Foto: Lodewijk Lagemaat

Veel mensen zullen ongetwijfeld Pattaya kennen. Maar ik denk dat een aantal plekken in Pattaya niet erg vaak bezocht zullen worden.

Iedereen kent wel de grote letters “Pattaya”aan de kust. ’s Avonds prachtig verlicht in wisselende kleuren. Deze letters zijn op een betrekkelijk eenvoudige manier van dichtbij te bewonderen. Men krijgt dan pas een indruk van de grootte. Ongeveer 10 meter hoog. Tevens heeft men vanaf dat punt een schitterend uitzicht op het wel en wee van Pattaya.

In vogelvlucht slechts 500 m verwijderd van de grote onderhoudswerf is het op deze hoogte weldadig stil en rustig. De Pattaya letters staan aan de rand van een zeer fraai park waar men kan wandelen, trimmen of eventueel met de auto door kan rijden. De bezoekers worden verrast door fraaie beeldengroepen, verspreid door het park.

Wang Sam Sien Park

Een tweede aanrader is om het nabij gelegen Wang Sam Sien park te bezoeken. Een park met een aantal figuren uit de Chinese historie en volkskunst. Vlakbij de ingang is er het grote witte beeld van de godheid Mercy, Guanyin genaamd.Tevens hangt er links een grote klok, die naar het voorbeeld van de grote klok in het koninklijk paleis in Beijing in China gebouwd is uit de Ming Dynastie (990 kg!).

Sergey Colonel / Shutterstock.com

In het park staan verschillende figuren en beelden, die de Chinese geschiedenis vertellen en hoe de oude Chinese dynastie aan zijn macht kwam. Beelden van Lao Tzu en Confucius met hun levensfilosofieën zijn hier te bewonderen. Aandoenelijk is de muur met daarop 24 schilderijen waarop goede daden verteld worden, die kinderen voor hun ouders (respect) over hadden. De uitleg staat er in het Chinees, Thais en Engels bij.

Hoe kom je er?

Vanaf de Thepprasitroad rechtsaf de Thapprayaroad op. Bij de eerste stoplichten linksaf de Pratamnakroad op. Doorrijden tot een groot (onoverzichtelijk) kruispunt van vijf wegen. De tweede weg links richting Cliff hotel, op ongeveer die hoogte rechtsaf het park in, naar de letters Pattaya. Bij hetzelfde kruispunt scherp rechtsaf richting Big Boeddha, maar vòòr Big Boeddha linksaf het Wang Sam Sienpark. Deze Boeddha is de grootste van de provincie Chonburi, 18 m. hoog en in 1977 gebouwd, ook wel bekend als de Luang Pho Yai.

– Herplaatst ter nagedachtenis aan Lodewijk Lagemaat † 24 februari 2021 –

5 reacties op “Pattaya, maar dan anders: Wang Sam Sien Park”

 1. Danny Van Zantvoort zegt op

  Inderdaad een mooi park ik ga daar af en toe fietsen je kan er op verschillende manieren doorrijden met een paar venijnige hellingen en afdalingen.

 2. Bz zegt op

  Ik kom daar ook heel vaak. Een prachtige rustige omgeving en een verademing naast het drukke Pattaya. Vaak combineer ik het door vlakbij op de uitertste punt bij de vuurtoren wat te drinken en of te eten.

  • Bz zegt op

   Dat restaurant bij de Vuurtoren is er helaas al geruime tijd niet meer. Gesoten en niets voor in de plaats gekomen. Zal wel illegaal geweest zijn.

   Mvg. Bz

   • l.lagemaat zegt op

    Dit is een herplaatste posting. (2013)
    Links beneden is ook een restaurant gesloopt, mocht niet meer van de ” overheid”

 3. l.lagemaat zegt op

  In een andere posting heb ik een beschrijving gegeven van de “Pattaya Letters”.

  De oranje platen waar de letters uit zijn opgebouwd, worden door schijnwerpers belicht.

  Om deze platen ( hoogte 10 meter x breedte 1,35 meter ) zijn duizenden ledlampjes aangebracht, die de wisselende kleuren veroorzaken. Deze worden elektronisch aangestuurd.

  Waarschijnlijk het meeste gefotografeerde boegbeeld van Pattaya.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website