Nong Nooch Tropical Garden is een prachtige botanische tuin die altijd weer blijft boeien. Niet alleen door zijn imposante grootte (240 ha.), maar ook door de verscheidenheid van de aanplant.

Het heeft niet voor niets verschillende prijzen gewonnen zoals de World Palm Association prijs in oktober 2012. Het werd tot het beste Palmenpark van de wereld gekozen, omdat hier alle soorten palmen bij een gebracht zijn, die bekend waren. Daarnaast hebben ze als deelnemer van de Chelsea Flower Show in Londen een paar keer de eerste prijs gewonnen. In 2013 kreeg Nong Nooch voor de 4e keer de de gouden medaille uitgereikt. Koningin Elizabeth en prins Charles toonden zich diep onder de indruk van deze Thaise tuinbouwkunst.

Het park kent zeven verschillende thema’s waaronder een Franse tuin, een stonehenge tuin, een vlinderheuvel en een gedeelte alleen gewijd aan cactussen vlakbij bij de “tempelgebouwen”. Voor wie van orchideeën houdt, kan hier zijn hart ophalen. Achter de ingang is een prachtige orchideeën boerderij met duizenden planten te bewonderen met overweldigende soorten en kleuren. Omdat het park erg groot is, kan er met shuttlebusjes (50 Bath) door het park gereden worden, die overal stopt zodat er foto’s gemaakt kunnen worden.

Naast al dit natuurlijke moois zijn er ook andere activiteiten in het park. In een eenvoudig “theater”worden oude Thaise culturele dansshows opgevoerd, een strijd tussen 2 heersers op olifanten en een Thaise bokswedstrijd getoond.

De leiding van het park is intussen door de zoon van Nong Nooch,Kampon Tansache, overgenomen en probeert de botanische tuin nog aantrekkelijker te maken. Hij werkt nauw samen met de landbouw Hogeschool Chonburi en de leerlingen kunnen hier hun prakticum doen.
Kampon is liefhebber van oude auto’s en deze kunnen bewonderd worden in het park.

Voor wie een dag niet genoeg is,bestaat de mogelijkheid in een hotel op het park te overnachten. Diverse restaurants met Thais en Europees voedsel zijn aanwezig. Als extra service kunnen mensen opgehaald worden met een parkbusje vanaf hun Hotel in Pattya/Jomtien, slechts 100 B meer boven de entree prijs van 500 Bath.

Het park ligt ongeveer 18 km ten zuiden van Pattaya aan de Sukhumvitroad en wordt duidelijk met borden aangegeven.

5 reacties op “Nong Nooch Tropical Garden bij Pattaya”

 1. Leny zegt op

  Dit is inderdaad een stukje mooi natuur wat U eigenlijk niet mag missen als U in Thailand ( pattaya) bent.
  Werkelijk schitterend, is wel in de afgelopen jaren heel erg commercieel geworden, ik ben er in 2007 en 2013 geweest en er was heel veel veranderd en niet altijd ten goede maar ja die dingen gebeuren nu eenmaal en is geen reden om er niet voor de derde keer naar toe te gaan als ik weer naar Thailand ga, en de rondrit is 100 bath en geen 50 zoals vermeld staat ( maar écht wel doen) is geweldig.

 2. Mark zegt op

  Twee jaar geleden bezocht en ik vond nong nooch garden één van de prachtigste botanische tuinen die ik ooit bezocht. Mijn interesse in botanica draagt daar ongetwijfeld toe bij. Het concept is geen pretpark. Het is botanische rijkdom zonder meer en fantastisch mooi gepresenteerd.
  Ik ben geen palmfanaat, maar vrienden van de palm, zullen in nong nooch garden waarlijk in extase gaan. Neen, niet van het Belgisch bier. Dat schenken ze daar niet 🙂

 3. Jacques zegt op

  Het is een van de betere atrracties van Pattaya en omgeving, zonder meer. Mijn vrouw in ik gaan er ieder jaar wel een keer naar toe en nemen dan telkens wat mensen mee. De laatste keer was in februari dit jaar met familie, die was overgekomen uit Nederland. Voordeel is dat de entree kosten gering zijn als je beschikt over een thais rijbewijs. Deze mogelijkheid wordt je steeds minder gegund door de thai bij attracties. Na flink wat gewandeld te hebben stelde ik voor om ook de orchideeën tuin nog even te gaan aanschouwen. Dat hebben we geweten want we werden daar aangevallen door een flinke groep zwarte muggen, die de nodige overlast hebben teweeggebracht en zeker bij een vrouw die allegisch bleek te zijn voor die muggeprikken en nog dagen met grote jeukplekken heeft gelopen. Dus vesten meenemen of insmeren voordat je daar nog het nodige wil gaan aanschouwen en er ongeschonden weer uit wilt komen.

 4. Tom zegt op

  Vergeet vooral niet het automuseum te bezoeken

 5. Frans zegt op

  Massaal bezocht park maar de meeste bezoekers (Chinese groepen blijven in voorste deel bij de shows en winkels). Het “botanische” karakter wordt (in Westerse ogen/normen) compleet teniet gedaan door het zeer overdadige aantal wanstaltige beelden van allerlei dieren en dinosaurussen, waarbij de veel te luide Jurrasic park gebrul dat over het hele park gaat snel gaat irriteren. Uiteraard zijn er zeer veel eet gelegenheden. Helaas zijn de olifanten ook nadrukkelijk ingeschakeld evenals de gedrogeerde tijger. Kortom hoogstwaarschijnlijk ideaal afgestemd op de Aziatische (mogelijk Russische) smaak, maar geen aanrader voor westerlingen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website