   Elke provider heeft een eigen nummer om naar het buitenland te bellen, DTac heeft 004, maar meet 001 lukt het altijd.

   Groet

 23. Leo zegt op

  Sinds vandaag, vrijdag 18 januari 2013, is de geldigheid op Thaise prepaid sim kaarten onbeperkt geworden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website