Sukhothai Historical Park

Sukhothai Historical Park

Ben je liefhebber van geschiedenis, architectuur en cultuur dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Sukhothai Historical Park. Deze oude hoofdstad van Thailand heeft dan ook veel bezienswaardigheden zoals prachtige gebouwen, paleizen, boeddhabeelden en tempels.

De Thai stichtten hun onafhankelijke staat Sukhothai rond 1238, het begin van de Sukhothai Periode. De Sukhothai periode duurde van 1238 tot 1378. In de 13e eeuw ontwikkelden de Thai zich tot een dominante macht in de regio, die zich langzaam losmaakte van de bestaande Khmer en Mon-koninkrijken. Dit tijdperk werd door zittende heersers ’de dageraad van geluk’ genoemd.

Het was het Gouden Tijdperk van de Thaise historie, met een ideale Thaise staat in een land vol overvloed, bestuurd door vaderlandslievende en welwillende koningen. De meest beroemde daarvan was koning Ramkamhaeng de Grote. Rond 1350 groeide de invloed van de machtigere staat Ayutthaya over het koninkrijk Sukhothai. Het woord ‘Sukhothai’ betekent geluk en vrede.

Sukhothai nu

Op 70 vierkante kilometer kan je de ruïnes van 193 gebouwen uit de oude hoofdstad vinden.  Het Historical Park ligt op ongeveer 12 km van de huidig stad. Voor het vervoer zijn er pendeldiensten met busjes vanaf de stad naar het park die starten om 06:00 uur en eindigen om 18:00 uur. Buitenlandse toeristen betalen 100 baht entree, voor dat bedrag kan je jezelf zeker een dag vermaken. De beste tijd om het park te bezoeken is vroeg in de ochtend. Het is dan koeler en de opgaande zon verlicht de ruïnes, een sprookjesachtig schouwspel. Gezien de grote oppervlakte is het verstandig om een fiets te huren.

Sinds 1991 heeft het park de titel: Unesco World Heritage site.

Video: Sukhothai Historical Park

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website