Pseudo-efedrine

Alleen al uit het Udon Thani Centre Hospital zijn in drie jaar mogelijk 37 miljoen tabletten pseudo-efedrine verdwenen. Volgens de ziekenhuisdirecteur bedraagt het aantal 4.868.964 pillen. Waarheen? Naar Birma, waar de pillen worden gebruikt bij de productie van methamfetamine en crystal-meth. De apotheker in het ziekenhuis is de belangrijkste leverancier van drugssmokkelaars.

Voorlopig onderzoek van de DSI, het Department of Special Investigations, toont aan dat mogelijk meer dan 30 ziekenhuizen en klinieken in Thailand betrokken zijn bij de handel in pseudo-efedrine. De tabletten voorkomen verkoudheid en allergieën. Echter: één tablet van dit spul, zonder recept te koop bij de meeste apotheken, kan worden verwerkt tot drie pillen  methamfetamine, of yabaa, en levert dan in geld een veelvoud op. Profijtelijke handel, dus. Waar we op alle niveaus in Thailand corruptie tegenkomen,  was het een kwestie van tijd voordat ook de apothekers in ziekenhuizen en klinieken voor de bijl zouden gaan. Zij kunnen immers grote hoeveelheden bestellen zonder dat het te veel opvalt. Na onderzoek blijkt nu dat deze vlieger niet langer opgaat.

Apothekers in ziekenhuizen in Udon Thani, Uttaradit, Chiang Mai, Kalasin en nu ook Si Sa Ket hebben zich aan de drugshandel schuldig  gemaakt. Uit het Doi Lo ziekenhuis in Chiang Mai ontbreken bijna 5 miljoen tabletten. Uit het ziekenhuis in Kalasin ‘slechts’ 356.535. Het vermoeden bestaat dat het hier nog slechts gaat om het topje van de ijsberg.

Het is navrant om te constateren dat de apothekers meewerken aan drugsverslaving van mensen die ze later weer medicijnen  moeten verstrekken om van deze verslaving af te komen.

1 reactie op “Criminelen kopen drugs in Thaise ziekenhuizen, waar anders?”

  1. Ron Tersteeg zegt op

    Het is zo dat de middelen waar van je af moet kicken op te duur ook weer verslavend werken dus je blijft in het cirkeltje rond draaien,Methadon is er goed voorbeeld van.
    En als deze mensen echt gestudeerd hebben de Bankwang heeft nog wel plaats hoor.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website