In het grensland van Thailand en Myanmar ligt een ongerepte wildernis, dat in Thailand wordt aangeduid als het Western Forest Complex. Eén van de beschermde gebieden in dit complex is het Lam Khlong Ngu Nationaal Park.

Het is vernoemd naar een kreek die door de jungle slingert, onderweg kalkstenen kliffen erodeert en ze verandert in grote grotten met aantrekkelijke stalagmieten en stalactieten.

Lam Khlong Ngu Nationaal Park

Het grootste deel van het park is een doolhof van bergen die op de noord-zuidas lopen en behoren tot het Tanaosri-gebergte. De bergen zijn voornamelijk bedekt door gemengd loofbos. Dankzij de buurman, het Thung Yai Naresuan Wildlife Sanctuary, is de fauna divers en omvat o.a. olifanten, herten, wilde zwijnen, zwarte beren, luipaarden, tijgers, makaken en gibbons.

De grotten

In het park bevinden zich een aantal grotten met spectaculaire stalagmieten en stalactieten van verschillende verschillende vormen. Tham Sao Hin heeft stalagmieten van tientallen meters hoog en één daarvan heeft een hoogte van 62,5 meter en daarmee de hoogste rotskolom die ooit in Thailand is gevonden. Deze grot kan alleen per boot betreden worden. Een andere grot is Tham Nok Nang-aen met zijn prachtige ondergrondse vergezichten en duizenden nestelende vogels. Het is een ruime grot van ongeveer 3 km lang, waar de Lam Khlong Ngu doorheen stroomt. De grot is de thuisbasis van een grote zwerm zwaluwen – Nok Nang Aen in het Thais – en herbergt spectaculaire stalagmieten en stalactieten.

Bezoek alleen onder officiële begeleiding

In een artikel van The Nation heeft de directeur van het Lam Khlong Ngu National Park, Satit Pinkul, onlangs aangekondigd, dat de hierboven genoemde twee grotten van 29 februari tot en met 4 mei 2020 geopend zullen zijn voor bezoekers. Men kan zich van 3 tot 7 februari aanmelden (Tel: +66 84 913 2381) om in een groep van maximaal 10 personen de grotten onder begeleiding te bezoeken. Aanmelden alleen is niet genoeg, want als voorwaarde wordt gesteld, dat bezoekers tussen 15 en 60 jaar moeten zijn, kunnen zwemmen en gezond zijn zonder problemen van luchtwegen of bloeddruk.

Tenslotte

Op internet vindt u meerdere websites met informatie en prachtige foto’s over de grotten van het Lam Khlong Ngu National Park. Ik heb gebruikt gemaakt van:

www.westernforest.org/en/areas/lam_khlong_ngu.htm

www.nationthailand.com/travel/30380602  “Prime chance to see thrilling Kanchanaburi caves”

2 reacties op “De grotten in het Lam Khlong Ngu Nationaal Park”

  1. Sjaak S zegt op

    Wat stom. Dus ik, die bijna iedere dag sportief bezig is en denk dat ik fitter ben dan de meeste jongere Thais, kan de grot niet in, omdat ik ouder dan 60 ben…. snif….. niet leuk….

  2. Sietse zegt op

    Hartelijke dank Grinco, voor de mooi foto’s die hier zijn geplaatst en alleen een opmerking over de datum van aanmelden in dit artikel. Klopt dit of is dit een herplaatst bericht.

    In een artikel van The Nation heeft de directeur van het Lam Khlong Ngu National Park, Satit Pinkul, onlangs aangekondigd, dat de hierboven genoemde twee grotten van 29 februari tot en met 4 mei 2020 geopend zullen zijn voor bezoekers. Men kan zich van 3 tot 7 februari aanmelden (Tel: +66 84 913 2381) om in een groep van maximaal 10 personen de grotten onder begeleiding te bezoeken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website