Je kan je op ongeveer 230 km van Bangkok in Frankrijk wanen. Niet alleen het landschap met talloze wijnranken doen je aan het Franse platteland denken, de Village Farm Winery in Khao Yai zou je zo in Europa kunnen aantreffen.

Op ruim 80 hectare vindt je een wijnmakerij in Europese stijl met een restaurant, proeflokalen, wijnkelders en accommodaties.

Bezoekers uit alle windstreken kiezen hier voor een verblijf op een boerderij om het Thaise landleven te ervaren. De Village Farm is meer dan een Chateau en verbouwd ook sinaasappels, vruchten, arabica koffiebonen en bloemen. Maar ook Kisana voor essentiële oliën en een olijfgaard voor de productie van olijven en olijfolie.

De hellingen, mistige ochtenden en koele temperaturen van Khao Yai zijn ideaal voor de teelt van druiven. Elk jaar wordt de oogst van de Village Farm verwerkt tot prima wijnen onder leiding van oprichter Viravat Cholvanich en de Franse wijnmaker Jacques Bacou.

Meer informatie www.villagefarm.co.th

Video: The Village Farm Winery

Bekijk hier de video:

https//youtu.be/a-5MSWNsQQY

3 reacties op “Een vleugje Frankrijk in Thailand – The Village Farm Winery (video)”

 1. chris zegt op

  kijk voor meer informatie op http://www.thaiwineassociation.org. 6 wijnhuizen in Thailand, met beschrijving en kaartje. Er is ook een wijngaard in Pattaya.
  De vader van een van mijn collega’s is mede-eigenaar van het wijnhuis dat Chateau des Brumes maakt. Geen grote wijngaard maar wel een heerlijke wijn. Je kunt er ook overnachten.

 2. Serge zegt op

  Een leuke verrassing dit te zien passeren op TB.
  We brachten 3 jaar geleden een bezoek aan deze wijngaard op doortocht door de provincie – en we vonden het aangenaam toeven.
  Ze hebben echt wel hun best gedaan een stukje Frankrijk naar Khao Yai te brengen. Beetje Disney-achtig zelfs maar ik bedoel dit niet pejoratief
  We volgden de korte rondleiding in de productiehal.. een soort kelder met on-Thaise temperaturen
  De (rode) wijn is lekker, hetzij wat aan de dure kant zelfs naar Europese normen, maar toch een paar flesjes meegenomen..die immers nooit het land zijn uitgeraakt 😉 De oplage is beperkt natuurlijk.
  Ik wist zelfs niet van de andere teelt af

  Een bezoek waard als je in de buurt bent.
  Er zijn mooie resorts genoeg om te verblijven.

 3. piet zegt op

  Per ongeluk beland en the same old story leuk maar schreeuwend duur voor Thaise begrippen.
  De wijn ? sorry gewoon drinkbaar nx meer of minder+ duur.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website