(Helissa Grundemann / Shutterstock.com)

Waar in de wereld krijg je tegen de beste prijzen ook nog eens de beste massages? Juist ja: Thailand. Voor een massage kan op iedere hoek van de straat terecht, maar toch zijn er wel wat verschillen.

De Thaise massage komt oorspronkelijk uit India en bestaat al meer 2500 jaar. Het is één van de oudste manieren om het lichaam te genezen van kwalen. Thaise massage is een diep gewortelde traditie en veel expats en reizigers maken er dankbaar gebruik van. Een massage is meer dan alleen ontspanning. Het verhoogt het bewustzijn, stimuleert het zenuwstelsel, verbetert de bloedsomloop en zorgt voor een goede afvoer van de lichaamsafvalstoffen. Er zijn grofweg vier soorten massages:

De traditionele Thaise massage Nuad Thai
Deze is vrij stevig en combineert yoga posities met een krachtige massage. Deze massage geeft energie en is geschikt aan het einde van een vermoeiende dag.

Thaise olie massage
Met deze massage val je zo in slaap. Aan te bevelen als ontspanningsmassage vlak voor je gaat slapen.

Voetmassage of reflexologie
Prima als tussendoortje bijvoorbeeld na een lange dag winkelen. Meestal wordt dan ook je nek en schouders gemasseerd. Je voelt je daarna weer als herboren.

Nuad Thai

Nuad Thai, de traditionele Thaise massage, wordt beschouwd als onderdeel van de traditionele Thaise gezondheidszorg. Als niet-medicinale remedie en manuele therapie omvat het lichamelijke manipulatie om het lichaam, de energie en de structuur van de patiënt in evenwicht te brengen om ziekten te behandelen waarvan wordt aangenomen dat ze worden veroorzaakt door de belemmering van de energiestroom langs ‘sen’, lijnen die het menselijk lichaam doorkruisen. Nuad Thai heeft zijn wortels in zelfzorg in de Thaise boerenmaatschappij uit het verleden; In de loop van de tijd zijn deze ervaringen van generatie op generatie doorgegeven en evolueerden ze naar een formeel kennissysteem.

Video: Thaise traditionele massage Nuad Thai

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website