Veranderingen bij Dongtan Beach (Jomtien)

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden, Thailand tips
Tags: ,
16 augustus 2020

Soms is het interessant om na enige tijd weer eens een gebied te bezoeken, in dit geval langs Dongtan Beach.

Opmerkelijk was dat vanaf de Jomtien Beach je ongehinderd rechtdoor kon rijden. Geen parkeerwacht en de afsluiting waarop staat: afgesloten tussen 10.00 en 17.00 uur, deze stond open. Hoe lang dit zo zal blijven, is onbekend. Verderop stonden een paar auto’s geparkeerd. Dus uit een vorm van nieuwsgierigheid ook maar verder gereden.

Door de weinige strandstoelverhuurders en de grote ruimtes daartussen kwam het gebied zeer mooi en uitnodigend over. Door het heldere weer leek Koh Larn slechts op een steenworp afstand te liggen wat voorheen niet zo was. Jammer te constateren dat het Rabbit Restaurant voorlopig gesloten is. Verderop ligt The Heritage met een toegang geflankeerd door twee fraaie zuilen.

Vanaf het gebouwtje met reddingsboten nabij het Pattaya Park is de strandweg doorgetrokken. Het Pattaya Park lag er verlaten bij, geen enkel teken van leven. Als de weg vervolgd wordt, blijkt aan het eind de weg uit te komen bij Phra Tam Nak 5.

Op dit punt staan een aantal prachtige hotels en condo’s. Eén met het welsprekende opschrift “Royal Beach View”. En met een beetje fantasie kan men tussen de andere gebouwen de zee zien liggen. Opvallend is dat in dit gebied op een relaxte manier van het uitzicht te genieten valt! Al dan niet op een terras.

In mijn beleving een totaal ander Pattaya, zodat ik hier wat vaker te vinden zal zijn.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Veranderingen bij Dongtan Beach (Jomtien)”

 1. Bob, Jomtien zegt op

  Hallo Lodewijk,
  Sinds de aansluiting met Pratamnak Soi 5 een feit is is het oh so rustige dongtan beachroad om ge tovert in een ware race baan voor auto’s met lawaaige uitlaten, motoren idem, scooters als ik ze zo mag noemen die met snelheden van 80 km over deze smalle weg racen. Het voetpad is er nu voor driewielers, electrische steppen e.d., fietsers niet tevergeten en wat ander soortige voor bewegende zaken. En dan is het nu nog vrij rustig. Geen of nauwelijks farang dus alleen parkerende Thais. Die achteruit parkeren wel nooit zullen leren. De aangekondigde verbetering van 160 miljoen is uitsluitend voor Pattaya beach. O.a. voor toiletten. Al met al is het niet leuker geworden en voor degenen die aan de beach road wonen is het uitkijken geblazen: eerst rechts dan links. En oh ja het fameuze TUI restaurant (naast Aquarius) is ook al weken gesloten. Of het ooit weer open gaat?
  Dit nog: om aan de opstoppingen te voorkomen wordt deze route ook als ontsnappings route gebruikt immers via soi 5 links af pratamnak road op en je staat bij het viaduct met verschillende mogelijkheden .

  • l.lagemaat zegt op

   Beste Bob,

   Helaas kan ik je mening niet delen.
   Het ” racen” zal onmiddellijk afgestraft worden door het aantal verkeersdrempels van ruime afmetingen.

   De Pattaya Beach is nog nooit zo rustig geweest.
   Ik krijg bijna een schuldgevoel als ik daar als enige automobilist rijdt!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website