Masseuses ‘Wat Si Goet’ massage school

– Herplaatst artikel van 2 juni 2011 –

Massages kun je in Thailand overal krijgen. Zelfs in het toilet waar ik al eerder over schreef. Niet iedere massage is echter een goede massage. Na twee minuten heb ik het meestal al wel in de gaten. Soms is het niet meer dan een beetje strelen en aaien, goedbedoeld, maar je schiet er weinig mee op.

Een echte Thaise massage, daar schiet je wel wat mee op. Het is goed voor lijf en leden. Eenmaal in de ban van de Thaise massage, dan ben je verkocht en wil je niet anders meer. Je stijve en stramme spieren worden vakkundig los gekneed. De energiebanen worden vrijgemaakt, wat stretching, enkele yoga oefeningen, eigenlijk van alles wat. Het mooiste is nog je hoeft zelfs niets te doen. Thaise massage wordt dan ook wel yoga voor ‘luie mensen’ genoemd.

Wat Si Goet massage school Chiang Mai

Mocht je in Chiang Mai verblijven dan heb ik nog een goede tip voor je. Ga voor een uitstekende Thaise massage naar de ‘Wat Si Goet’ massage school. Een prima adres voor een traditionele massage volgens de ‘Bowran’ style.

Je komt binnen in een soort zaaltje zonder enige franje. Op een paar matrasjes na, is het er bijzonder kaal. Maar je komt er niet om het interieur te bewonderen, dus niet zeuren. De massage is uitstekend, stevig en daardoor af en toe pijnlijk. De masseuse was ervaren en deskundig, zonder iets gezegd te hebben wist ze precies wat ze extra onder handen moest nemen zoals mijn nek en schouders.

Je kunt er overigens ook terecht voor een voetmassage, reflexologie en meerdaagse cursussen om zelf de kunst van het masseren te leren

Slechts 120 baht per uur

Nog een aangename verrassing, je wordt een uur lang gemasseerd voor slechts 120 baht (€ 2,75). De massageschool vindt je vlakbij de Wat Phra Singh in het westelijk deel van het oude centrum van Chiang Mai. Vanaf de ingang/uitgang van de Wat Phra Sing steek je de straat over. Na ongeveer 400 meter aan de rechterkant is er de ingang van het tempelterrein van de Wat Si Goet. Deze tempel ligt aan de zuidzijde van de Ratchadamnoen Road.

25 reacties op “Thaise massage in Chiang Mai”

 1. Miek37 zegt op

  Je merkt dat idd al snel of het aaien wordt of het echte werk maar de masseuse op Koh Ngai leek in eerste instantie zeer vakkundig te werk te gaan tot zij op enig moment mijn nek “kraakte” waarbij het er echter meer op leek of ze mijn hoofd van m’n lichaam wilde scheiden, ik heb daar nog zeker een halfjaar last van gehad dus nu vertel ik er vooraf toch voor alle zekerheid maar even bij dat ze die handeling achterwege moeten laten. 😉

  • Leo zegt op

   Laat NOOIT je nek “kraken”! Niet in Thailand maar ook niet door een Nederlandse “kraker”, zelfs al is hij/zij daarin gespecialiseerd. Het blijft levensgevaarlijk aangezien het risico om verlamd te raken ALTIJD aanwezig is. “Gelukkig” heb jij maar een half jaar last van je nek gehad en er geen blijvend letsel aan over gehouden.

 2. aad zegt op

  vind het altijd lekker en goed ga er als een ander mens van dan ga mee stal 2 of 3 keer in de week

 3. Frans zegt op

  Ik laat af en toe een echte Thaise massage doen…het pijnlijkste vindt ik als de voetzool onderhanden wordt genomen ik heb daar totaal geen eelt zitten…dan spring de tranen in mijn ogen…dan begint ze nog te lachen ook….maar wel doorgaan.

 4. HenkNL zegt op

  Er zijn mensen die lyrisch kunnen doen over Thaise (of andere Aziatische) massage. In feite is het niet echt bijzonder maar wel ongewoon voor ons en enkel maar wat ter ontspanning van het lichaam. Dat daar verschillen in zijn heb ik ook ondervonden. Heb je echt een probleem zoals ik vaak een zeer pijnlijke rug (een afwijking van mijn rug) dan zal dat soort massage niet helpen. In het begin dat ik in Chiangmai kwam heb ik het wel geprobeerd maar kwam er al snel achter dat buiten dat het wel aangenaam aanvoelde er verder geen enkele verbetering van de rug was.

 5. jan splinter zegt op

  Mijn vrouw geeft ook thaise massage.Maar die vraagt eerst altijd naar het gestel van de persoon die ze moet behandelen.Hebben

  ze iets aan de botten of spieren begint ze er gewoon niet aan.Weet alleen dat ze het vak zeer serieus beoefend en best wat voor geleert heb.Het is ook zo als ze een massage heeft gegeven is ze ook de eerste uur daarna, flink afgepeigerd .Als ze er 2 of hooguit 3 doe is ze s,avonds kapot .Dus heb met eigen ogen gezien iemand die de goede thai,se massage geeft daarvoor is het hard werken

  • Johnny zegt op

   Ook binnen de massage dames heb je specialisme.

 6. Johnny zegt op

  Ik heb het al eens eerder vermeld, echte massage krijg je bij het ziekenhuis. Het doet pijn en soms heel erg pijn. Je kunt de volgende dag zelfs wat koorts krijgen. Maar daarna voel je echt super. 2x per week is echt meer dan genoeg, zeker voor farang.

  200 bath kost het, wel even afspraakje maken.

  • levina zegt op

   Er zijn in chiang mai heel veel hele goede masseurs en masseuses, op de meest gekke plaatsen. In het ziekenhuis, in de gevangenis (lonely planet schrijft daar ook over) blinden (geen auw roepen als het pijn doet, gaan ze alleen maar harder drukken) Je moet gewoon met anderen daarover kletsen dan kom je vanzelf wel bij een goeie.

   Een plek waar hele effectieve massages worden gegeven is tao’s garden (een resort ong half uurtje buiten chiang mai) je bent wel veel meer kwijt dan 200 baht, minstens 1800 en dat alleen voor een massage. Maar daar weten ze iig wat ze doen en het is bekend over de hele wereld.

 7. Pieter D Smit zegt op

  Massage’ iets wat toch onderschat word, op de uitwerking van je levensloop.
  Innerlijke ontspanning, is zelden in een andere vorm terug te vinden.
  We kennen de andere bekende bestaande uitvoeringen.
  Zoals Yoga en sport, om het maar even kort te houden.
  Toch is een (goede) massage de absolute nummer 1
  Er zijn velen, die zich masseur/masseuse noemen maar….
  Dit mag eigenlijk geen naam hebben.
  Een goede massage, is ook genieten voor diegene die de massage zet!
  En jammer genoeg moet ik concluderen, dat er veel rommel/onervarenheid onder het personeel zit.
  Alleen uit winst brengende oogpunten, en zelden een roeping.
  Dit is misschien ook niet anders in een arm land.
  Ondergetekende was zelf masseur in verschillende technieken, en was onder andere leraar in Nederland
  Massage kunnen we de eerste medicatie noemen, die heden ten dage nog wordt gebruikt.
  De wortel licht in China waar dit is geboren, 3000 jaar voor de telling van Chr.
  De Chinese naam is (按摩 ofwel Anmo ) vindt haar oorsprong in de noordelijke regio van China, tijdens het begin tijdperk van de Chinese medische filosofie, ongeveer 5000 jaar geleden. In haar toenmalige vorm noemde men de behandeling ‘Anmo’, wat ‘kalmeren door wrijving’ betekent.
  Dit is meer de techniek die hier in Thailand word toegepast en gegeven als een massage’

  Pieter D Smit Udon Thani

  • levina zegt op

   wij hebben geleerd dat je vooral op de facia van de spieren werkt dmv stretching en dat je werkt met de bloedtoevoer van en naar spieren en organen ed, heeft volgens mij weinig met wrijving te maken.

   • Pieter D Smit zegt op

    Dit is nu juist de grootste reden, dat de Thaise massage niks met (Techniek) massage te doen heeft, zoals wij die kennen in Nederland of andere Europese landen.
    De (oude) wrijf-techniek, is de gemakkelijkste en eenvoudigste vorm van behandeling.
    En is door iedereen uit te voeren, die 2 handen heeft.
    Er komen geen technieken in voor, die juist een massage tot weldaad brengt.
    Alleen al door het bloed te stuwen, ververs je het oude bloed.
    Hier heb ik meegemaakt, dat ze in tegengestelde richting stuwen?
    Toch zijn dit maar weinigen, die überhaupt stuwen?
    Een kenner die zich regelmatig laat masseren, zal dan ook opmerken, dat ze hier maar wat aanrommelen.
    En dat zelfde heb ik meegemaakt in China en Laos.
    De oorsprong komt daar/hier weg maar ze hebben er niks bijgeleerd, in de eeuwen.
    Misschien zijn wij wel te verwent?
    Maar…. wij zijn het, die hier op door hebben geborduurd.
    En kennis hebben genomen van het menselijk lichaam.
    En technieken hebben ontwikkeld, als medicijn/oplossing voor het lichaam.
    Neem alleen maar een fysiotherapeut.
    en medische handelingen,Dat is een expert, die onder andere de vastzittende problemen wegneemt door technieken, en niet door een beetje wrijvingen.
    Dit is natuurlijk niet te vergelijken met een massage’
    Maar wel met kennis, kennis van ons menselijk lichaam.
    Hier is kennis ver te zoeken.
    In het eerste jaar, toen ik hier kwam wonen, zag ik het dan ook als een plicht’ hier een massage school te beginnen.
    maar…. je kunt een vastzittende gewoonte niet afleren.
    En ik heb me die hoop’ uit men hoofd gezet.
    Toch’ als ik me laat masseren, denk ik steeds weer, met iets meer techniek en wetenschap kan ik van jou een volwaardig masseuse maken.
    Er zijn masseuses, die wel-degelijk aanleg hebben maar het gewoon niet weten of geleed hebben.
    Met iets bijscholing kunnen ze een goede masseuse worden.
    Maar dit is Nederland niet, en misschien zou de klant hiervan niks vernemen.
    Omdat de meeste mannen, gericht zijn op een geheel andere manier van massage’
    En zo blijft het echte masseren in Thailand, altijd op een laag niveau’
    En blijven ze door wrijven.

    Pieter,

    • levina zegt op

     Ik snap waar je vandaan komt maar ben het niet met je eens, er zitten technieken in de thaise massage die in het westen niet worden toegepast maar wel heel waardevol zijn. Ik heb tot nu toe zelden een slechte massage gehad, misschien omdat ik best bereid ben meer te betalen dan 3 euro, misschien omdat ik naar plekken ga die me zijn aanbevolen door mensen die ook geinteresseerd zijn in thaise massage. Tot nu toe heb ik hier meer geleerd dat thuis, maar ik had al anatomische kennis, idd dat staat hier op een laag pitje en is jammer. Maar om masseren in thailand een laag niveau te geven vind ik niet terecht. Ik ben zelfs met ellebogen in mijn buik gemasseerd, dat zie ik nog geen fysiotherapeut doen hoor. En het deed pijn maar ik heb er geen spijt van, ik voelde me na de massage zelfs erg goed!

     • Pieter D Smit zegt op

      Ik denk’ dat we even op een andere verkwentie zitten.
      Mijn inhoud, ging over de algemene olie massage.
      Zelf heb ik in Thailand een cursus Thai-massage gedaan.
      Dit word gesubsidieerd voor de Thaise vrouwen, als een soort van werkverschaffing.
      Omdat ze dan 100 Bath per dag mogen ontvangen.
      Een geldbedrag als alle uren zijn volbracht en een diploma’
      Zo ook de spelregels, voor kapsters en andere opleidingen.
      In de hoop’ deze vrouwen aan het werk te krijgen.
      Thaise massage’ is dan ook alleen in Azië te vinden.
      En natuurlijk zal dit met de Thaise emigranten, de wereld overgaan.
      Eigenlijk is dit een massage soort, met zeer grote risico’s!!
      Op de Thaise TV was een uitzending, dat veel mensen (klanten) invalide zijn geworden.
      Dit, omdat er teveel gevraagd word van de spieren en zenuwen.
      Het is namelijk niet goed’ om zoveel kracht te zetten, dat je pijn gaat lijden.
      Er worden heel wat armen, vingers gebroken en erger!
      Natuurlijk heb je ook goede masseuses!
      Maar…. over het algemeen, word dit vak’ niet met liefde en passie uitgevoerd.
      Ook bij de duurdere massagesalons niet.
      Ik onderbouw deze ervaring op 30 jaar ervaring en mijn liefde voor het (prachtige) vak’
      In Nederland, was ik leraar en mijn studenten, zijn nu de beste en meest gevraagde masseuses.
      Maar ik sta overal voor open, misschien kun je me een adres geven waar je altijd naartoe gaat.
      Dan kan ik deze salon, ook uittesten.
      En misschien’ mijn mening doen veranderen.
      Nog even voor de zekerheid’ een fysiotherapeut, heeft niks met massage te doen.
      Die maakt alleen spieren los, die vast zitten.
      Daar krijg je geen enkele ontspanning van.

      • levina zegt op

       Ok we hadden idd een andere frequentie, ik heb nog geen oliemassage hier gehad, daarom kan ik daar ook niet over oordelen. Het klopt ook dat je zegt dat er gevaren inzitten maar als je het lichaam een beetje kent en met wat logisch denkvermogen kan je toch een heel end komen. Vandaag heb ik een kater omdat ik vanmorgen mijn visa moest verlengen en dacht dat ik wel even uit kon gaan maar over het algemeen ben ik erg gezond en flexibel. Ik heb een paar keer een massage van 5 uur gehad en dat was echt een superervaring. Als ik mijn bed uit ben zal ik de kaartjes zoeken voor je! Een hele goeie is nob, hij is blind, veel mensen kennen hem, vooral veel mensen met ervaring. Hij kan alleen niet goed je gezicht zien en je moet geen auw roepen want dat betekend harder!

       • levina zegt op

        ow die buikmassage was voor mijn onderrug en ik voelde het ook goed bij mijn lumbale wervels

    • Jose Jagersma zegt op

     Hier in Nederland heb ik massage gehad om van een “bevroren “schouder af te komen. Na 1 jaar gaven ze de moed op. Het was niet gelukt. Dankzij mijn Thaise buurvrouw en een zeker niet pijnloze sessie van ruim 2 uur ging het stukken beter. De nabehandelingen waren er ook en na 3 weken kon en kan ik alles weer met mijn arm. In Thailand verdiende ze haar brood met masseges, gelukkig doet ze dat hier nu ook weer.

 8. Jan Verbrugge zegt op

  Super, hier de opleiding Thaise voetmassage en aansluitend opleiding introductie Tok-Sen gedaan. Leuke sfeer en prima opleiding
  Jan Verbrugge

 9. Franske zegt op

  Ok, weet er iemand een GOEDE massage in Hua Hin?
  Ik heb er hier al enkele geprobeerd, maar nog nooit echt het “wow” gevoel ervaren.

  Dat had ik bijvoorbeeld wel bij “Pen”, een masseuse in Kae Bai waar ik wekelijks naartoe ging toen ik op Koh Chang woonde. Dat was een vrij klein, gezet vrouwtje, maar die moest je echt niet vertellen wat te doen. Die voelde altijd wel waar ze moest zijn als er een probleempje was. Ondertussen jammer genoeg met de noorderzon vertrokken.

  Ik woon in Hua Hin soi 6, vrij noordelijk dus, maar alle info is welkom…

  Alvast bedankt,

  Franske

  • Chris Bleeker zegt op

   Franske,
   Er is in Hua Hin een doofstomme vrouw,die ,s avonds massage geeft,in die barretjes, o.a het voormalige kroegje van “Tina” maar dan praat je over massage,en niet over aaien,
   Het is overigens een bijzonder aardige en zeer nette vrouw.maar in de eerste plaats een geweldige masseuse

   En de prijs waar onze geachte Khun Peter het over heeft,is weer zo,n typische Farang prijs,
   in de Isaan,waar de Thai 80 Bath betaald,moest ik ,….mijn partner protesteert dan wel achteraf,Thais, 120 Bath betalen,…wat ik uiteraard verzacht door te zeggen,I am a Farang it,s ok.,en geef haar nog tip extra,…..maar of er over gesproken is of niet,ook voor mij nu 80 Bath,..haha + tip

 10. Hua zegt op

  Beste Franske,

  Ik weet een heel goede masseuse die super Thaise massage geeft. Zij is niet goedkoop maar een kei in Thaise massage.
  Probleem is dat betreffende dame in Bangkok woont en af en toe in Hua Hin is.

  Als jij interesse hebt geef dan eventueel via de mensen van Thailandblog jouw emailadres aan mij door.

  Groet,
  Hua.

 11. Hans Vliege zegt op

  Met een lage rug probleem en een problematische enkel op Koh Tao naar een Thaise dame. Vroeg niets en begon mijn lichaam te verkennen om tot de conclusie te komen dat ik twee problemen had en ze stelde de juiste diagnose.
  Ik was vrij man en zij idem, ze had haar opleidingen in Wat Pho genoten. En jaren in dure hotels en spa’s gewerkt als masseuse, was reeds jaren weduwe. Na twee behandelingen, dacht ik, ze verdient meer dan betaald te worden. Dus nam haar mee uit eten. Hebben inmiddels zo een kleine drie jaar een relatie en wonen samen in Hua Hin. Fantastisch wat deze kleine Thaise dames kunnen. Menige vriend en of vriendin heeft ze gemasseerd, altijd bij hen thuis, met veel waardering voor haar technieken, van hot stone massage, oilmassage, Thaise massage en voetmassage, etc. Heerlijk zo’n Thaise vriendin, die ook haar vak verstaat en niet een diploma gekopieerd heeft zoals zo veel meiden op de markt.

 12. willem zegt op

  Met mijn vorige Tilak hadden we een speciaal adresje via,via. Het waren oudere blinden,die op deze manier ook nog wat bijverdiende ondanks hun handicap. Dat was de beste massage ooit gehad,elke stresspier in mn lichaam wisten ze te vinden alleen die ene masseur had een horloge om! Vreemd,mn toenmalige vriendin had daar ook geen verklaring voor.Toch eentje door de mand gevallen.En Khun Peter;alles werkt weer bij jullie.Mn gegevens staan weer op het blog.

  • Robert Kool zegt op

   Willem,

   Mooi verhaal. Ik dacht eerst dat je pijn had van dat horloge wanneer het tegen je huid aan schuurde maar toen begreep ik het.
   Heb je hem niet gevraagd hoe laat het was?

 13. Lije Vanonschot zegt op

  Massage is pseudo-geneeskunst en dus een gevaar voor de ‘patient’. Die meestal aan dat gevaar ontsnapt, want dat de nek omdraaien, gebeurt zelden. Blijft over enig gevoel van eens lekker gekneed zijn, maar dat is gauw weer weg. Tsja, en je krijgt als je zoiets zegt mensen over je heen die je dit oordeel, dat het hunne niet is, kwalijk nemen. Dat is altijd zo bij afwijkende oordelen vooral als die beter zijn onderbouwd dan het standaard verplichte oordeel (over voetreflexologie met name ook).
  De meeste Thaise massseuses zijn betoverend lief overigens. En die hun werk doen op het strand of achter grote vensters kun je moeilijk verdenken van praktijken waar bij wijze van spreke mijnheer pastoor niet over te spreken zou zijn. Maar gegarandeerd medisch verantwoord en dan ook nog soms genezend, waar dokters falen? Het wordt wel beweerd, maar is toch een beetje te mooi om waar te zijn. Enfin, mensen zijn wel meer (dom en) gelukkig met te geloven in het ongeloofwaardige.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website