Het verhaal gaat dit keer niet over mijzelf, want een dagje droomwereld zou een dag in bed betekenen. Nee, ik ga iets vertellen over mijn zoon Lukin, die op “Children’s Day” (Thai: wan dek) met een aantal klasgenoten naar het amusementspark Dreamworld in Bangkok is geweest.

Children’s Day

Zaterdag 10 januari was het weer zover, de tweede zaterdag van een nieuw jaar is in Thailand traditioneel Children’s Day, dag voor de kinderen. Vraag mij niet waarom er een speciale dag voor kinderen is want ik denk af en toe dat elke dag een dag voor de kinderen is.

Hier in Pattaya wordt er, net als trouwens elders in het land, veel aan gedaan. Zo was Pattaya Park, het grote zwembad, gratis te bezoeken en dat betekende dus volle bak. Bij het stadhuis in Pattaya Noord kwamen – volgens de lokale pers – meer dan 5000 kinderen om allerlei spelletjes te spelen en kennis te maken met schiettuig van de landmacht en er was een echte tank waar kinderen in konden kruipen.

Lukin

Onze zoon Lukin van 14 jaar heeft die Children’s Day in Pattaya al vaker meegemaakt. Dit jaar was het tijd voor iets anders en met 11 klasgenoten is hij een dag naar Dreamworld in Bangkok geweest. Best wel spannend, want het was de eerste keer dat hij zo maar een dag zonder vader en/of moeder een busreis ging maken. De avond tevoren vroeg naar bed en de volgende ochtend vroeg opstaan in het weekend is al bijzonder voor hem maar dat ging allemaal goed. Mijn vrouw had een busje geregeld met een ons bekende en betrouwbare chauffeur en nadat de 12 Thaise tieners in het busje gepropt waren begon het uitstapje naar Bangkok.

Amusementspark

Dreamworld is een amusementspark in Bangkok waarschijnlijk te vergelijken met bijvoorbeeld De Efteling in Nederland en Bobbejaanland in België of misschien ook wel met Disneyland in Parijs. Zeker ben ik daar niet van, ik ben nooit in dit soort parken geweest. Die bestonden in mijn jeugd nog niet. Het meest opwindende dat ik mij uit die tijd herinner is een bezoek met het hele gezin aan Ontspanningsoord De Elf Provinciën in Hellendoorn. Een grote speeltuin met als grootste attractie een doolhof en een vijver waarop een boottochtje gemaakt kon worden. In Hellendoorn is er inmiddels wel heel wat veranderd en het heet nu dan ook Avonturenpark Hellendoorn. Ik heb geen kinderen in Nederland, dus later was er niet de behoefte om dit soort parken te bezoeken.

Dreamworld

Dreamworld is gelegen in Rangsit aan de noorkant van Bangkok. Gemakkelijk te bereiken per auto of met een bus vanuit het centrum van Bangkok (bij Victory Monument). Het is immens groot, bestaat uit vier zones genaamd Dream World Plaza, Dream Gardens, Fantasy Land, en Adventure Land. Met meer dan 40 attracties en bovendien talloze winkeltjes en restaurants is het onmogelijk om alles in één dag te zien of van alle attracties gebruik te maken. Ik ga u dit alles niet specificeren, want de eigen website; www.dreamworld.co.th en een uitgebreide Engelse pagina op Wikipedia: en.wikipedia.org/Dream_World geven u alle mogelijke details van wat er te beleven valt.

Verslag

De jeugd kwam ’s avonds om een uur of negen terug in Pattaya en ik wilde natuurlijk een verslag van hun belevenissen. Ik moest wachten tot de volgende ochtend, Lukin was te moe om te praten, ging naar bed en viel als een blok in slaap. Het verslag kreeg ik, zij het op een ingewikkelde manier. Lukin spreekt redelijk Engels, maar te weinig om een goed samenhangend verhaal te vertellen en bovendien moet je bij tieners de woorden vaak uit hun mond trekken. Ja, het was leuk en sommige attracties waren echt opwindend kreeg ik eruit. Toen ben ik met hem de attracties, die keurig omschreven en met foto’s op de website staan doorgelopen en weet nu, dat hij en zijn vriendjes (niet allen, want sommigen waren te bang) o.a. plezier hebben gehad aan de volgende attracties:

 • Grand Canyon
 • Super Splash
 • Sky Coaster
 • Raptor
 • Vikings
 • Hurricane
 • Tornado

Ik heb die attracties goed bekeken en durf gerust te zeggen dat niemand mij in die dingen zal aantreffen. Mij te gevaarlijk! Als ik wil dromen blijf ik wel in bed! Maar er is natuurlijk veel meer te beleven voor het hele gezin en als het aan Lukin ligt, kom ik er binnenkort niet onderuit om te gaan.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Een dagje Dreamworld in Bangkok”

 1. Serge zegt op

  Ik heb goede herinneringen overgehouden aan dit amusementspark. 2 of 3 jaar geleden bezochten wij het. Het was bloedheet.

  Sommige attracties zou ik niet meer doen..ik kwam er geradbraakt uit en dat voel je vooral de volgende dag (rug).

  Indien mijn geheugen me niet in de steek laat kon je als farang maar één type ticket kopen waarmee toegang tot alle attracties inbegrepen was.

 2. Lex K zegt op

  Zo Gringo, dan behoor je echt tot de oude garde onder ons, ik heb even in de geschiedenis van de Efteling zitten bladeren en kwam het volgende tegen; ” Als officiële openingsdatum wordt tegenwoordig 31 mei 1952 aangehouden. De geschiedenis van het park gaat echter terug tot de jaren dertig, toen op de plaats van het huidige park een sport- en wandelpark werd geopend” ik zelf loop nu tegen de 60 en weet nog goed dat ik als jochie van een jaar of 5 naar de Efteling ging, het was wel wat kleinschaliger en meer gericht op kleine kinderen, dan het nu is maar veel van de oude attracties staan er nog, de enorme hoge glijbaan b.v.

  Met vriendelijke groet,

  Lex K.

  • Gringo zegt op

   Ja Lex, mijn lijf is bijna 70 jaar, maar pas op, mijn geest en bepaalde lichamelijke vaardigheden zijn nog altijd 20 jaar jonger, want ik woon in Thailand.

   In 1952 zal De Efteling net zo iets geweest zijn als dat Ontspanningsoord Hellendoorn. Ik woonde in Almelo en dan is Hellendoorn niet ver weg, we gingen er heen op de fiets.

   De Efteling was in die tijd heel, heel ver weg, als we er al van gehoord hadden, wat ik betwijfel. Anders gezegd, De Efteling was toen verder weg van Almelo dan Parijs tegenwoordig, als je begrijpt wat ik bedoel!

 3. elly zegt op

  Maar Gringo toch, Bobbejaanland is ook al geopend vanaf 1961. gr. elly

  • Gringo zegt op

   Elly, zie mijn reactie aan Lex. Ik heb het over de begin jaren vijftig!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website