Lopburi en de heilige apen (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand tips, Thailand video's
Tags: , , ,
23 november 2016

Lopburi is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Thailand. Het ligt ongeveer 150 km ten noord-oosten van Bangkok. Het is één van de oudste en meest sfeervolle steden van Thailand met tal van historische bezienswaardigheden, waarvan de oorsprong soms teruggaat tot de 6e eeuw.

Lopburi is ook de stad van de apen (makaken) die, omdat ze in de tempels van de stad leven, door de Thai als ‘heilige dieren’ beschouwd worden.

Ieder jaar wordt er in Lopburi een speciaal festival voor de apen georganiseerd. Het festival vindt plaats in het laatste weekend van november en is een belangrijke attractie voor de lokale bevolking en buitenlandse bezoekers. De festiviteiten omvatten o.a. een ‘monkey tea party’ waarbij de makaken verwend worden met snoep, fruit, eieren, komkommers en bananen.

De lokale bevolking voert de apen omdat ze denken dat dit  geluk brengt. Nou, dat kan wel kloppen, want er komen massa’s toeristen op af en dat brengt geld in het laatje…

Video: Lopburi en de heilige apen

Bekijk hier de video:

1 reactie op “Lopburi en de heilige apen (video)”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Wellicht dat de feestvreugde dit jaar wat getemperd zal zijn.
  Als ik heel eerlijk ben moet ik zeggen dat ik tijdens mijn vakanties in Pattaya regelmatig plannen heb gemaakt om een paar dagen op excursie naar Lopburi te gaan.
  De aapjes en de historie spreken mij nogal aan.
  Het is er nooit van gekomen en ik heb daar misschien wel spijt van.
  Ach, er moet altijd iets te wensen overblijven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website