De mooiste tempels in Bangkok

De mooiste tempels in Bangkok

Bangkok heeft vele bezienswaardigheden, maar wat je zeker niet mag missen zijn de prachtige boeddhistische tempels (Wat). Bangkok heeft een aantal van de mooiste tempels ter wereld. Wij geven je een opsomming van de tempels die een bezoek waard zijn.

De mooiste tempels in Bangkok:

Wat Phra Kaew

De Wat Phra Kaew, is de ‘Tempel van de Smaragdgroene Boeddha’. Het is de belangrijkste Boeddhistische tempel van Thailand. De tempel bevindt zich in het historische centrum van Bangkok, bij het Koninklijk Paleis. De Smaragdgroene Boeddha in de tempel, is het meest heilige beeld en symbool voor de Thai.

Wat Pho

Wat Pho, oftwel de ‘Tempel van de liggende Boeddha’, is de oudste en grootste boeddhistische tempel in Bangkok. Daarnaast ook de meest bekende. Het is de thuisbasis van het grootste Boeddhabeeld in Thailand: de Liggende Boeddha.

Wat Arun

Bangkok’s beroemde ‘Tempel van de Dageraad’ is misschien wel de meest opzienbarende boeddhistische tempel. Je vindt de tempel aan de overkant van de Chao Phraya rivier en is gemakkelijk te bereiken met de  veerboot over de rivier.

Wat Saket

Ook bekend als de ‘Golden Mount Temple’, Wat Saket is een geweldige plek om te bezoeken niet alleen vanwege de indrukwekkende Chedi, maar ook vanwege het uitzicht vanaf de top van de heuvel. De tempel dateert uit Ayutthaya tijdperk

Wat Pathum Wanaram

De Wat Pathum Wanaram is gelegen tussen twee winkelcentra:  Siam Paragon en Central World, aan de overkant van Siam Square. De Tempel is nu ook bekend van de recente onlusten in Bangkok, waarbij de tempel was aangewezen als veilige toevluchtsoord voor vrouwen en kinderen.

Wat Traimit

Wat Traimit was ooit een onopvallend tempel, maar na de renovatie die werd voltooid in 2009, is het een prachtige witte marmeren tempel geworden aan de rand van Bangkok’s Chinatown. Van het Boeddhabeeld in de tempel wordt gezegd dat het van massief goud gemaakt is.

Natuurlijk zijn er nog meer mooie tempels in Bangkok, het bovenstaande is slechts een kleine selectie van de vele tempels in deze metropool.


» Laat een reactie achter


1 reactie op “De mooiste tempels in Bangkok”

  1. Paul Thung Maha Mek zegt op

    De wat Traimit is inderdaad zeer het bezoeken waard, maar mede omdat op de tweede of derde verdieping, dus onder het gouden Boeddhabeeld een schitterend klein museum is over de geschiedenis en invloed van de Chinezen in Bangkok. Een verborgen schat naar mijn mening!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website