Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew

Bangkok heeft vele bezienswaardigheden, maar wat je zeker niet mag missen zijn de prachtige boeddhistische tempels (Wat). Bangkok heeft een aantal van de mooiste tempels ter wereld. Wij geven je een opsomming van de tempels die een bezoek waard zijn.

De mooiste tempels in Bangkok:

Wat Phra Kaew

De Wat Phra Kaew, is de ‘Tempel van de Smaragdgroene Boeddha’. Het is de belangrijkste Boeddhistische tempel van Thailand. De tempel bevindt zich in het historische centrum van Bangkok, bij het Koninklijk Paleis. De Smaragdgroene Boeddha in de tempel, is het meest heilige beeld en symbool voor de Thai. De tempel is gebouwd in 1782 en was voor 150 jaar het onderkomen van de Thaise Koning, het koninklijke gerechtshof en de regering.

Wat Pho

Wat Pho

Wat Pho

Wat Pho, oftwel de ‘Tempel van de liggende Boeddha’, is de oudste en grootste boeddhistische tempel in Bangkok. Daarnaast ook de meest bekende. Het is de thuisbasis van het grootste Boeddhabeeld in Thailand: de Liggende Boeddha. Deze Boeddha is 15 meter hoog en 46 meter lang. De liggende Boeddha is rijkelijk versierd met bladgoud en met parelmoer op de ogen en voetzolen. Het voetzolen tonen 108 voorspoedig gestemde afbeeldingen in een Chinese en Indische stijl. Verder vindt u er nog 91 chedi’s die stuk voor stuk mooi versiert zijn met allerlei kleuren. Wat Pho is de grootste en oudste tempel in Bangkok (80.000 vierkante meter) en biedt onderdak aan meer dan duizend Boeddha-beeltenissen. De tempel wordt ook wel gezien als de ontstaansplek van de traditionele Thaise massage.

Wat Arun

Wat Arun

Wat Arun

Bangkok’s beroemde ‘Tempel van de Dageraad’ is misschien wel de meest opzienbarende boeddhistische tempel. Je vindt de tempel aan de overkant van de Chao Phraya rivier en is gemakkelijk te bereiken met de  veerboot over de rivier. De Wat Arun, de Tempel van de Dageraad , is een echte blikvanger in Bangkok. De 82 meter hoge ‘prang’ zorgt er voor dat je deze bijzondere tempel aan de Chao Phraya rivier niet kan missen. De tempel is vernoemd naar de god Aruna (god van de dageraad). Het complex werd gebouwd onder Rama I en Rama II. Het tempelcomplex van Wat Arun is geheel bekleed met scherven Chinees porselein. Het porselein werd door toenmalige koning Rama 1 bij de handel van o.a. specerijen als ballast vanuit China meegevoerd.

Wat Saket

Wat Saket

Wat Saket

Ook bekend als de ‘Golden Mount Temple’, Wat Saket is een geweldige plek om te bezoeken niet alleen vanwege de indrukwekkende Chedi, maar ook vanwege het uitzicht vanaf de top van de heuvel. De tempel dateert uit Ayutthaya tijdperk. Wat Saket Ratcha Wora Maha Wihan is een Boeddhistische tempel in Pom Prap Sattru Phai in Bangkok. De tempel werd gebouwd in de periode van het koninkrijk Ayutthaya. In die periode werd het Wat Sakae genoemd. Koning Rama I renoveerde de tempel en hernoemde hem naar Wat Saket. Phu Khao Thong (Golden Mount) is een steile heuvel in de buurt van Wat Saket. Phu Khao Thong is uitgegroeid tot een populaire toeristische attractie in Bangkok.

Wat Pathum Wanaram

Wat Pathum Wanaram

De Wat Pathum Wanaram is gelegen tussen twee winkelcentra: Siam Paragon en Central World, aan de overkant van Siam Square. De tempel is gebouwd in 1857 door koning Mongkut. Bij de tempel is de Phra Meru Mas gelegen, een reconstructie van het crematorium van de overleden prinses Srinagarindra. Na haar crematie op Sanam Luang in maart 1996 werden haar overblijfselen overgebracht naar dit gebied in een uitgebreide processie. Het crematorium is een uniek voorbeeld van het oude vakmanschap met sierlijke sjablonen en gelakte sculpturen. Het vertegenwoordigt de berg Meru, de hemelse woonplaats van de goden.

Wat Traimit. The temple of Golden Buddha

Wat Traimit

Wat Traimit was ooit een onopvallend tempel, maar na de renovatie die werd voltooid in 2009, is het een prachtige witte marmeren tempel geworden aan de rand van Bangkok’s Chinatown. Van het Boeddhabeeld in de tempel wordt gezegd dat het van massief goud gemaakt is. Op de verdieping onder het gouden Boeddhabeeld vind je een schitterend klein museum over de geschiedenis en invloed van de Chinezen in Bangkok. Zeker de moeite waard.

Natuurlijk zijn er nog meer mooie tempels in Bangkok, het bovenstaande is slechts een kleine selectie van de vele tempels in deze metropool.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website