Massages in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Thaise massage
Tags: ,
28 mei 2014

Wie aan Thailand denkt, zal onwillekeurig ook aan massages denken. Er zijn vele soorten massages, waarvan de bekendste de traditionele Thai massage en oliemassage zijn. Daarnaast zijn er massages voor schouders, nek en voet.

Apart is het om je voeten in een soort aquarium te plaatsen, waar kleine visjes hun werk doen. Sommigen kunnen niet tegen dat gekriebel en is het grappig te zien hoe ze hun voeten proberen te “redden”.

Nog een zeer aparte ”massage” heb ik in Cambodja gezien (zie foto). Glazen potjes worden boven een vlammetje verwarmd, zodat de lucht uit het potje gaat. Dan worden de glazen potjes op de rug geplaatst. Door de afkoeling ontstaat er een soort vacuüm waardoor de huid een beetje in het potje getrokken wordt (denk maar aan het vroegere weckflessen principe om groenten langer te kunnen bewaren). Na verloop van tijd kunnen de glazen potjes verwijderd worden en is de “massage” afgelopen. Vermoedelijk zal het voor de doorbloeding van de huid wel goed zijn.

Wel apart om zo’n massagebehandeling met een matje en glazen potjes langs de weg bezig te zien.

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Massages in Thailand”

 1. william zegt op

  Als de masseuse tijdens de massage het glazen potje op een wat intiemere plaats zetten zal het voor de doorbloeding daar ook wel goed zijn lijkt me !

 2. Realist zegt op

  Massage in Thailand,je kunt er gemakkelijk een heel dik boek over schrijven.
  Er zijn zeker massage salons waar een eerlijke voet of body massage gegeven wordt maar het merendeel van deze massage salons zijn verkapte bordelen.
  Deze zgn. massages hebben niets met een massage van doen en bestaat naargelang er betaald wordt uit pure seks.
  De aquariums met kleine visjes is oplichting,als je voeten en onderbenen zgn. worden schoongemaakt met een doek zit daar een vloeistof in waar de visjes dol op zijn en vallen dan ook massaal aan,maar heeft geen enkel effect op schilfertjes verwijderen of welke vorm van massage ook,leuk voor de foto en meer niet.
  Test het zelf door je ene been tot onder de knie te laten schoonmaken? En je andere been tot 10 cm boven je enkel en zie het verschil.
  Groeten Realist

  • Nico zegt op

   Dat het MEERENDEEL van de Thaise massagesalons verkapte bordelen zouden zijn lijkt mij schromelijk overdreven.Er zijn heel veel massageplekken waar je tussen de 99 en 130 Baht/uur terecht kan. Als het al iets beter ingericht is en met airco is 150- 250 Baht de prijs en in een middenklasse hotel richting 400. Als je beduidend meer gaat betalen, ben je duidelijk een tourist en kom je in het circuit terecht waar wordt aangenomen dat je wellicht andere services (tegen betaling) op prijs stelt. Die kan je dan uiteraard ook nog afwijzen. Er is in Thailand een massaal aanbod van massages en op de meest uiteenlopende. soms ook afgelegen plaatsen. Dat daarbij in het MEERENDEELl zou functioneren als een verkapt bordeel waag ik te betwijfelen.

   • Sir Charles zegt op

    Is inderdaad schromelijk overdreven maar toch ook dikwijls meegemaakt dat de masseuse de verleiding niet kon weerstaan om op subtiele wijze wat ‘meer’ aan te bieden dan uitsluitend een gewone massage.
    Onlangs nog gelogeerd in een hotel van een bekende keten in Bangkok waarin een luxe SPA- wellness annex massagesalon gevestigd is met aparte massagekamers, keurige dames in traditionele kledij die in zo’n kamer waar je met haar alleen bent na enige tijd zoals gezegd je subtiel ergens aanraken en vervolgens zachtjes in je oor fluisteren…

    Voor de moraalridders onder ons: het is niet zozeer dat ik het opzoek, zie of beter gezegd voel het vanzelf wel en eerlijk gezegd kan ik dan vaak ook de verleiding niet weerstaan. Dat ze het eigenlijk stiekem doen mag duidelijk zijn maar ach gun ze een extra zakcentje.

 3. mister BP zegt op

  Elk jaar laten mijn vrouw en ik ons bijna dagelijks masseren op het strand of in het hotel. Soms gaan we ook naar een massage salon. Wij hebben nog nooit iets gemerkt van “seks” massages. Dat kan natuurlijk te maken hebben, dat we met z’n tweeën zijn en boven de vijftig, maar dat geloof ik niet. Ik ben overtuigd dat deze salons er in grote getale aanwezig zijn, maar ik denk ook dat je er bewust naar moet zoeken.
  Wel moet ik waarschuwen voor Thaise massages. Die kunnen er nogal hard aan toegaan. Ik heb een keer daardoor twee weken last gehad van een spier, die geknapt was. Oil massages kunnen nooit kwaad doen en zijn heerlijk relaxt. En voor de rest……alles is een kwestie van smaak!
  veel plezier in Thailand en probeer een massage uit.

  • LOUISE zegt op

   Mr. BP,

   Probeer eens een blinden instituut voor massage.
   Deze mensen zien met de handen en geven een wereld massage.
   Soms een dag last van een spier die al een hele tijd vervelend was, maar daarna, over.
   zij voeln gewoon waar de ellende zit en ook die je zelf niet weet, maar wel aanwezig is en later pijn zou kunnen gaan doen.

   Niet iedereen houdt er van en dat zal ook mede te maken hebben dat dit blinde mensen zijn maar eigenlijk is het een van de beste thai-massages.
   Ik ga er ook te weining naar toe, daar mijn man van olie massage houdt en wij 2 x per week 2 therapistes thuis krijgen en je lekker kleddervet in huis kan blijven, maar als iemand een probleem heeft, ga naar de blinde-therapisten.

   LOUISE

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Louise
    Nooit in mijn leven een betere massage gehad als van een blinde. Volledig met je eens.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website