Een van de meest fotogenieke plekken in Bangkok, voor een Insta momentje, is de Wat Arun, ook wel de Tempel van de Dageraad genoemd. Deze bevindt zich aan de oever van de Chao Phraya-rivier.

Dit is een van de beroemdste bezienswaardigheden en vaakst gefotografeerde iconen van Thailand. Het opmerkelijke tempelcomplex is behoorlijk groot, waardoor er veel prachtige gebouwen, paviljoens en standbeelden te ontdekken zijn.

Het beste moment voor een bezoek is ’s ochtends vroeg of in de late namiddag. Op deze tijdstippen is het het rustigst en meest idyllisch. Vooral indrukwekkend zijn de schitterende 70 meter hoge pagodes, versierd met kleurrijke porseleinen stukken uit China, die ’s avonds prachtig verlicht zijn. Velen beschouwen Wat Arun als een van de mooiste tempels in Bangkok, en een bezoek wordt dan ook ten zeerste aanbevolen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze locatie wordt gezien als een van de fotogeniekste plekken in Bangkok.

Wat Arun

Wat Arun

De geschiedenis en het ontstaan van Wat Arun

De geschiedenis van Wat Arun gaat terug tot de Ayutthaya-periode, maar het kreeg zijn huidige naam en bekendheid tijdens het bewind van Koning Rama II. De tempel is vernoemd naar Aruna, de god van de dageraad, wat symbool staat voor het begin van een nieuw tijdperk. Wat Arun heeft door de jaren heen diverse restauraties ondergaan, waarbij de unieke architectuur en kunstwerken behouden zijn gebleven.

Bijzondere kenmerken van Wat Arun

Wat Arun staat bekend om zijn prachtige, 70 meter hoge pagode, versierd met kleurrijke porseleinen stukken afkomstig uit China. De pagode wordt ’s avonds sfeervol verlicht, wat zorgt voor adembenemende taferelen. Binnen de tempel vind je talloze indrukwekkende Boeddhabeelden, muurschilderingen en historische artefacten die je meenemen op een reis door de tijd.

Locatie en bezienswaardigheden rondom Wat Arun

Wat Arun ligt aan de westelijke oever van de Chao Phraya-rivier in Bangkok. Je kunt de tempel eenvoudig bereiken met een korte boottocht vanaf de Tha Tien-pier. In de omgeving van Wat Arun zijn er nog meer bezienswaardigheden te ontdekken, zoals het Koninklijk Paleis, Wat Pho en de levendige straatmarkten. Vergeet niet om na je bezoek aan Wat Arun te genieten van een authentieke Thaise maaltijd bij een lokaal restaurant.

Praktische tips en adviezen voor je bezoek aan Wat Arun

  • Plan je bezoek aan Wat Arun in de vroege ochtend of late namiddag om de drukte te vermijden en de serene sfeer van de tempel te ervaren.
  • Draag respectvolle kleding (bedek je schouders en knieën) bij het betreden van de tempel.
  • Houd er rekening mee dat je een kleine entreegeld moet betalen om Wat Arun te bezoeken.
  • Neem de tijd om de vele gebouwen, paviljoens en beelden binnen het tempelcomplex te verkennen.

Wat Arun in Bangkok

Conclusie

Wat Arun is zonder twijfel een hoogtepunt van elke reis naar Bangkok. De rijke geschiedenis, unieke architectuur en betoverende sfeer maken het een onvergetelijke bestemming. Met de praktische tips en adviezen uit dit artikel ben je helemaal klaar voor een bezoek aan deze indrukwekkende tempel. Dus zet Wat Arun bovenaan je lijst van bezienswaardigheden in Bangkok en ervaar zelf de betoverende schoonheid van de Tempel van de Dageraad.

Aanvullende bronnen voor meer informatie: Wil je meer weten over Wat Arun of andere bezienswaardigheden in Bangkok? Bekijk dan de volgende bronnen voor uitgebreide informatie en inspiratie:

Maak je reis naar Bangkok compleet met een bezoek aan Wat Arun en dompel jezelf onder in de fascinerende geschiedenis en cultuur van Thailand. Vergeet niet om je camera mee te nemen om de betoverende schoonheid van de Tempel van de Dageraad vast te leggen. En wie weet, misschien wordt jouw foto van Wat Arun wel de volgende Instagram-hit!

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website