De Nederlandse beachvolleybaldames Rimke Braakman en Jantine van der Vlist hebben hun beachvolleybalseizoen afgesloten met een vijfde plaats op de FIVB Phuket Open.

De Nederlanders hadden in de kwartfinale uitzicht op een plek bij de laatste vier, maar de Amerikanen Day en Ross waren uiteindelijk toch iets te sterk.

Vorige week, op de Grand Slam van Xiamen, troffen Braakman en Van der Vlist hetzelfde Amerikaanse duo in de tussenronde. In China verloren de Nederlanders toen kansloos met 2-0 (21-11, 21-18).

Zaterdagochtend op het Thaise Phuket zou het een hele andere wedstrijd worden. De eerste set werd gewonnen door de speelsters van Beach Team Holland, met 21-18. In de spannende tweede set lukte het de Amerikanen maar net om de stand gelijk te trekken (21-19). Day en Ross duwden vervolgens door en trokken ook de derde set naar zich toe (15-8).

De vijfde plaats in Phuket is de beste prestatie tot nu toe voor het relatief nieuwe koppel Braakman/Van der Vlist.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website