Kiriwong Village

De redactie herhaalde onlangs een mooi artikel over de provincie Nakhon Si Thammarat, waarin veel interessante informatie voor toeristische bezoekers te zien en te lezen valt. U kunt het nog eens nalezen op www.thailandblog.nl/toerisme/nakhon-si-thammarat

Ik ontdekte echter, dat er in het verhaal iets ontbrak en ook in de vele positieve reacties op eerdergenoemd artikel werd er geen aandacht voor gevraagd, namelijk de Kiriwong Village.

Kiriwong Village

Kiriwong Village is gesitueerd in het district Lan Saka, ongeveer 20 km ten noorden van de hoofdstad Nakhon Si Thammarat. Het wordt aan alle kanten door bergen omgeven, de Yadpon Mountain in het noorden, de Huay Sang Mountain in het zuiden en de Ringo Mountain in het oosten. Het is deze afgeschermde locatie, waardoor van Kiriwang Village gezegd wordt, dat het de beste luchtkwaliteit van Thailand heeft.

Economie

Het gebied is economisch vooral afhankelijk van fruitteelt, maar tegenwoordig is ook het ecotoerisme een belangrijke bron van inkomsten. U kunt er leuke fietstochten maken, zwemmen in riviertjes in de buurt en genieten van watervallen. Natuurlijk zijn de lokale gerechten aan te bevelen evenals het proeven van het aldaar in vele boomgaarden geteelde fruit. Er zijn nog meer attracties voor bezoekers zoals de mogelijkheid een cursus batikken te volgen en op die manier ook nader kennis te maken met de lokale bevolking.

(SUJITRA CHAOWDEE / Shutterstock.com)

Aantrekkelijk reisdoel

Kiriwong Village is prima geschikt voor een dagtrip vanuit de hoofdstad, maar u kunt ook gebruik maken van de aangeboden “homestay” accommodaties. Google “Kiriwong Village” en u vindt meerdere websites met aanvullende informatie over reisroute en contactgegevens.

Zeer aanbevolen!

1 reactie op “Kiriwong Village in Nakhon Si Thammarat”

  1. TheoB zegt op

    Volgens Google Maps ligt หมู่บ้านคีรีวง (Kiriwong village) ruim 20 km (een half uur rijden) ten westen van de stad นครศรีธรรมราช (Nakhon Si Thammarat).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website