Strandmasseuses op Jomtien beach

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Thaise massage
Tags: ,
23 september 2015

Voor de liefhebbers van getallen, er zijn 429 masseuses op de Jomtien beach aan het werk. Echter de gemeenteraad wil dit aantal terugbrengen en duidelijke regels stellen aan degene die dit werk nog wel mogen uitvoeren. Er kwamen een aantal klachten binnen over verschillende masseuses, het zou daarbij gaan over diefstal bij klanten en er werden te hoge prijzen gevraagd.

Ook bleek dat een aantal masseuses niet bevoegd om te masseren, ze hadden geen opleiding en geen certificaat. De hygiëne liet te wensen over zoals dezelfde handdoeken voor meerdere klanten. Reeds in 2011 en 2013 werd dit probleem al aangekaart, maar er is toen geen actie ondernomen om de situatie te verbeteren.

Nu wil de lokale overheid regels stellen voor strandmassages. Als voorbeeld hiervoor gelden de eerdere afspraken met het Sansuk Sub district in Chonburi. Volgens deze afspraak is voor een strandmasseuse een certificaat verplicht evenals een goede uitrusting. Er zullen regelmatig inspecties worden gehouden om te zien of de regels worden nageleefd.

Iedere masseuse moet vooraf tenminste een training van 75 uur hebben gehad, gewaarborgd door een certificaat uitgegeven door het ministerie. Een vals certificaat of het masseren zonder geldige papieren zal worden aangemerkt als een criminele daad. Het meest opvallende aan de nieuwe regels is wel dat de masseuses zelfs een draagbaar bed moesten meenemen, waarop de klant gemasseerd kon worden. Anti bacteriële gel om de handen te wassen behoort eveneens tot de standaard.

In de City hall kan dan een nummer getrokken worden, als een soort loterij, op welk gedeelte van het strand gewerkt mag worden.


» Laat een reactie achter


13 reacties op “Strandmasseuses op Jomtien beach”

 1. paul zegt op

  ik wil graag een reactie ontvangen op dit bericht

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Jacques zegt op

  Het is goed dat er paal en perk gesteld wordt aan dit soort uitwassen. Overigens is het maar behelpen op zo’n handdoekje op het strand. Er is al een overkill aan massagesalons. Maar het is beter vertoeven in een goede massagestoel of op een massagebed en daar hoort het ook plaats te vinden in mijn optiek. Wat meer rust op het strand is ook niet te versmaden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 3. Hans Struijlaart zegt op

  Lijkt me een goed strak plan van de gemeenteraad, maar wel een keer uitvoeren dan.
  En misschien kunnen ze gelijk wat doen aan de vele verkopers van allerlei spullen op het strand.
  In Jomtien zijn er veel te veel.
  Dat vind ik bijzonder irritant als je om de 2 minuten wordt aangesproken door een verkoper.
  Zelf laat ik me bijna nooit op het strand masseren.
  Met het zand enzo en je bent vaak nat, dan is dat niet prettig.
  Ik stap liever na afloop een massage salon binnen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 4. Alex zegt op

  Nou dat weer! Wat een gezeur! Als mensen dit onhigienisch vinden of wat dan ook, laat ze dan voor een paar centen meer naar een massage salon gaan, er zijn er honderden. Door dit gezeur verdwijnt er weer een stukje charme van het Thaise strand! Ik woon al 8 jaar in Jomtien, laat me op de beach regelmatig masseren door de masseurs (boys) en heb nog nooit een ziekte opgelopen en prijzen zijn allemaal hetzelfde.
  Dit soort zeurende vakantiegangers maken Thailand kapot!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +14 (obv 14 stemmen)
  • kjay zegt op

   Beste Alex, u reactie slaat helemaal nergens op en ik zou de posting nog eens goed nalezen!!!
   Zeurende vakantiegangers maken Thailand kapot? Volgens mij wil de gemeenteraad dit doorvoeren en volgens mij zitten er in de Thaise gemeenteraad geen zeurende farang vakantiegangers!!!

   Ik persoonlijk sluit mij aan bij meerdere reacties hier, als ik een massage wil vraag ik erom, als ik wat kopen wil vraag ik erom. Ben er om te ontspannen en niet iedere minuut iemand zn gezeur aan te horen!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
   • arjanda zegt op

    beste kjay , beslissing van de gemeenteraad is na het vele gezeur van helaas de toeristen, en door de vele aangiftes bij politie van bedrog en diefstal en ja dat waren weer de toeristen die zich belazerd voelde voor 50 bath.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • kjay zegt op

     Beste Arjanda, Ik geloof hier niet in. Men lacht om die Farang. Wil er wel op wijzen dat ik uw voorbeeld slecht vind. Want wat u zegt is een vrijbrief om bestolen te worden….Diefstal is diefstal, 50 Bht, 500 Bht of 5000 Bht. Waar eindigd het?

     Heb ook niks tegen de verkopers en de masseuses. Iedereen probeert een boterham te verdienen en daar heb ik respect voor! Alleen vind ik dat niet iedere minuut iemand aan je kop moet komen zeuren voor een horloge, ananas of massage. Als ik mijn hand opsteek voor een drankje waar ik mijn ligstoel huur, word ik ook meteen geholpen zonder dat de verhuurder iedere minuut aan mn stoel staat om een nieuwe Heineken.

     Men kan ook een systeem vinden ( Thaise Gemeenteraad ) waarbij men wel mag verkopen cq massages mag geven, maar zonder geirriteerd lastig gevallen te worden…..Maar dat is een droom, men verbied het liever,dan een goede oplossing te vinden. Jammer!

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • paul schiphol zegt op

   Ook ik heb uitsluitend positieve ervaringen, al langer dan 15 jaar neem ik dagelijks een strand massage wanneer ik in Pattaya/Jomtien verblijf. De jongens masseren prima, zij leggen je eigen badhanddoek op een groot laken, vegen secuur je voeten af voor een zandvrije massage. Ook je persoonlijke bezittingen verliezen ze niet uit het oog. Jammer als dit zou verdwijnen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
   • Leo Th. zegt op

    Helemaal mee eens, moet natuurlijk niet verdwijnen en Thailand moet beslist niet op Europa gaan lijken door steeds meer betuttelende regelgeving in te voeren! Uiteraard is er verschil in kundigheid tussen de diverse masseuses/masseurs maar ik acht mij prima in staat om dat zelf te beoordelen. Een uitgebreide massage op je eigen badhanddoek of een relaxte voetmassage terwijl je lekker in je stoel zit met een drankje onder handbereik. Eén van de charmes van een Thais strandbezoek. Zorg er trouwens zelf altijd voor dat ik wat vochtige reinigingsdoekjes bij me heb. Dat de masseuse/masseur met een draagbaar bed moet gaan lopen zeulen en slechts op een voor haar/hem afgebakend deel van het strand mag masseren is in mijn ogen belachelijk. Nu wordt ik actief benaderd bij de strandtent van mijn keuze maar straks zou ik zelf op zoek moeten gaan. Dan kan ik net zo goed naar een salon gaan. Laat de overheid in Pattaya zich lekker druk maken om belangrijke zaken!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 5. Cor van Kampen zegt op

  Een training van 75 uur om een certficaat te krijgen. In Pattaya zijn denk ik 300 massage salons
  De meeste dames doen het allemaal op gevoel. Je moet maar zo denken, als het maar geen pijn doet.
  Zolang je.je zelf er gelukkig bij voelt. Ga je gewoon weer terug naar het oude adres.
  Doe je gewoon ook bij die dame op het strand.
  Die 75 uur training slaat natuurlijk nergens op. Je moet dan ook kennis hebben van het menselijk lichaam.
  Daar gaan jaren studie aan vooraf.
  Cor van Kampen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 6. Jan van Velthoven zegt op

  Mysterieuze marktwerking in Thailand: er worden te hoge prijzen gevraagd dus verminder je het aantal aanbieders! In de rest van de wereld is het andersom: bij verminderd aanbod stijgen de prijzen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 7. Christina zegt op

  Dat is het zelfde bij manicure pedicure op strand. Bij mijn vaste manicure hebben ze al heel veel mensen gehad met problemen die dit op strand hebben gedaan. Wel wat duurder maar lekker in water en schrobben met zeep en schone handdoeken. En voor Nederlandse begrippen goedkoop. Neem ook altijd wat uit Nederland voor haar mee.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 8. ruud zegt op

  Oeps, een criminele daad.
  En nu maar hopen, dat dit alleen in Pattaya geldt, want de dame die mijn pijnlijke rug masseert, heeft op zeker geen certificaat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website