Chinatown in Bangkok (video)

Door Redactie
Geplaatst in Steden, Thailand tips
Tags: , , ,
16 april 2024

Miki Studio / Shutterstock.com

Eén van de populairste bezienswaardigheden in Bangkok is Chinatown, de historische Chinese wijk. Deze levendige wijk loopt langs Yaowarat Road naar Odeon Circle, waar een grote Chinese poort de toegang tot het Ong Ang kanaal markeert.

Chinatown in Bangkok behoort tot de oudste en grootste Chinese wijken ter wereld. Het is er kleurrijk, exotisch en druk. Naast de marktkramen vindt je er de grootste concentratie van goudwinkeltjes in de stad.

De Chinese gemeenschap, verhuisde rond 1782 uit Rattanakosin (de oude stad), naar de huidige locatie. Ooit was de Chinese wijk het financiële centrum van Bangkok. Het gebied kenmerkt zich door een doolhof van honderden smalle steegjes, kleine winkeltjes en vele marktkraampjes.

Bezienswaardigheden in klein China

Er is ongelofelijk veel bedrijvigheid in dit deel van Bangkok, er valt dan ook veel te zien. Bezoek eens de stoffenmarkt van Sampeng Lane of de markt aan Soi Isara Nuphap. Andere markten in Chinatown zijn:

  • Pak Khlong
  • Nakorn Kasem
  • Phahurat

In de buurt van Hua Lamphong Station staat Wat Traimit met zijn schitterende interieur en een enorme gouden Boeddha. De buurt is bezaaid met Chinese heiligdommen, waarin elementen uit het confucianisme, taoïsme, mahayanaboeddhisme en animisme zijn terug te vinden. Ontspannen, kan je in één van de vele Chinese eethuisjes waar oude mannen in hemdsmouwen mahjong spelen.

Artistpix / Shutterstock.com

Tradities in Chinatown

De Chinezen beschouwen zich als Thai, maar ze hebben nog steeds hun eigen tradities. Hierdoor is de Chinese wijk toch weer heel anders dan de rest van Bangkok. De Chinese gemeenschap in Bangkok zijn afstammelingen van Chinese handelaren uit vervlogen tijden. Het gebied heeft ook een ietwat louche historische reputatie door grote aantallen opiumhuizen, bordelen, pandjeshuizen en de voorliefde van Chinezen voor gokken.

Vandaag de dag zijn de goudwinkeltjes en pandjeshuizen in Chinatown nog steeds erg populair, je struikelt er bijna over. Drugshandel, prostitutie en gokken (illegaal in Thailand) bestaat ook nog, maar dat zal de gemiddelde toerist niet opvallen. De Chinezen staan geen westerse pottenkijkers toe. GoGo-bars zul je er zeker niet aantreffen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website