In menig artikel van mij op dit blog hebt u kunnen lezen dat ik mijn in Thailand aangeleerde hobby van poolbiljart uitoefen in Megabreak Poolhall in Soi Diana, Pattaya. Het is een leuk tijdverdrijf en ik kan u aanraden om tenminste een keer te komen kijken en wellicht is het ook voor u een mogelijkheid om een potje te spelen, hetzij recreatief of in toernooiverband.

Natuurlijk is Megabreak de beste poolhal in Pattaya, eerlijkheidshalve ga ik u vandaag vertellen dat Megabreak niet de enige poolhal is. Nu kun je in veel bars een pooltafel aantreffen, maar als je in wat rustige sfeer op een professionele tafel wilt spelen, ga je naar één van de twee grote poolhalls, die Pattaya rijk is.

Megabreak

Vanzelfsprekend staat Megabreak voor mij bovenaan, ik kom daar al vele jaren. Een gezellige hal waar je met een partner of met een dame van de bediening een spelletje kunt spelen. De tafelverdeling in de hal is zodanig, dat je het gevoel krijgt dat je niet door anderen op de vingers wordt gekeken. Je hoeft dus niet een echt goede speler te zijn om toch met plezier te spelen.

Kijk voor bijzonderheden en locatie op de website megabreakpool.com

Legends

Een relatief nieuwe poolhall, dat een beetje uit het centrum gesitueerd is, waardoor de klantenkring vooral bestaat uit (Engelse) expats. Legends is modern ingericht en beschikt over prachtige kwaliteitstafels. Voor de liefhebber is er ook een mooie hoek voor een spelletje darts.

Legends is weliswaar een concurrent voor Megabreak, maar we zijn goede vrienden met elkaar en we spelen regelmatig over en weer bij elkaar in wedstrijdverband.

Bijzonderheden en locatie vindt u op de website www.legendspoolpattaya.com

Bangkok

Ook in Bangkok zijn er enkele grotere poolhalls waarmee Megabreak goede contacten heeft. Over en weer spelen we wedstrijden tegen spelers, die vaste klant bij de één of een andere poolhall zijn. Af en toe spelen we een wedstrijd Pattaya tegen Bangkok, ofwel Megabreak tegen Hustlers. Vaak een gelijk opgaande wedstrijd, maar de uiteindelijke winnaar is steevast Megabreak, Pattaya.

De drie poolhalls in Bangkok liggen verrassend dicht bij elkaar aan of in een zijstraat van Sukhumvit Road tussen Nana en Asoke. Kijk voor bijzonderheden en locatie op deze links:

Elders in Thailand

Ook buiten Pattaya en Bangkok wordt wel poolbiljart gespeeld in bars en andere horecagelegenheden, maar zover ik weet zijn er geen grote poolhalls. Voor mooie aanvullingen hierop van de lezers houd ik mij aanbevolen.

Tien over rood

Een klassiek spelletje Tien over rood, op een biljarttafel zonder pockets, is in Thailand niet mogelijk. “Onze” normale biljarttafel is in Pattaya niet beschikbaar en ook, wederom zover ik weet, elders niet. Wel jammer, in Nederland heb ik menig zaterdagmiddag in een biljartcafé doorgebracht. Was ik goed? Welnee, een serie van 6 of 7 vond ik al een buitengewone prestatie van mijzelf, gezellig was het altijd wel!

5 reacties op “Poolbiljart in Pattaya en Bangkok”

 1. Peter zegt op

  Gringo,

  Jammer.. lang verhaal maar heb ik het mis dat je belangrijke informatie niet geeft.
  B.v. is er altijd tafel vrij of wanneer is het soms druk. En dat je wel of niet 1000 bath moet voldoen voor een spelletje.

 2. Fransamsterdam zegt op

  “Een beetje uit het centrum gesitueerd.”
  Dat zou mensen af kunnen schrikken, en hoewel het een aantal jaren geleden misschien wel klopte en de hal niet is verplaatst, is ‘het centrum’ van Pattaya natuurlijk een enigszins dynamisch begrip.
  Momenteel kun je net zo goed zeggen dat het midden in één van de centra van Pattaya ligt, op een slordige honderd meter van zowel Second Road, als van Soi LK Metro en van Soi Buakhao, op een steenworp afstand van Areca Lodge.
  Prachtige zaak, van harte aanbevolen voor de liefhebbers, maar u hoeft echt niet de ballen van de hemel te spelen om u er welkom te voelen.

 3. bob zegt op

  Hallo Gringo,
  Je link naar legends werkt niet. Helaas.

  • Fransamsterdam zegt op

   Ze hebben nog wel een Facebook pagina.
   .
   https://www.facebook.com/legends.pattaya/
   .

 4. lung addie zegt op

  Hey Gringo,

  als je eens hier in de buurt van Chumphon bent mag je gerust eens komen poolen op mijn tafel. Het is wel een full snooker tafel en je kan er ook op poolen natuurlijk. Het is dan wel met een kleiner formaat biljartballen en de gaten zijn natuurlijk ook kleiner dan op een poolbiljart.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website