De Wat Arun aan de oevers van de machtige Chao Phraya River is fascinerend icoon in de Thaise hoofdstad. Het uitzicht over de rivier vanaf het hoogste punt van de tempel is adembenemend. Wat Arun heeft een eigen charme waarmee het zich onderscheidt van andere bezienswaardigheden in de stad. Het is dan ook een fantastische historische plek om te bezoeken.

Wat Arun, ook bekend als de “Tempel van de Dageraad”, is de enige tempel in Bangkok dat aan de westerse oever van de Chao Phraya Rivier ligt. De Prang (toren in Khmer stijl) is maar liefst 67 meter hoog.  Het zijn vooral de versieringen met zeeschelpen, porselein en Chinese materialen die opvallen.

De Wat Arun is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Bangkok, Thailand. Deze tempel onderscheidt zich van andere tempels in de stad met zijn unieke ontwerp en locatie langs de westoever van de Chao Phraya-rivier, wat bijdraagt aan zijn schilderachtige schoonheid, vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang.

Wat minder bekend is over de Wat Arun is de rijke geschiedenis en symboliek die achter zijn architectuur schuilgaat. De tempel dateert uit de Ayutthaya-periode en heeft verschillende veranderingen en renovaties ondergaan door de eeuwen heen. Het meest opvallende kenmerk van de tempel, de centrale prang (toren), is rijkelijk versierd met kleurrijke porseleinscherven en stukjes keramiek, die ooit als ballast dienden op boten die naar Bangkok kwamen. Deze materialen werden hergebruikt om de prang een opvallend en kleurrijk uiterlijk te geven.

De architectuur van de Wat Arun is niet alleen mooi, maar heeft ook een diepe spirituele betekenis. De centrale prang wordt gezien als een representatie van de berg Meru, die in de boeddhistische kosmologie wordt beschouwd als het centrum van het universum. De omliggende vier kleinere prangs symboliseren de vier windstreken.

De locatie van Wat Arun, tegenover het Koninklijk Paleis aan de andere kant van de rivier, was strategisch gekozen. Het symboliseerde de bescherming van de stad en de koninklijke familie. Deze plaatsing langs de rivier zorgt niet alleen voor een prachtig uitzicht, maar had ook een praktische reden. De rivier speelde een cruciale rol in de handel en het transport in de tijd dat de tempel werd gebouwd.

Bijzonder aan Wat Arun is dat het een van de weinige tempels in Bangkok is waar bezoekers de prang kunnen beklimmen. De steile treden leiden naar een platform dat een adembenemend uitzicht over de rivier en de stad biedt. Deze fysieke ervaring van het beklimmen, samen met het panoramische uitzicht, maakt een bezoek aan Wat Arun een memorabele ervaring.

Er zijn twee manieren om de tempel te bereiken, via land langs de Arun Amarin Road of per boot middels een veerboot vanaf de Tha Tien Pier en de Chao Phraya Express Boat vanaf andere pieren in Bangkok.

De treden van de iconische toren zijn vrij stijl maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht en je kan bijzondere foto’s maken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website