Pattaya Park

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Thailand tips, Themapark
Tags: ,
16 maart 2017

Een van de beeldbepalende kenmerken van Pattaya is de toren van het Pattaya Park in Jomtien. Hoewel het bekend staat als Pattaya Park, wordt eveneens gesproken over beachresort en amusementspark. Dit laatste voldoet het meeste aan wat daar allemaal mogelijk is.

Als je bij het gebouw staat besef je pas de immense grootte. De voet van de toren herbergt ruim 700 hotelkamers met op de begane grond diverse winkeltjes. Zou je doorlopen dan kom je bij een groot rondom een eiland lopend zwembad. Diverse attracties zijn in en om het park gegroepeerd. Er loopt zelfs een skytrain op een paar meter hoogte om het waterpark.

Voor 200 Bath, inclusief consumptie kan je met de lift in de toren naar boven. Dit is de hoogste toren (240 m) van Azië aan zee. Op 170 meter hoogte kan je uitstappen en kom je in het restaurant terecht voor de gratis consumptie (een uiterst armoedig onderkomen). De andere 2 restaurants op de 2 andere etages vond ik ook niet geweldig, maar het uitzicht is overweldigend. Je kunt helemaal rondlopen zodat de omgeving naar alle kanten te bewonderen valt.

Maar op deze hoogte is meer te beleven. Met een smalle trap 1 etage hoger en je staat in de buitenlucht van het fantastische uitzicht te genieten. Hier kun je van 170 meter ook naar beneden gaan. Je kunt in een soort gondel voor 6 personen je comfortabel naar beneden laten zakken. Het spannendste is echter om van deze hoogte om aan “abseilen” te doen. Je krijgt een “harnas” om,wordt aan een haak geklikt en glijdt aan een kabel naar beneden toe. Dat het niet alleen stoere mannen zijn,bleek wel uit een groep giechelende Japanse meiden van een jaar of twintig.

Wat ook zeer de moeite waard is om ’s avonds de avondmarkt bij deze toren te bezoeken. Een zeer ruime, schone markt met een grote diversiteit aan artikelen en goede tafels en stoelen voor het nuttigen van consumpties maar ook ruime parkeermogelijkheden. Daar heb ik alleen maar keurige Russische mensen met kinderen gezien.

Waar vindt je Pattaya Park?

Aan het eind van de Thepprasitroad rechtsaf Thapprayaroad op tot de stoplichten. Daar linksaf en bij soi 6 weer linksaf. Doorrijden tot links een groot terrein met witte tenten (avondmarkt) en de parkeerplaatsen verschijnen,daar begint het Pattayapark.

2 reacties op “Pattaya Park”

  1. Jacques zegt op

    Deze toren bezoeken is zeker een aanrader. Prachtig uitzicht en je kunt ook met een kabelgondel, welke tergend langzaam gaat, naar beneden Pattaya parc in voor een afsluitende duik. Voor 600 Thai bath pp. kan je daar aan het buffet, maar verwacht geen al te smakelijke maaltijd. Ik heb het diverse keren uitgeprobeerd en smaakte er niet beter op.

  2. Henk zegt op

    Ben er begin jaren 90 geweest toen hij gebouwd is en het was prachtig .Na een jaar of 10 nog eens terug geweest maar het was 1 grote niet onderhouden bende ,De tegels stonden rechtop in plaats van plat en meer van zulke slecht bijgehouden dingen ,weet niet hoe het nu is maar toen was het echt op zijn Thais : Prachtig bouwen en vervolgens laten vervallen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website