Phra Athit Road, een wereld van verschil

Door Koen Olie
Geplaatst in Thailand tips
Tags: ,
18 februari 2023

(Denis Costille / Shutterstock.com)

Hoewel Khao San Road in Bangkok de meest bekende straat in Banglumpoo/Banglamphu lijkt, voor insiders is Phra Athit Road de plek om naar toe te gaan. In feite slechts 5 minuten lopen, maar een wereld van verschil.

Waar Khao San zich meer richt op toeristen en ‘flashpackers’ uit alle landen, daar  heeft Phra Athit een veel meer relaxte Thaise sfeer, deels het gevolg van het groot aantal Thaise studenten uit nabijgelegen Thammasat Universiteit die regelmatig langskomen, een aantal van hen opende zelfs kleine restaurants en coffeeshops of spelen live in kleine bars en pubs.

’s Avonds in Khao San kun je spitsroede lopen tussen de verschillende restaurants en bars aan weerszijden die hun sound systems op volle kracht afspelen. Daarentegen in Phra Athit kan je genieten van eten en drinken langs het voetpad zonder weg te worden geblazen.

Sommige plaatsen die het bezoeken waard zijn: Bean & Us, Sheepshank (achter Villa Cha Cha Phra Athit), Hemlock, Babble en Rum (bij Riva Surya), Jazz Happens, en Roti Mataba (de oudste Roti winkel in deze buurt!).

Naast de restaurants, cafés en bars, beschikt de straat ook over een park(je): Santichai Prakan Public Park, vlak naast Phra Sumen Fort. Vooral in de late namiddag op het park kan je daar veel locals druk zien doen met aerobics en genieten van het rivier uitzicht op de Rama 8 Brug. Tussen het park en de Pinklao brug loopt een betonnen wandelpad langs de Chao Phraya-rivier, die ook leuk is om te lopen.

(Suthikait Teerawattanaphan / Shutterstock.com)

Phra Athit Road zelf is een fascinerende straat met een aantal gebouwen die gemiddeld zo’n honderd jaar oud zijn. Na Phra Sumen Fort loopt Phra Athit over in Phra Sumen Road, met vergelijkbare gebouwen, waaronder het Banglumpoo Museum, gevestigd in het voormalige Treasury Building.

Aanbevolen plaatsen zijn hier onder andere Joy Luck Club, Jham-juni Phranakorn Rooftop Bar (boven op Fortville Guesthouse), Mitramit Teahouse en Eaux De Vie.

In het verleden waren er slechts een paar budget guesthouses, maar tegenwoordig is er veel keuze, of je nu op een budget (Villa Cha Cha Phra Athit, Fortville Guesthouse, etc.) zit of de voorkeur geeft aan meer luxe (Riva Surya, Navalai, etc.).

Dus als je in de buurt bent, waarom niet even een wandeling door Phra Athit maken, zeker de moeite waard!

9 reacties op “Phra Athit Road, een wereld van verschil”

 1. Stefaan zegt op

  Is inderdaad een leuke buurt.

  Even stapen en de Chao Praya Express boat (samen 15 min), en je komt bij het grootste hospitaal van BKK.
  In dit hospitaal verblijft vaak de koning.

  Bij het uitstappen bij de pier Wang Lang heb je rechts het hospitaal en links een straat met leuke restaurantjes me zicht op de rivier.

 2. eddy uit Oostende zegt op

  Voor een avondje uit:naar Jazz Happens.Leuke music en goede atmosfeer.

 3. Sonnyfloyd zegt op

  Dus als ik het goed begrijp ligt dit aan de andere kant van de Chao Phraya rivier, je moet er toch bij het hospitaal uit of niet|?

 4. Koen Olie zegt op

  Nee, het ligt aan de Banglumpoo/Sanam Luang kant, je moet uitstappen bij de Phra Athit Pier, even na de Pinklao brug.

 5. george zegt op

  mijn persoonlijke favoriet is de kruidenierswinkel die sinds 20 jaar dat ik er kom niet veranderd is terwijl er om heen winkels restaurants en bars worden. Recht tegenover het park. Ga eind april kijken of het er nog staat en er wat kopen. Niet omdat ik het echt nodig heb maar omdat ik vind dat zoiets moet blijven bestaan.

 6. rene23 zegt op

  Phra Athit aan de rivier 3 goede hotels met zwembad : New Siam Riverside, Navalai en Riva Surya (goedkoop > duur)
  Allemaal hebben ze een goed restaurant aan het water.
  Mijn favoriete stek voor einde vakantie.

 7. joy zegt op

  Super leuke wijk dat Banglamphoo. Vanaf 1995 kwam ik daar elk jaar dan 2x, maar sinds Suvarnabhumi jammer genoeg niet meer. Het is eenvoudigweg makkelijker om een guesthouse in de buurt van Suv te boeken met transferservice. Tja gemak dient de mens en je wint veel tijd. Vroeger ging ik zelfs voor 5 Bhat vanaf Hua Lampong met de taxiboot naar de hoek bij het fort, dat kan al jaren niet meer. Even lopen naar het guesthouse en klaar. Binnendoor richting KR kun je door het tempelcomplex lopen, kom je ook nog door een enorm leuke soi, echte aanrader. Barst van de guesthouses, etc. Ik denk nog vaak terug aan die leuke buurt en als ik wat ruimer in de tijd zit, ga ik er beslist weer naar toe.

  Groet Joy.

 8. Paul zegt op

  Reactie op Joy

  Een drietal weken geleden was ik in Bangkok en ben ik van Hua Lampong met de veerdienst (zo een honderd meter van de uitgang ) naar de thewet market gevaren . Daar heb bus 53 genomen naar Phra Athit rd . Zowel de veerdienst en de bus waren gratis . Heel leuk boottochtje ! Dus het is zo nog mogelijk .
  Groetjes Paul

 9. Theo zegt op

  Rene 23 helaas is Navalai al 2jaar gesloten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website