Nooit geweten dat Hua Hin, letterlijk vertaald: Stenen hoofd betekent. Oorspronkelijk heette Hua Hin zelfs Baan Somoe Rieng of Baan Leam Hin (Stenen punt dorp). Voor velen is Hua Hin is een van de populairste badplaatsen in Thailand, vooral dankzij haar ligging aan de Golf van Thailand.

Hua Hin, een charmante kustplaats op slechts twee uur rijden ten zuiden van Bangkok, biedt een serene ontsnapping uit het drukke stadsleven. Gekenmerkt door zijn rustige sfeer, onderscheidt Hua Hin zich van andere Thaise strandbestemmingen door zijn authentiek Thaise karakter. Dit komt mede door het historische Klai Kangwon Paleis, dat nog steeds door veel Thai boven buitenlanders wordt bezocht. De stad trekt vooral in de weekenden veel bezoekers uit Bangkok en is ook populair onder Europese gepensioneerden, met name uit Scandinavische landen.

De vorige Thaise koning Bhumibol heeft er een paleis waar hij zich vaak terugtrok. Vanuit Bangkok is het ongeveer 200 kilometer rijden in zuidwestelijke richting, trek er maar ruim 3 uur voor uit. Dat Hua Hin wordt gezien als een mondaine badplaats, is vooral te danken aan de geschiedenis. Met de komst van de Zuidelijke spoorlijn (rond 1920) kon men per trein tot aan de Maleisische grens komen. Hua Hin werd daardoor gemakkelijk bereikbaar voor de elite uit Bangkok.

Hua Hin groeide vooral door de komst van het Spoorweghotel, het huidige Hotel Centara, nadat de Zuidelijke lijn gereed was. Hetzelfde hotel werd overigens gebruikt als filmlocatie voor de beroemde film “The Killing Fields”.

eyefoto / Shutterstock.com

Visrestaurants

Wie goede visrestaurants kan waarderen komt in Hua Hin aan zijn trekken. Het is van oorsprong een vissersplaats, je struikelt er dan ook over de vele visrestaurants en stalletjes. De verse vis wordt dagelijks aangevoerd door de kleine bootjes die ’s nachts varen en overdag in het haventje liggen.

De Hua Hin Night Market aan Dechanuchit Road is altijd gezellig druk en ook daar kan jij je gastronomisch laten verwennen.

Strand

Ondanks het ontbreken van een boulevard is het acht kilometer lange strand van Hua Hin populair, je kan er paardrijden, kitesurfen en er is voldoende vertier. Ben je er uitgekeken dan bieden de stranden van Cha Am en Pranburi een prima alternatief. Voor de actieve bezoekers biedt Hua Hin een bruisende kitesurfscene, met een van de beste stranden voor deze sport in Azië. Daarnaast zijn er tal van golfbanen in de omgeving, wat de stad een populaire bestemming maakt voor liefhebbers van deze sport. Hua Hin is ook een van de droogste plekken in Thailand, waardoor het een ideale bestemming is tijdens het moessonseizoen​.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheden van Hua Hin zijn de Khao Takiab berg/tempel, het Nationaal Park Khao Som Roi Yot en Kaeng Krachan, een van Thailands grootste nationale parken.

Kaeng Krachan

Khao Hin Lek Fai, is een berg net buiten het centrum. Vanaf de berg heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad. Een andere topper is het Ratchaniwet Marukhathaiyawan Paleis oftewel het Paleis van Hoop en Liefde. Dit bijna volledig houten paleis ligt tussen Hua Hin en Cha Am en is zeker een bezoek waard.

Houten paleis

Expats

Hua Hin heeft een actieve Nederlandse expat community. Er wonen dan ook veel Nederlandse pensionado’s en ook bij Belgen is het voormalig vissersdorpje populair. De stad is gemoedelijk en minder schreeuwerig dan veel andere Thaise toeristensteden.

De liefhebbers van de golfsport likken hun golfclub af bij het horen van de naam Hua Hin. Er zijn meerdere golfbanen van wereldklasse zoals Black Mountain en de Banyan.

Hua Hin is d een bestemming die zowel rust als authenticiteit biedt als een scala aan activiteiten voor elke soort reiziger.

5 reacties op “Hua Hin, een stenen hoofd voor de elite uit Bangkok”

 1. Lucky Luke zegt op

  Van Silom (centrum Bangkok) tot de Bell Tower in Hua Hin is het 195 km met de wagen. Gemiddeld doe ik over dit traject 2u40min en ik probeer telkens de piekmomenten te vermijden. Mijn langste rit duurde meer dan 4 uur. Mijn kortste rit 2u10min maar dat is al een paar jaar geleden. De verkeersdrukte op dit traject (en elders) neemt zienderogen toe.

 2. Chris van het dorpje zegt op

  Wanner je op de strand achter Khao Takiab gaat
  en dan na de Apen tempel rots kijkt ,
  dan kan je het stenen hoofd ook zien !

  • Chris van het dorpje zegt op

   Ja, ik wil net het zelfde hier neer zetten , maar jij heeft het al gedaan .
   Het lijkt op het profil van een gezicht !
   Blijkbaar weten dat niet veel mensen .

 3. Ron zegt op

  Nightmarket en gastronomie gaan niet samen .
  Eten over het algemeen zeer matig, ook op de toerist gericht, service matig .

  Bij de haven is het wat beter .

  • Chris van het dorpje zegt op

   Wanneer ik daar ben , ga ik graag naar de ” Market Village ” shopping mall .
   Daar in de kelder kan je heel lekker en ook heel goedkoop eten .
   En wanneer je een beetje bekend bent , zijn er leuke restaurants zat ,
   waar je goed en niet duur kan eten en de service altijd vriendelijk is .
   De Nightmarket en de haven zijn echt alleen voor de touristen
   en da ga je mij zeker niet zien .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website