Kerstvakantie in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Toerisme
Tags: , ,
13 december 2011

Thais strand

Hollandse herfststorm en hagelbui beu? Reden genoeg om er in de kerstvakantie gauw een weekje tussenuit te glippen. Welke mogelijkheden zijn er nog?

Zo begint een artikel in het Algemeen Dagblad van vandaag 13 december, dat “10 tips voor een zonnige kerstvakantie” geeft. Goh, toch even lezen op welke plaats Thailand komt en wat er aangeraden wordt. Nou, Thailand wordt wel even genoemd, maar “bijna alles is vol daar en bovendien betaal je daar in de kerstvakantie gewoon de hoofdprijs een retourticket kost voor eind december al 1000 euro en dan heb je dus nog geen accommodatie’. Thailand komt dus niet in de 10 tips voor.

Goed, dan maar eens kijken wat er wél aangeraden wordt. Egypte staat op de eerste plaats. Weliswaar staan de kranten bol van de enge verhalen, maar de onrust beperkt zich tot de steden Caïro en Alexandrië, meldt ook het ministerie van Buitenlandse Zaken. In Egypte moeten toeristen volgens het ministerie ‘waakzaamheid betrachten’; er worden dus geen reizen ontraden. ‘In Sharm el Sheikh of Hurghada merk je niks van die onrust, die bestemmingen hebben alleen een tijdelijk imagoprobleem. Nou nee, toch maar niet dan!

Dan volgen landen als Spanje (Canarische eilanden), Marokko, Tunesië en Cyprus, prima landen voor een kerstvakantie misschien, maar het artikel waarschuwt dat er geen garantie is voor een strandvakantie, want de temperaturen komen nauwelijks boven en helemaal niet boven de 20° C. De Cariben dan, ook populair, zon zeker, maar vrijwel “uitverkocht”, dus praktisch uitgesloten. Verder in de tien tips nog Jordanië (Ministerie van Buitenlandse Zaken: waakzaamheid betrachten), Gambia (doe es gek, ga naar Gambia) en twee wintersportbestemmingen in Finland en Oostenrijk.

Al met al valt het met de zon nogal mee of liever gezegd tegen in die tien tips en daar ging het toch om?

Thailand in deze periode is qua temperatuur zeer aangenaam. Geen of nauwelijks regen, overdag volop zon en ’s avonds wat killer, maar nog steeds mooi om buiten te eten en te genieten van het aangeboden uitgaansleven. Een kort reisje naar zonbestemmingen als Pattaya, Phuket, Koh Samui of Hua Hin geeft een absolute garantie voor een relaxte en zonnige kerstvakantie. Ook voor deze bestemmingen geldt, dat zij in deze periode gewild zijn, maar accommodatie in alle prijsklassen valt zeker nog wel te vinden.

Mijn advies is dan ook, surf wat op Internet voor een goede aanbieding all-in, maar het is ook goed mogelijk om alleen een ticket naar Bangkok te kopen. Het is waar, dat een ticket nu wat duurder zal zijn dan in andere perioden van het jaar, maar wie zegt, dat iedereen persé goedkoop wil vliegen. Op het vliegveld van Bangkok aangekomen, kun je al een hotel of guesthouse boeken, maar je kunt ook doorreizen naar de bestemming van je keuze en daar op de bonne fooi onderdak te zoeken. Lukt altijd!

Tenslotte een “waarschuwing”: als je nog nooit in Thailand geweest bent en je komt hier met de kerst, raak je meteen verslingerd aan dit prachtige land, dat zo veel te bieden heeft. Je komt steeds weer terug!

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Kerstvakantie in Thailand”

 1. Dick C. zegt op

  Gringo,

  Aanstekelijk geschreven en ja, je zou direct boeken voor de komende weken. Als ik nu naar buiten kijk, natte sneeuw, kil en stormachtig weer. Heel Zuid-Europa is nu ook in de ban van depressies.
  Mijn vrouw en haar familie hebben net een rondreis, in Thailand achter de rug, De vele verhalen ,foto’s en de gastvrijheid die ze ondervonden spraken al boekdelen. Nu je bovenstaand bericht nog erbij, is dit het laatste zetje om zelf ook maar eens medio november/december 2012, de stap te gaan ondernemen.

 2. Jeroen zegt op

  Gewoon op de bonne fooi,plek zat als je maar effe zoekt.

 3. georgessiam zegt op

  Een beetje met de datums spelen als je een ticket wil boeken voor Krungthep en je vind heus wel tickets onder de 1000eurokes.(zeg niet voor 690euro,maar je vind wel tickets rond de 800 euro)
  Wie zoekt die vind,je moet er een beetje tijd insteken!
  groet:georgessiam.

 4. Hans van den Pitak zegt op

  Die waarschuwing op het einde is wel terecht. Ik heb ze ook ooit in de wind geslagen en nu zit ik hier. Met veel plezier.

 5. jos zegt op

  jetair-flyvertrek vanaf brussel heen via phuket terug rechtstreeks vanaf bangkok
  24-12-11 vertrek terug 14-01-12 staat er nog een prijs voor van all-in 680 €

  • Peter zegt op

   Op 31 dec kun je zelfs voor 364 euro all inn vanaf Brussel vliegen ( retour ! )
   Met Emirates via Dubay voor 599 euro


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website