“De Sam Phan Nam Hua Hin drijvende markt, op zes kilometer van Hua Hin, krijgt 31 verschillende zones en de sfeer van een Thaise winkelstraat uit de vorige eeuw vermengd met een straat in het westen.

De opening staat voorlopig gepland op 5 mei.” Dat meldt het Thais Verkeersbureau in Nederland. Moet het toch maar even komen kijken, want de opening wordt zo goed als zeker uitgesteld. Overigens ligt deze drijvende toeristenval in het midden van niets. Zonder busdienst, tuktuk of eigen vervoer valt er nauwelijks te komen.

Zie de foto’s.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “De drijvende markt in Hua Hin is nog (lang) niet klaar”

 1. Chang Noi zegt op

  Historie en oude Thaise cultuur wordt gemaakt waar je bij staat!
  Het zal wel net zoiets worden als de “floating market” bij Pattaya. Van oorsprong gewoon een grote vis-vijver met restaurant is omgetoverd in een “floating” market. Er is echter weinig floating aan omdat de meeste winkeltjes gewoon op palen in het water staan. Met daartussen een enkele bootje met verkoop van snacks.

  Ik dacht “Wie gaat daar nou naar toen?” …. ik blijk het aardig mis te hebben. Afgeladen is het ieder weekend en nu met de Thaise school-vakantie zelfs elke dag. Zowel buitenlandse toeristen als bus-ladingen vol Thaise toeristen. Ik overdrijf niet …. 4 banen Sukhumvit road zijn daar in het weekend geblokkeert door 10-tallen touringcar bussen en een veelvouwd daarvan aan mini-van’s en auto’s (ondanks het feit dat ze een zeer grote parkeer gelegenheid hebben).

  En zelfs ik ben er 2 maal geweest en het valt best wel mee als je er komt voor de spits. Prijzen vallen mee (geen entree) en het is eigenlijk best een aardige toerist-trap.

  Dus maak je over HuaHin geen zorgen … ook daar zullen de touringcars aanrukken met velen toeristen.

  Chang Noi

  P.s. Ook toeristisch maar meer orgineel is de “Klong Suan 100year market” in Samut Prakan.

 2. Malee zegt op

  Ik ben er vorige maand nog op m’n scootertje wezen kijken,nog niet veel te zien, ze mogen wel opschieten als ze 5 mei willen openen………MAAAAAAAAR je wet nooit met die Thaien, ze kunnen hard werken als het moet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website