De culturele en toeristische attractie ‘het Ganesha Park‘ in de provincie Nakhon Nayok is een bezoek waard. Vooral Thai zijn geïnteresseerd in dit park, om het grote cultusbeeld van Ganesha. In het park zal je nog twee grote Ganesha’s aantreffen. Het park wordt beschouwd als een van de heilige plaatsen in Thailand die voortkomt uit de kracht van het geloof.

Naast de grootste Ganesha van het land, kan je ook het Ganesha Museum bezoeken met standbeelden van Rua Si Ling Dam in 108 verschillende houdingen. Veel Thai denken dat het aanbidden van de Ganesha voor geluk en welvaart zorgt. Dat is opvallend omdat Genesha uit het Hindoeïsme stamt en niet uit het Boeddhisme.

Ganesha (ook wel Ganesh, Ganapati Tantra, Ekadanta of Vinayaka) is in het pantheon van het hindoeïsme de deva met het olifantenhoofd. Hij is de god van kennis en wijsheid, neemt hindernissen weg en is de beschermheilige van reizigers. Zijn vahana, voertuig, is een muis of een rat genaamd Mashika. De Hindoes bidden tot Ganesha voor ze aan iets nieuws beginnen, zoals een nieuwe baan of wanneer ze verhuizen. Ganesha is de zoon van de god Shiva en de godin Parvati, die eigenlijk tezamen in de kosmogonie van het Hindoeïsme symbool staan voor de eenheid van alles.

Informatie

  • Het park is zeven dagen per week geopend van 06.00 uur tot 18.00 uur
  • Adres: Sub-district Sarika, Amphur Mueang Nakhon Nayok (Provincie Nakhon Nayok 26000)
  • Nakhon Nayok is een stad in Centraal-Thailand en ligt aan de Menam (Chao Phraya) rivier.

» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website