De Wat Arun, de Tempel van de Dageraad , is een echte blikvanger in Bangkok. De 82 meter hoge ‘prang’ zorgt er voor dat je deze bijzondere tempel aan de Chao Phraya rivier niet kan missen.

Wat Arun is een boeddhistisch tempelcomplex, vernoemd naar de god Aruna (god van de dageraad). Het complex werd gebouwd onder Rama I en Rama II. De Wat Arun heeft een centrale grote pagode (prang) die 79 meter hoog is, gebouwd volgens de Khmer-architectuur. Daar omheen staan nog vier kleinere pagodes en vier mondops. Het tempelcomplex van Wat Arun is geheel bekleed met scherven Chinees porselein. Het porselein werd door toenmalige koning Rama 1 bij de handel van o.a. specerijen als ballast vanuit China meegevoerd. Hij heeft uiteindelijk zijn tempel laten versieren.

Meer informatie Wat Arun

  • Wat Arun is dagelijks geopend van 08.30 – 18.00 uur.
  • Bedekkende kleding is eventueel te huur.
  • Wat Arun staat aan de westelijke oever van de Chao Phraya Rivier en is makkelijk bereikbaar per boot. Een kaartje van pier N13 (Banglamphu/Tha Phra Arthit) naar pier N8 (Tha Tien) kost 15 baht p.p. Vanaf Tha Tien vertrekt er om de zoveel minuten een ferry die je voor naar de overkant van de rivier brengt.
Rating: 4.67/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website