De Wat Arun aan de oevers van de machtige Chao Phraya River is fascinerend icoon in de Thaise hoofdstad. Het uitzicht over de rivier vanaf het hoogste punt van de tempel is adembenemend. Wat Arun heeft een eigen charme waarmee het zich onderscheidt van andere bezienswaardigheden in de stad. Het is dan ook een fantastische historische plek om te bezoeken.

Wat Arun, ook bekend als de “Tempel van de Dageraad”, is de enige tempel in Bangkok dat aan de westerse oever van de Chao Phraya Rivier ligt. De Prang (toren in Khmer stijl) is maar liefst 67 meter hoog.  Het zijn vooral de versieringen met zeeschelpen, porselein en Chinese materialen die opvallen.

Er zijn twee manieren om de tempel te bereiken, via land langs de Arun Amarin Road of per boot middels een veerboot vanaf de Tha Tien Pier en de Chao Phraya Express Boat vanaf andere pieren in Bangkok.

De treden van de iconische toren zijn vrij stijl maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht en je kan bijzondere foto’s maken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website