Paspoort vergeten in het buitenland

Door Gringo
Geplaatst in Thailand tips
Tags: ,
3 maart 2021

Het kan iedereen gebeuren. Je gaat op reis en bij aankomst op de plaats van bestemming berg je je paspoort keurig op in het kluisje van je hotelkamer. Het bezoek aan de plaats is beëindigd en gaat naar het vliegveld op weg terug naar huis of naar je volgende bestemming. Daar bemerk je, dat je je paspoort per ongeluk in het kluisje heb laten liggen, waarmee je reisplan behoorlijk in de war wordt geschopt.

In een artikel in Business Insider vertelt stewardess Ty Opoku Adjei van British Airways, dat zij regelmatig hoort, dat reizigers hun paspoort in hun hotelkamer hebben laten liggen. Ze leggen hem bij aankomst veilig in de kluis, maar vergeten daar te kijken op het moment dat ze weer weggaan. “Het is natuurlijk heel logisch om waardevolle spullen in de kluis te leggen”, zegt ze. “Maar sommige mensen zijn al bij het vliegveld voordat ze erachter komen dat ze hun paspoort zijn vergeten.”

Zij heeft een simpel trucje bedacht om ervoor te zorgen dat dit jou nooit overkomt. “Mijn tip is om één van de schoenen die je bij vertrek wilt dragen, in de kluis te leggen. Op die manier moet je wel in de kluis kijken voordat je uitcheckt bij het hotel”, zegt ze. Tenzij je natuurlijk vergeet om je schoenen aan te doen.

Heeft u nog een ander advies voor vergeetachtigen?

Bron: Business Insider


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 7 votes.
Please wait...

12 reacties op “Paspoort vergeten in het buitenland”

 1. Frans zegt op

  Ik was voor mijn werk veel op reis, maar heb nog steeds mijn hardschalen Samsonite met oa 2 zijsluitingen.
  Bij aankomst haal ik daar een geplastificeerde kaart uit waarop staat Paspoort, zakmes en hang deze met een grote paperclip aan een zijslot. Bij het sluiten weet ik dan zeker dat ik mijn paspoort bij me heb en mijn zakmes in de koffer.
  Mijn paspoort zit in een speciaal gemaakt leren tasje met apart vak voor cards en rijbewijs dat in de broekzak past en met een dunne riem aan de broekriem gaat. Heeft me duidelijk geholpen bij zakkenrollers.

  Frans

 2. PEER zegt op

  Ik ken die hotelkamerkluisjes!
  Je zult maar schoenmaat 45 hebben!!

  • Henry zegt op

   Of maat 47 zoals ik heb !

 3. Cornelis zegt op

  DHet is natuurlijk simpel vrijwel iedereen heeft een smart phone gewoon op de vertrekdag een tijd in je agenda zetten met een waarschuwing vooraf en probleem opgelost .

 4. loe zegt op

  ik gebruik al tien jaar op mijn ipad de app herrineringen zit een lijst .in groot koffer. en .in handbagage. gewoon afvinken nog nooit iets vergeten.

 5. F wagner zegt op

  Maak met de smartphone foto’s van paspoort en andere belangrijke papieren ,en anders alles vooraf kopieren ,en ook in de handbagage en koffer copys doen ,en eventueel aan een mederijziger geven ,dat papieren copys maken doe ik al vanaf 1992 de eerste keer dat ik naar Thailand ging ,gelukkig nog nooit iets zoekgeraakt ,en een paspoort en cash en pasjes hou ik liever in een heuptasje dan in zo een hotelkluisje,die worden ook wel eens leeggehaald

 6. Stefaan zegt op

  Net voor het verlaten van de kamer check ik de belangrijke zaken : geld, paspoort, sleutels, mobiel en tablet.
  Bij het verlaten van de hotelkamer : zet ik de koffer(s) in de gang en check ik alle kasten, lades, nachtkastjes, kluis, badkamer, bed, lakens (!) en zo mogelijk onder bed. Die lakens vind ik een gevaarlijke : bij het inpakken leg je iets op bed, de lakens gaan erover, en je ziet het niet meer.
  Zorg in ieder geval dat je daarvoor de tijd voorziet. Bij haastig uitchecken is de kans groter iets te vergeten.

 7. Sjaak S zegt op

  Ik ben jarenlang op de meest uiteenlopende bestemmingen geweest. Als steward deed ik op het vliegtuig boordverkoop (dutyfree) en ik was zelf verantwoordelijk voor het geld van de omzet. De eerste keer gaf ik mijn portemonnee bij de receptie van het hotel af, die het in een kluis bewaarde en op de terugreis naar huis, merkte ik dat ik deze had vergeten mee te nemen. Als bemanning heb je wel betere mogelijkheden daar weer aan te komen en na een tijdje kreeg ik alles weer terug. Toch zat de schrik behoorlijk in de benen en sindsdien gebruikte ik mijn Delsey koffer als kluis.
  Paspoort droeg ik toen al en ook nu iedere dag bij mij.
  De kans dat ik die in de hotelkluis laat liggen is groter dan verlies of diefstal.

 8. Francis zegt op

  Bij het uitchecken van de accommodatie vraag de receptie mij altijd of je niets vergeten hebt je de kamer en of je kluis leeg is.

 9. Joop zegt op

  Hebben het zelf een keer meegemaakt op weg naar het vliegveld in de taxi kwamen we erachter dat we de belangrijkste tas met de papieren waren vergeten naar het hotel gebeld en de tai chauffeur heeft zijn auto op weg naar de snelweg geparkeerd en is met een bromfiets naar het hotel gegaan en de tas aldaar opgehaald enweer terug naar zijn taxi op weg naar het vliegveld met dank nog aan de taxi chauffeur

 10. herman thai zegt op

  ouderwets knoop in je zakdoek!

 11. Bernhard zegt op

  Die van die schoen is de leukste. Ik heb vroeger ook veel gereisd voor mijn werk en nu nog een enkele keer. Had toen en nu een geschreven (nu excell) standaardlijst met ALLE items in koffer en handbagage. Discipline: lijst nalopen tot alles is afgevinkt. Papiertje opvouwen en meenemen naar huis. ‘t Is wat ouderwets maar wat als je èn je paspoort èn je telefoon in de kluis hebt achtergelaten? Pfff…het is natuurlijk ook eenbeetje doemdenken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website