Mocht u ooit in de buurt komen van Ratchaburi/Nakhon Pathom dan is een bezoek aan NaSatta Park beslist de moeite waard. Normaal ben ik niet zo van de parken in Thailand, omdat buitenlanders altijd de hoofdprijs betalen en de beschrijvingen doorgaans in het Thai zijn. Zo niet in NaSatta park.

Het moeit ooit zijn begonnen als een wassenbeeldenmuseum, maar dat is nu slechts een klein onderdeel van het moderne en fraai gerenoveerde park, met een oppervlakte van 7 hectare. Dat geen onderscheid maakt tussen Thai en buitenlanders, waardoor een kaartje mij slechts 70 baht kostte. Ondanks de prijs loopt er slechts een Thaise familie rond. De karretjes met eten, drinken en aandenkens staan er werkeloos bij, al is de coffeeshop open.

In het eerste gebouw huizen nog de nodige wassenbeelden; mensen die in de ogen van het park eeuwige roem verdienen. Zo zien we daar onder meer de bekende Thaise schrijver Kukri, maar ook Ho Chi Minh en voorzitter Mao. Eindelijk heb ik die in (bijna) levende lijve mogen ontmoeten, al schrok dochter Lizzy (10) zich soms het apenzuur als ze weer een zwak verlichte kamer binnenkwam.

Vervolgens is het de beurt aan enkele videopresentaties over de geschiedenis van het Boeddhisme in Thailand. Erg leerzaam om de Boeddhabeelden uit drie verschillende tijdvakken te kunnen onderscheiden. Let wel: alles is in het Engels. Grappig is de presentatie over Angulimala, de gemene bandiet die ooit de pinken van door hem vermoorde slachtoffers aaneenreeg tot een halsketting, maar zich uiteindelijk bekeerde tot het Boeddhisme.

In het park staan de nodige nagebouwde Thaise woonhuizen uit de verschillende Thaise streken. Het doet een beetje denken aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, al lopen daar verklede werknemers rond die oude ambachten uitbeelden. Hier vinden we tevens de woningen en beeltenissen van overleden monniken.

Ook in NaSatta kun je je laten kleden in Thaise dracht. Om niet voor paal te lopen, heb ik dat maar achterwege gelaten.

NaSatta is te vinden op 41/1 Moo 3 Phetkasem-Damnoensudak Road, Tambon Wang Yen in Amphoe Bang Phae. Het ligt aan de 3097.

www.nasatta.com


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website