Ook dit jaar is wordt de Jim Thompson Farm, gelegen in het district Pak Thong Chai van de provincie Nakhon Ratchasima, weer opengesteld voor bezoekers en wel van 14 december 2012 tot 13 januari 2014.

De Jim Thompson Farm is is een steeds populairder wordende bestemming voor agro- en ecotoerisme. Het is slechts gedurende een korte periode in het koele seizoen van het jaar voor het publiek geopend en biedt dan talrijke attracties, die met de Isaan te maken hebben.

Iedereen kent Jim Thompson, oprichter van de grote firma Thai Silk Company, gespecialiseerd in Thaise zijde. Om een stabiele en betrouwbare levering van grondstoffen te waarborgen, besloot de firma in 1988 te investeren in zijn eigen moerbei-plantage en een eiproductiecentrum van de zijderups in Pak Thong Chai (iets ten zuiden van Korat).

De Jim Thompson Farm werd in 2001 voor het eerst opengesteld voor het publiek in het koele seizoen, de beste tijd van het jaar om te genieten van het schilderachtige landschap. De boerderij ligt tegen een prachtige achtergrond van glooiende heuvels bedekt met ondoordringbaar struikgewas van bamboe, beschikt over grote moerbei- plantages , boomgaarden , kwekerijen en tuinen vol kleurrijke bloeiende en sierplanten.

De Jim Thompson boerderij tours biedt een unieke gelegenheid voor de bezoekers om van dichtbij en persoonlijk de volledige levenscyclus van de zijderupsen te observeren en het zijde-kweekproces te volgen. Andere hoogtepunten op het landgoed van 721 rai (280 ha) zijn de moestuin en sierplantkwekerij.

Een grote verscheidenheid van heerlijk vers fruit en biologisch geteelde groenten, (snij)bloemen zijn te koop in de Isaan Village. Uiteraard is er ook een interessant assortiment van traditionele, handgeweven zijdemateriaal uit de Jim Thompson fabriek te koop.

De inwendige mens wordt zeker niet vergeten. Een breed scala van Thai en het verleidelijke Isaan food wordt aangeboden, waarvan u in de open lucht met een prachtig uitzicht over de moerbei-plantages kunt genieten.

Kijk voor meer informatie bezoek www.jimthompsonfarm.com of www.facebook.com/JimThompsonFarm.

Bron: The Nation

Video

Voor een impressie van de openstelling in 2012, zie onderstaande video:

[youtube]http://youtu.be/gDcsY3kB5V4[/youtube]

4 reacties op “Jim Thompson Farm Tour”

 1. top martin zegt op

  Citat:…opengesteld voor bezoekers en wel van 14 december 2012 tot 13 januari 2014. Citat einde
  Dit zegd de TL.Blog redaktie, . . . en dat is korrekt.

  Dit is wat de Jim Tompson web-site zegd : The Jim Thompson Farm is open daily from Saturday 15 December 2012 through Sunday 13 January 2013 from 9.00 am until 5.00 pm.

  Dat betekend dus, dat de tentoonstelling 13 maanden NON-STOP geopend is ?. De datum fout ligt niet bij TL-Blog maar bij JT-Farm ?. Ik vermoed dat 2012 vervangen mag worden door 2013 ?. Dat zou dan zin hebben ?. top martin

  • Gringo zegt op

   Goed opgemerkt, Martin, inderdaad een tikfoutje, 2012 moet 2013 zijn.

   • top martin zegt op

    Dacht ik al. No problem. Graag gedaan. Dank je wel. top martin

 2. Roger Hemelsoet zegt op

  Wel leuk om eens te gaan bezoeken volgend jaar, niet zo erg ver van waar ik woon: 50 km. van Korat. En naar Pak Thong Chai maar iets verder, ben daar nog niet geweest.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website