Wie naar Thailand reist voor vakantie heeft al vaak plannen gemaakt hoe deze in te vullen. Deze kunnen heel verschillend zijn. Een aantal mensen houden ervan om actief te zijn en beleven dat als ontspanning. Een van de mogelijkheden om actief te zijn, is om te gaan golfen. Voor beginners als gevorderden bestaan allerlei mogelijkheden.

In een straal van 35 kilometer vanaf Pattaya bestaan 26 “championship standard courses” Deze zijn door de beste golf architecten en ontwerpers aangelegd. Uitstekende clubhuis faciliteiten, restaurants soms zwembaden en massage faciliteiten. Caddies leiden de mensen rond en geven advies, dit slechts voor de prijs vanaf 400 Baht, afhankelijk wat de klant verlangt. Iedereen kan tegen betaalbare prijzen kennis maken met deze sport of juist proberen het niveau naar een hoger peil te brengen. Prijzen vanaf 750 Baht  bij Crystal Bay tot een weekend bij de Siam Country Topclub voor 5.000 Baht.

Via de verschillende sites kan men een indruk krijgen van de handicap software, zodat je jezelf kunt volgen bij de vooruitgang van de golfscores. Pattaya kent veel ‘driving ranges’ waar de “swing” geoefend kan worden. Aan de Thungklom Tanman (Soi 89) ligt zo’n oefengebied, waar de prestaties via de computer gevolgd worden.

Interessant voor de liefhebbers, die hier ook eens mee willen kennismaken zonder een verplicht lidmaatschap of geïntroduceerd te moeten worden om vervolgens de hoofdprijs te betalen zoals in een aantal gevallen in Nederland.

No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Kennismaken met de golfsport in Pattaya kan tegen gunstige prijzen”

 1. Hannes zegt op

  Dat zijn prijzen van 15 jaar geleden. 400 baht betaal je verplicht voor een caddie en dan nog een tip na afloop. Gemiddelde prijzen voor een rondje golf al gauw 2000 baht en daar komt dan nog vervoer bij .

  • Willem zegt op

   Ik kan uit eigen (zeer recente) ervaring en eerdere bijdragen over golfen in Thailand spreken. Als je in de omgeving van Pattaya gaat golfen met een bij de Pattaya Sport Club aangesloten golf society dan speel je voor erg weinig geld. Ja er wordt van je verwacht dat je de caddie een tip geeft ( +/- 300 baht). Maar ik speel nog steeds op banen waar greenfee maar 700 baht is en caddie fee maar 280/300 baht. Dat is zeker niet overal zo.

   Gemiddeld kost me een rondje golfen tussen de 1300 en 1500 baht incl caddie tip maar excl transport. Met en golf society is dat ook maar ongeveer 300 baht.

   Ik golfde 3 weken geleden:

   19 juni , Plutaluang Royal Thai Navy Golf, Greenfee 400 baht, caddie fee 280 baht.
   20 juni , Emerald , Greenfee 700 baht, caddiefee 350 baht
   21 juni , Pattavia, Greenfee 600 baht, caddiefee 350 baht

   Golfen in de regio rond Pattaya kan anno 2018 nog steeds redelijk goedkoop in het lage seizoen. Maar zelfs in het hoogseizoen zijn de prijzen niet dramatisch veel duurder.

   • Fred zegt op

    Beste Willem,
    een kleine correctie lijkt mij op zijn plaats.
    Dit zijn de prijzen die je betaald aan de balie van de golfbaan maar de 300 Bath tip aan het einde van de dag zie je over het hoofd. Nu lijkt het net of je respectievelijk 680, 1050 en 950 betaald maar daar komt nu nog 300 baht. bij.

    • Willem zegt op

     Sorry maar ik zie niets over het hoofd. Ik geef alleen de prijzen aan die in rekening worden gebracht. Eerder sprak ik al over de cadfie tip. Die is niet vastgelegd maar dat bepaal je uiteindelijk zelf.

 2. christian zegt op

  Beste,

  Een leuke suggestie Lodewijk !
  Zijn er aanraders voor initiatiecursussen met doorgroeimogelijkheden in een mooi kade .
  Ervaring geen maar plannen veel.

  Bedankt,
  Christian

 3. Rob zegt op

  Niet helemaal mee eens
  Gemiddelde green fee.
  Is ongeveer 1500bath

  Kijk ook eens naar de speciale sportdagen.
  Kompleet pakket voor 1200bath
  Even Googlen
  Gr rob ️‍♂️

 4. Khun-Koen zegt op

  Zijn er ook dergelijke mogelijkheden (kennismaken zonder GVB) in regio Chiang Mai ?

  • l.lagemaat zegt op

   Google op: “Golfen in Chiang Mai” , daar zijn ook een aantal mogelijkheden.

  • willem zegt op

   Ja zeker zijn er mogelijkheden in Chiang mai om te gaan golfen zonder GVB. Dat bestaat niet in Thailand.

   Er wordt wel verwacht dat je de basis regels kent en enigzins kunt golfen zonder dat andere flight constant ophoud.

   In Chaing mai kun je naar Stardome golf (vlak bij het vliegveld) gaan. Daar hebben ze ook een goede drivingrange en evt ook een golfpro om een les te krijgen.

   Spelen op deze aardige 9 holes golfbaan is ook niet duur.

 5. Tak zegt op

  In Phuket betaal 3 tot 5 keer meer dan in Pattaya om te golfen. Behalve als je Thai brnt en bijvoorbeeld een goede functie bij de politie of locale overheid hebt. Dan betaal je slechts een.paar honderd baht. Daarom zal ik nooit met golf beginnen in Phuket em gaan al mijn Nederlandse kennissen elders golfen.

  TAK

 6. Fred zegt op

  Een leuk artikel dit en zeer aanbevelingswaardig.
  Als lid van Pattaya Golf and Country club zou ik graag een waarschuwing willen meegeven aan de mensen die hier willen gaan golfen.
  In de golf sport is het gebruikelijk dat je maximaal in een ” flight ” zit van 4 mensen, zodat het lekker doorloopt op de baan. NIET OP PATTAYA GCC.
  Hier speelt geld een grotere rol dan gezond verstand. Zes buggies leveren 50% meer op dan vier !
  Over de laatste drie maanden is het mij en mijn vrouw niet gelukt om alle holes te spelen aangezien er een ophoping van mensen verzamelt bij de 15de en zeker de 16de tee.
  Vooral Koreanen en oudere Thaien die om geld spelen zorgen voor dit oponthoud maar de grootste oorzaak is dat ze dus in flights van zes zitten.
  Ik heb geklokt dat ze voor iedere hole tussen de 6 à 10 minuten nodig hebben om de zes balletjes in de hole te krijgen.
  ” Doorlaten ” schijnt een vernedering te zijn bij de Koreanen en zeker bij de oudere welgestelde Thai.
  Van de week voor het eerst gespeeld op Phoenix en dit was een openbaring.
  Mijn conclusie, bereid je voor op een lange dag als je gaat spelen op Pattaya Golf & Country club.

 7. Alex zegt op

  Over 2 dagen ga ik weer naar Thailand, niet alleen voor de bruiloft van mijn stiefdochter maar ook om te golfen. Ik heb een weekend met 4 Thaise mannen geboekt op de Mida Golfclub en resort in Kanchanaburi voor thb.1800,= p.p. Daar zit bij in : 2x 18 holes met handycart, 1 uur massage, overnachting in een bungalow met ABF, en dan dus de 2e greenfee. Door de week kost dit thb.1500,= p.p. de caddiefee is thb.350,= extra per ronde.
  Ik ben bevriend met 2 golfende Navy mannen en ga ook nog golfen op Plutaluang Royal Navy Golfclub. Daar hebben ze een aanbieding incl. overnachting op de golfbaan van thb.1900,= p.p. dus ook 36 holes incl. ontbijt etc. en ex caddiefee.

  Je moet weten dat het nu laagseizoen is en loop je de kans op een regenbuitje/stortbui maar daarna is het heerlijk golfen. Vandaar de prijzen.
  HAVE FUN AND KEEP ON SWINGING

 8. Willem zegt op

  Over het fenomeen caddie tip het volgende.
  Toen ik vele jaren geleden begon met golfen in Thailand vroeg ik een Engelsman om advies. Hoeveel tip moet je een Caddie geven?

  Hij antwoorde: Dat bepaal je zelf. Het is een tip. Maar het wordt wel van je verwacht dat je een tip geeft.
  Als richtlijn gaf hij aan.

  200 baht als je niet echt tevreden bent.
  300 baht als ze redelijk normaal haar werk doet.
  400 baht voor een goede Caddie.
  500 baht als je met haar wilt trouwen. Knipoog.

 9. Tak zegt op

  In Phuket betaal 3 tot 5 keer meer dan in Pattaya om te golfen. Behalve als je Thai bent en bijvoorbeeld een goede functie bij de politie of locale overheid hebt. Dan betaal je slechts een.paar honderd baht. Daarom zal ik nooit met golf beginnen in Phuket em gaan al mijn Nederlandse kennissen elders golfen.

  TAK


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website