De eenvoudigste manier om op eigen gelegenheid een apart stukje Groter Bangkok te verkennen is waarschijnlijk door een boottocht over de Chao Phraya rivier en dat is precies wat wij verleden maand deden.

Je kan controleren op voorhand waar je heen wilt en welke boot te nemen: www.chaophrayaexpressboat.com/en/home/
Wij gingen naar de Pinklao Pier, een van de nieuw opgeknapte ‘stations’, kochten onze tickets en wachtten op de boot om ons naar het eindstation in Nonthaburi te brengen.

Het uit en instappen van de passagiers is altijd een heel spektakel om te zien en ook deze keer waren we niet teleurgesteld. Een ding is belangrijk, je moet wel snel zijn want de boot is niet van plan om lang te wachten! Na het drijvende steiger ongeval in 1995 zijn vrijwel alle pieren verbeterd en redelijk veilig nu. Desondanks blijft het mogelijk, indien je heel erg onhandig bent, om er af te vallen …

In eerste instantie was onze boot overvol, maar na een tijdje konden we zitten en genieten van het uitzicht over het water en de rivierkanten: tempels, oude houten huizen, flats, statige huizen, Boeddhabeelden, een paar moskeeën, een Chinese pagode en een kerk!

Rivier verkeer bestaat uit andere express boten, veerboten, luidruchtige longtail boten, sleepboten met enorme vracht aken, en af en toe een toeristen boot. We passeerden een aantal bruggen; nieuwe zoals de Rama 5, oude (Krung Thon), een aantal in aanbouw (in de buurt van de Rama 8), en één voor de sky trein.

Op sommige van de pieren hadden de lokale bevolking plezier met het voeden van de (kat) vissen en vogels (duiven). In Nonthaburi stapten we van boord en gingen voor een wandeling door de oude markt en genoten een lokale lunch. In deze stad zijn er nog enkele oude riksja’s in gebruik!

Daarna keerden we terug met de boot naar Pinklao, onderwijl genietend van een zeer mooi briesje. Al met al een geweldige lokale ervaring en een goed bestede middag!


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Een trip over de Chao Phraya rivier in Bangkok”

 1. Klaas zegt op

  Voor de meeste mensen is de boot gewoon woon werk verkeer.
  Het is nu de snelste manier van reizen.
  Zeker in de ochtend spits is het druk.
  Op en afstappen is niet ingewikkeld. De meeste steigers zijn vernieuwd. Ook staan er op veel plaatsen medewerkers die helpen.
  Vanaf pak kret tot 8.15 via Nonthaburi naar o.a. Sathorn Taksin.
  Om ongeveer 4 uur in omgekeerde richting.
  S morgens eveneens vanaf sathorn Taksin richting pak kret.

  Let wel de groene vlag stopt niet bij ieder punt.

  Ik maak zeker gemiddeld 4 x per week gebruik van de boot.
  Het is relax, en voor 7 uur op de boot in de morgen is genieten.
  Voor de toerist ook mogelijk ( mits op tijd) bezoek koh kret.
  Het is mogelijk om een private boot te huren die je een bezoek laat brengen aan koh kret..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website