(Kinder) attracties in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Thailand tips
Tags: , ,
3 mei 2015
Dream World

Met tempelbezoek doe je kinderen waarschijnlijk niet veel plezier en van het zwembad of het strand krijgen zij ook wel een keer genoeg.

Gelukkig kent Thailand ook heel veel attracties, die niet alleen voor volwassenen interessant zijn, maar waar vooral ook kinderen een mooie dag kunnen beleven. Ik geef een aantal voorbeelden, die – afhankelijk van waar men verblijft – meestal wel een dagtrip te bezoeken zijn:

Mijn favoriet is de Sriracha Tiger Zoo, hier in de provincie Chonburi niet te ver van Pattaya. Ik ben er al een aantal keren geweest en het is steeds weer indrukwekkend om die honderden tijgers, krokodillen, olifanten en ander dieren van dichtbij te bekijken. Er zijn dagelijks vele shows met deze dieren en kinderen kunnen de tijgerwelpjes melk geven en er mee op de foto. Zeer de moeite waard!

In de provincie Nakhon Ratchasima (Korat) is langs de grote weg van Bangkok de Chokchai Farm gevestigd. Een melkboerderij, waar omheen een heel park is gebouwd met vele attracties voor kinderen. Eerst een rondgang langs de koeien om te zien hoe die gemolken worden en daarna naar de melkfabriek waar men het hele verwerkingsproces kan volgen. Er is een kleine dierentuin waar kinderen de dieren kunnen voederen en nagebouwd stadje uit het Wilde Westen, waar kinderen pony kunnen rijden. Siam Park City in North-East Bangkok

In Pattaya hebben we Pattaya Park, een mooi groot zwembad met glijbanen voor de wat oudere kinderen. Buiten het park een aantal kermisattracties zoals draaimolens en een achtbaan. Men kan met een kabellift naar de hoogste verdieping van de televisietoren en voor de durfals is er dan een kabel, waarmee je met vliegende vaart naar beneden komt.

Ook in Bangkok is een dergelijk zwembad Siam City Park of Suan Siam zoals de Thais die noemen. Een stuk groter dan die in Pattaya en er is zoveel te doen, dat een dagtrip nauwelijks voldoende is. Natuurlijk is er een groot zwembad of beter gezegd een aantal zwembaden met verschillende dieptes, er is zelfs een golfbad. Onvermijdelijk is dan een kleine dierentuin waar kinderen een ritje kunnen maken.

Een grappige, maar ook avontuurlijke dagtrip vanuit Bangkok is naar Samut Songhkram, naar de Swimming Monkeys (Zwemmende Apen). Je huurt er een bootje en je vaart door het mangrovebos, waar talloze apen huizen. Als je langskomt zwemmen de apen naar de boot en verwachten wel iets te eten te krijgen, waarbij bananen natuurlijk de voorkeur hebben. De apen zijn niet echt aggressief, maar kunnen onderling wel wat ravotten om de bananen van elkaar te pikken.

In de provincie Pathum Thani vinden we Dream World, een themapark waar kinderen van elke leeftijd weer een ritje op een dier kunnen maken. Er is een Snow Town (sneeuwstad), waar de jeug dan met (kunst)sneeuw kunnen spelen. Het is wel koud met -3° Celsius, erg ongewoon voor Thailand. Dan is er nog een Ghost House (spookhuis) en een Fun House, terwijl men bovendien een dierenshow en een stuntshow kan bijwonen.

In een noordelijke wijk van Bangkok is bevindt zich het wel meest populaire themapark, genaamd Safari World and Marine Park. Ideaal voor familiebezoek, maar ook vele schoolreisjes hebben dit park als bestemming. Het eerste gedeelte is dan het safaripark waar de dieren, die er vrij rondlopen, van dichtbij kan bekijken. Er is een leeuwengedeelte, waar je uiteraard met gesloten ramen doorrijdt. Als je niet met de auto komt, zijn er bustrips beschikbaar. Daarnaast is er een aantal dierenshows, o.a. met dolfijnen, vogels en olifanten.

Van de Samphran Elephant Ground in de provincie Nakhon Pathom Province wordt gezegd, dat het de grootste olifantenshow in Thailand heeft. De Thais hebben een speciale band met olifanten en hier wordt getoond hoe ze in de bosbouw samenwerkten en welke rol de olifanten speelden bij de oorlogen met Burma. De oorlogscènes zijn indrukwekkend, hoewel wat te lawaaierig voor kinderen. Leuker voor hun is de voetbalwedstrijd tussen olifanten. Natuurlijk kunnen er ritjes op olifanten worden gemaakt en mogen de dieren gevoederd worden.

Pattaya Park

Ook niet te ver van Bangkok en Pattaya is de Khao Kheow Open Zoo, wel wat afgelegen, maar daarvan is het voordeel, dat deze open dierentuin redelijk uitgestrekt is en men alle tijd heeft om de dieren te bekijken. Er zijn meerdere parkeergelegenheden in het park, zodat men af en toe de auto kan verlaten om een betere indruk van de dieren te krijgen. Ben je niet met de auto, dan zijn er golfkarretjes beschikbaar. Er is ook een speciale kinderdierentuin, waar de kinderen dieren kunnen knuffelen en spelen. De dag hier is zo voorbij en velen komen nog eens terug.

Natuurlijk mag ook een bezoek aan een krokodillenfokkerij niet ontbreken en wellicht de grootste in Thailand vindt men ten zuiden van Bangkok, de Samut Prakan Crocodile Farm and Zoo. Krokodillenshows kan men op vele plaatsen in Thailand bezoeken, maar de shows hier zijn superieur. In de verschillende bassins zijn meer dan 1000 krokodillen in allerlei maten te zien en je kunt een mandje met kippen kopen om te voeren aan die beesten.

Dit was zo maar een greep uit de vele (dieren)parken van Thailand, maar er zijn er nog veel meer, hoewel dan vaak kleiner van opzet. Bezoek er één of twee en geniet verder van alles moois, dat Thailand te bieden heeft.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website