Hans Goudriaan en bovengetekende hebben vorige week het Karenkinderdorp Pa Ka Yor nabij Pa La U na maanden weer kunnen bezoeken.

De stand in de riviertjes nabij Pa Ka Yor was de afgelopen maanden te hoog om deze met de auto te kunnen passeren, maar sinds vorige week is dit weer goed mogelijk.

Enigszins vertraagd zal nu zaterdag 12 november (oorspronkelijke planning was medio oktober) fase 2 van het Pa Ka Yor project opgeleverd worden. Fase twee bestaat uit het renoveren van het bouwvallige keukengebouwtje.

Ter herinnering: Fase 1 heeft plaatsgevonden in mei van dit jaar, waarbij het dak van het schoolgebouwtje werd vervangen en de volgende goederen werden gedoneerd: 20 zakken cement voor aanleggen looppad, vijftig slaapmatrasjes, generator, 2 accu,s voor stroomopvang zonnecollectoren, 150 kg rijst, 200 blikjes tonijn, kuikens, dvd-speler voor kinderfilms, les- en schrijfmaterialen. Met fase1 was een bedrag gemoeid van 72.500 THB

De Karen zelf zullen deze week de bestaande keukenvoorziening afbreken. Het golfplatendak is op een groot aantal plaatsen doorgeroest en de houten en bamboewanden zijn verrot en aangevreten door een soort houtworm.

De bouwmaterialen ( houten balken-antischimmel en anti-ongedierte-middelen aluminium dakplaten en bevestigingsmaterialen , zeil als vloerbedekking etc . zijn inmiddels aangeschaft en naar Pa Ka Yor vervoerd, terwijl de Karen in de nabije jungle 200 bamboepalen zullen hakken bestemd voor de wanden van de keuken.

Eind deze week en begin volgende week zal de keuken dan weer worden opgebouwd en inmiddels hebben wij ook een aluminium keukentafel met kastjes en laden alsmede een roestvrijstalen gaskomfoor met grote branders naar Pa Ka Yor gebracht. Tevens hebben hebben wij gisteren 150 kg rijst, 200 blikjes tonijn en een tachtigtal Thaise Tupperware bakjes voor het bewaren van voedsel afgeleverd.

Uitgaven tot en met gisteren van bovengenoemde zaken: 45.000 THB , bijeengebracht door vrijmetselaarsloge Heerlen, Lions in Nederland en lezers Thailandblog.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website