Stel u voor: een fraai gebouw in een zijstraat van Phetkasem Road in Hua Hin. Ogenschijnlijk is het een hotel en die vergunning heeft het ook voor naar schatting 50 kamers. Een portier bij de deur. Op de gevel de aanduiding dat de klant hier een overheerlijke massage kan genieten.

Binnen een overmaatse lobby en veel zithoeken. Aan de ene kant zitten in de schijnwerpers wat kortgerokte dames; aan de andere kant op bankstellen de bezoekende heren. Die komen vrijwel nooit alleen. Whiskey op de salontafel en dan maar turen. Welke zal ik nemen? Negentig procent van de clientèle is Thai. Gisteravond was geen buitenlander te bekennen.

Thai noemen dit soort instellingen ‘entertainment center’, want prostitutie bestaat officieel niet. We zitten hier op een steenworp afstand van het koninklijke zomerpaleis. Dat brengt kosten met zich mee. Omdat het hier gaat om het aanbieden van verboden diensten en een latere sluitingstijd dan is toegestaan (02.30) moet maandelijks 300.000 THB aan de lokale Hermandad worden afgestaan. Ondanks dat is het nog steeds een profijtelijke business.

Ik ben de gast van de eigenaresse, een zeer fraaie Thaise van begin dertig. Duidelijk een uitmuntende zakenvrouw. Ze legt me uit dat de prijzen voor de dames uiteenlopen van 2500 tot 3500 THB, afhankelijk van schoonheid en bouwjaar van de masseuse in kwestie. Verder laat de behandeling op de kamer niets te wensen over. De klanten worden als ‘voorspel’ eerst grondig gewassen. Mijn gastvrouw benadrukt dat de dames maandelijks medisch worden gekeurd, terwijl het ten strengste verboden is zonder condoom te ‘werken’. Volgens haar is het hier dan ook veiliger wippen dan het meenemen van een willekeurige dame uit een bar. Het blijkt mogelijk om wekelijks zo 40.000 THB binnen te slepen. Al blijft daar in werkelijkheid weinig van over, als gevolg van gokken en verslavingen. Erg blij zien de dames er dan ook niet uit. Wellicht wachten ze op de buitenlander die hier wekelijks 20.000 THB achterlaat.

De werkende meisjes zitten in een soort rouleringssysteem; ze reizen van een vergelijkbare zaak in Bangkok via Hua Hin naar Phuket en dan weer terug, opdat de klant elke keer vers vlees (ik kan het niet anders zeggen) krijgt voorgeschoteld. Ze wonen gratis in een aanpalend gebouw en krijgen (eveneens gratis) hun natje en droogje.

Mijn uitermate aantrekkelijke gastvrouw heeft in de jaren dat ze hier de scepter zwaait een weerzin opgebouwd tegen het mannelijk geslacht. De doorsnee klant is getrouwd en het geld dat hij hier spendeert, ontbreekt het thuisfront. De trieste verhalen van de werkende dames over hun klanten maken haar oordeel over ‘mannen’ er niet bepaald positiever op.  Ik kan me daarin wel vinden, na dit bezoek.

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Een chic bordeel onder de rook van het paleis”

 1. Niet zelden noemen ze het een ‘Fishbowl’ De gastvrouwen zitten dan achter glas met een nummertje op. Heb ik me laten vertellen, natuurlijk. 😉
  Al met al een beetje een trieste bedoeling.

 2. andrew zegt op

  ze noemen het” baan lak sanuk”Het huis van de gelukkige liefde.In het centrum van hua hin is ook zoiets op de kop van de markt in de straat die naar de Seven toeloopt.Daar voor de jongens die wat minder te verteren hebben.Die bewuste dame is de “mama san”.1x per week mogen ze onder leiding van hun pooiers aan strand wat gaan zwemmen,s middags dit om de conditie op peil te houden Zijn er klachten krijgen ze een regelrecht pak slaag..Men heeft mij dit alles zo verteld.

  • Peterpanba zegt op

   Als we op vakantie zijn, dan maken we onszelf toch wat wijs, we liegen toch tegen onszelf. We geloven even dat we in het paradijs leven, dat we even rijk zijn (dat is o.a. één van de voordelen van vakantie in LOS), dat we succes hebben… en neen we willen niet op bordeelbezoek gaan want we hebben nog succes bij de meisjes … dus … laten we gewoon naar de bar gaan en geloven dat we iemand versierd hebben of beter nog, laten we gewoon aannemen dat we nog aantrekkelijk zijn . . .
   Het eindresultaat is misschien hetzelfde als in de fish bowl maar veel meer fun. We kunnen gezellig wat drinken, lachen, beetje dansen, gek doen, meisje meenemen naar hilton disco, of karaoke en zo meer … toch veel leuker dan … de fishbowl. Bovendien past het in het leugenpakket dat we vakantie noemen . . . en misschien wordt de leugen wel waarheid en houdt er iemand van je of val jij voor één van de BG’s . . .
   Eén groot verschil : in de bar kan het meisje neen zeggen.
   Dus komaan knappe kerel : naar de bars LOL
   BTW sexvakantie is veel goedkoper naar Rusland of Litouwen … goedkoper en bloedmooie dames .. dat is mijn antwoord op alle opmerkingen die ik krijg over mijn zogeheten sextoerisme

   • In Thailand is niets wat het lijkt. Dat moet je voor ogen blijven houden.

    • Peterpanba zegt op

     true – en we leven graag in een illusie : gewoon weten waar je staat en voetjes op de grond (zo af en toe)

 3. Chang Noi zegt op

  Doet me denken aan een Thaise bar-dame die tegen mijn (getrouwde) vriend zei “Whay you come here? Better spend your money on your family” …. zij verloor een potentieele klant maar zij heeft waarschijnlijk wel beter geslapen die nacht. Keuze’s … iedereen maakt ze zelf.

  Chang Noi

 4. johnny zegt op

  Nou Peter,

  Het zal echt wel zo wezen, maar als je het imago van Thailand wil opkrikken, dan zijn dergelijke blogs niet erg bevordelijk.

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Het is niet ons doel om het imago van Thailand op te krikken. We proberen informatie te verschaffen op allerlei terreinen over Thailand. De lezer mag dan zelf oordelen.

   • @ Beter kan ik het niet verwoorden…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website